Örebro straffade Färjestad

Färjestad straffades då Weinstock lyckades sätta pucken bakom Svensson efter full tid. Ordinarie tid förblev mållös och då full tid var slut fattade dommarna beslutet att straffar skulle genomföras. För Färjestads del lyckads Olofsson göra 0-1 men sedan kvitterade Harper omgående och Weinstock såg till att ge segern till Örebro. Pucken träffade stolpen och sedan in bakom Svensson. Matchen slutade 1-0 på straff. (0-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Matchen var jämn och båda målvakterna storspelade. Färjestad borde ha avgjort matchen särskilt då de fick spela med en man mer under hela fem minuter, men laget var uddlöst och målvakten storspelade.

Färjestad saknade tongivande spelare under mötet då både Erixon, Sallinen och Alexander Johansson (sistnämnde har pecis blivit pappa) inte kunde närvara. Trots detta tog de tre juniorspelarna verkligen tag i spelet och imponerade en hel del. En av dem var bland annat Ringby som hade vid flera tillfällen möjlighet att ge Färjestad ledningen. Färjestad däremot lyckades inte få in pucken det trots att de hade riktigt fina lägen.

Färjestad visar under matchn riktig bra gnista och borde egentligen ha vunnit. Men som sagt var så är det mål som räknas och där lyckades ändå Örebro till slut överlista Svensson.

Redan efter tre minuters spel är Ringby ytterst nära att ge Färjestad ledningen. Därefter var Viksten inte långt borta. Matchen svajjade ordentligt och chanserna avlöste varandra. Utvisningarna kom under hela första perioden och spel med en man mer eller mindre avlöste varandra. Färjestad slarvade en hel del under första perioden vilket gav Örebro möjligheter att genomföra vassa kontringar. Svensson däremot storspelade vid flera tillfällen och hindrade pucken. Ringby fortsatte att imponera då han orädd forserade vid flera tillfällen mot motståndarnas kasse. Perioden sluade dock 0-0. Första perioden var desto mer intressantare då det gällde utvisningstatistiken. 4-6 efter en spelad period.

Än en gång en mållös period och inleddes med en man mindre på isen för Färjestads del ändå lyckades Färjestad hålla motståndarna borta. Westin var ytterst nära men kunde inte överlista en finske keepern i Örebro. Mitt under andra perioden blev Fabian Zetterlund manglad av Örebro spelare straffet blev fem minuter +game. Fabian Zetterlund var lite groggy efter det inträffade men kunde repa sig och spela vidare. Färjestad som kunde ha gjort mål under de fem minuterna lyckades ändå inte även om de var nära. Matchen fortgick utan att något mål föll. Utvisningsminuter: 20 min - 0.

Färjestads Nygård sköt under perioden mot mål och trodde också att han fick in pucken men domarna höll inte med. Färjestad och Örebro slet som djur för att få in pucken bakom respektive målvakter. Färjestad var vid flera tillfällen närmast men något mål föll inte. Matchen gick mot straffar.