Fabian Zetterlund het då Färjestad vann

Färjestad kan nu titulera sig som vinnare i Strömstad hockey Classic turneringen efter att ha besegrat Leksand med 6-3 (3-1, 1-1, 2-1).
Färjestad besegrade Leksand och visade vilken klasskillnad det var mellan lagen. Målskyttar denna eftermiddag i Fbk blev: Per Åslund, Fabian Zetterlund, Joakim Nygård, Sebastian Erixon och Johan Ryno. Även Robin Press var inte långt borta men denna gång blev han utanför målprotokollet. Färjestad kontrollerade i princip hela matchen och Leksand var inte ens nära. Fabian Zetterlund var en av de stora frontfigurera under matchen och hade bud på många mål. Totat såg 450 på mathen som också avslutades med prisutdelning.

Wikstrand säger till Cmore att han inte hade några större problem förra säsongen med antalet matcher.
"Kul att få spela hockey igen, det fanns några lag som gärna hade velat få in mig och det är smickrande, men jag trivs fantastiskt bra i Färjestad så det var aldrig svårt beslut att ta även om det fanns ett intresse.
Min ambition är och har hela tiden varit at spela i Färjestad. För min egen del så gäller det att bli bättre, vi har ett bra lag på  paperet som kan gå riktigt långt fast det gäller då att få till det."

Olofsson säger til Cmore att det handlar om att få er istid, få större ansvar och därmed växa i sin roll.
"Vi har något spännande på gång så jag är övertygad om att det kan gå bra. Det viktiga är att ha viljan och då kan det gå hela vägen. Men vi måste alla då ta ett störe ansvar och därmed få mer rutin."

Det märktes tidigt vilket lag som var drivande under första perioden, Färjestad gjorde tre mål tätt efter varandra och sköld därmed över Leksand. Efter sex minuters spel kom första målet genom Per Åslund som fick en fin pass från Fabian Zetterlund. Bara någon minut senare small det igen och denna gång var det Joakim Nygård genom Ryno som gav Färjestad ledningen med 2-0. Fabian Zetterlund såg till att utöka bara sekunder efter Nygårds mål.

Leksand hade blivit chockad över de snabba målen men de kom igen, Knuts överlistade Werner och reducerade till 3-1 med bara fem minuter kvar av första perioden.

Målskörden skulle fortsätta även i andra perioden.

Nygård sade i pausen följande: "Vi gör det bra i början, helt okej men så kommer Leksand tillbaka på slutet."

Robin Press direktsköt mot mål men missade efter någon minut in på andra perioden, målet skulle däremot komma genom Erixon som efter tre minuters spel utökar till 4-1. Med bara sekunder kvar av andra perioden lyckas Nilsson reducera ytterligare till 4-2. Press hade dessutom flera fina chanser att utöka Färjestads ledning men skotten träffade inte rätt idag.

Tredje Perioden
Sista perioden blev inte särskilt gammal då Fabian Zetterlund gör sitt andra mål för kvällen. Leksand drog på sig några utvisningar men Färjestad lyckades aldrig slå in pucken bakom Arntzen. Leksand däremot kröp närmare ett reduceringsmål och med bara fem minuters spel slog Jesper Ollas in pucken bakom Werner. Johan Ryno som hade fått blodad tand efter målet som han gjorde mot Frölunda tänkte inte han heller vara sämre, med knappt 2 minuter kvar blev han nästan helt ensam med Leksandsmålvakten och kyligt prickad han in slut resultatet 6-3 till Färjestad.

Fabian var märkbart nöjd efter matchen, han säger till Cmore följande: "Jag är mycket nöjd, vi började bra och sedan var vi med och kriga ända fram till målsnöret. Nu fortsätter vi så här även under SHL."