Andra nollan på raken för Svensson

Markus Svensson har imponerat riktigt stort den senaste tiden. I dag höll han sin andra nolla på raken då Färjestad besegrade Linköping borta med 0-1 (0-1, 0-0, 0-0).

Förra matchen var det Rydahl som gav Färjestad ledningen med 1-0 mot Luleå, nu var det istället Markus Nilsson som såg till att plocka hem segern tillsammans med Svensson i kassen. 7776 besökare fick därmed se Färjestad gå segrande ut ur bataljen mot Linköping.

Det kastades flera tusen nallar ut på isen i mitten av tredje perioden. Manifestationen var något som Tappra Barn stod bakom för att ge bhövande både pengar och kramdjur. Färjestad var också med och bidrog till eventet genom köp av kramdjur till förmån för dessa. Föreningens hemsida kan hittas här (foto: unsplash, free picture to use).

Fabian Zetterlund intervjuades inledningsvis med tanke på JVM och han sade då följande:
"Ja med tanke på det som inträffat tidigare så blev jag en smula överraskad då jag fick förfrågan. Men det ska bli riktigt roligt och jag ser även fram emot dagens match."

Johan Pennerborn sade att Färjestad var redo: "Varesig det blir övertid eller om matchen slutar under ordinarie tid ska vi göra vårt yttersta för att ta hem tre poäng idag. Vi tar det så långt som vi kan och vi ska stå emot och spela ett strikt spel."

Pennerborn om Michael Lindqvist: "Det är en viktig spelare absolut, han har stor spelarglädje, han är smart i sitt spel, komplett spelare som vi är mycket glada över att ha tillbaka i vårt lag. Han är en mycket bra spelare som vet vad han ska göra så fort han går ut på isen."

Inledningsvis var det Linköping som kom ut starkast vid flera tillfällen så var det ytterst nära för Linköping att ta ledningen men Svensson hade bestämt sig för att mota alla skott som skulle komma mot honom.
Perioden blev bara dryga fyra minuter gammal innan Markus Nilsson skrinnade igenom mellan två backar i Linköpingsförsvaret och prickade in det enda målet. Markus Svensson fick under hela andra perioden stå för fina räddningar samtidigt som Färjestad stod för många fina defensiva uppoffringar för att inte släppa in något bakåt.

I slutet av perioden drabbades däremot Ottosson för en incident då han kolliderade med en Linköpingsspelare och fick utgå ifrån matchen.

Skott under första perioden: 12-3 till Linköpings favör.

Markus Nilsson säger följande: Tur att den gick in, jag fick bra fart men personligen så tycker jag vi spelar en si så där match hittintills. Vi inte jobbiga att möta för tillfället och det vill jag att vi ska ändra på i andra."

Det var en identisk matchbild från första perioden. Linköping försökte trycka på och hade sina lägen men Färjestad gick ut stort och stängde av för motståndarna. Det var verkligen ett uppoffrande spel från Färjestad. Särskilt märkbart blev spelet då Färjestad drog på sig en hel del utvisningar i andra perioden. Puckarna däremot fastnade på Markus Svensson som storspelade på nytt.

Det var samtidigt ganska grinigt i arenan och matchen fick vid något tillfälle avbrytas för att fans och åskådare kastade ned saker på isen. Bland annat så kastades ett par snusdosor ned på isen något som Markus Svensson upptäckte. Lindqvist var nämast mål då han vid två tillfällen i pp prickade utsidan av stolpen.

Johan Ryno var ganska nöjd efter perioden: "Vi gör det ganska bra men det finns givetvis saker som vi bör förbättra. Vi är bland annat för defensiva i vårt spel som vi måste komma till rätta med. Vi måste vara mer kreativa med pucken och våga sticka mot mål. Roligt att spela däremot mycket men som sagt var vi måste göra ett bättre offensivt arbete om vi ska ro hem det här."

Johan Pennerborn säger till Cmore: "Vi sliter på men har några nivåer att ta till ytterligare kan jag tycka. Vi har ingen soppatorsk ännu i alla fall. Vi kramar ut det sista och tar det från det. Vi får se hur långt det bär nu när det är 20 kvar."

Tredje Perioden
Färjestad tog tag i det hela ordentligt i tredje och lyfte bland annat upp spelet i början av perioden. En av dem som var närmast i tredje var Joakim Nygård. Linköping hade svårt att passera det hårt spelade borta laget och LHC hade sitt första skott i tredje efter dryga tretton minuter.

I mitten av tredje perioden kastades det in nallar i flera tusentals och därför drog matchen ut något på tiden. Men vad gör man inte för att stödja behövande och utsatta barn?

Det kulle dröja till cirka tre minuter innan Linköping lyckades få en ordentlig press på Färjestad och då berodde detta främst på att värmlänningarna drog på sig en onödig utvisning. Men inte ens då lyckades Linköping (som plockade målvakten för att få ytterligare press) få in pucken bakom en bestämd Markus Svensson. Linköping satsade ordentligt i slutet men Färjestad krigade hem segern. Färjestad blev däremot omkörd av Luleå som med bättre målskillnad återtog första placeringen i tabellen efter en seger hemma mot Djurgården med 4-1.

Pennerborn var mycket nöjd efter matchen: "Vi visar på en karaktär som är beundransvärd, vi har hela tiden pratat om beteende och vi ser det nu då många har försvunnit på grund av skador. Vi står upp för laget och varandra. Jag blir riktigt rörd och tagen av detta. LHC var nog lite till trots bättre i första perioden men vi lyckades stänga ned dem ordentligt och var riktigt bra."

Markus Svensson: "Laginsatts är rätta ordet verkligen, det sätt som vi vinner matchen är imponerande. Fantasisk defensiv som vi har i spelet. Då är det roligt att vara målvakt. Vi städar upp allting framför mål och det gör det lätt att stå där. Då jag kom till Färjestad för första gången fick jag ett mycket fint intryck av klubben och då var det inte särskilt svårt att ta beslut om var jag skulle hamna. Jag gjorde dessutom ett besök i början och det var tillräckligt för mig att bestämma mig. Sedan måste vi komma ihåg att det är hur tabellen ser ut efter 52 spelade omgångar som är det viktiga inte hur tabellen ser ut nu."