Ellis klar för Färjestad

https://www.farjestadbk.se/artikel/mic2ajdbf-23h01/morgan-ellis-klar-for-farjestad-bk

Morgan Ellis ansluter till Färjestad och kommer att spela redan på torsdag mot Linköping. Färjestad stärker upp på backsidan. Morgan Ellis byter Skellefteå AIK mot Färjestad BK och är spelklar redan till torsdagens hemmamatch mot Linköping HC.

Sportchef Peter Jakobsson om Morgan Ellis:
– Det är en reslig back, rightare, som inte riktigt kommit till rätta i Skellefteå. Nu vill han fortsätta sin karriär här hos oss och vi tycker att det är en spelare som kan komma att göra ett bra jobb hos oss.

Ellis, 186 lång och 96kg tung, är 25 år och har, innan han kom till Sverige, spelat största delen av sin karriär i AHL. Där har han tillhört Montreal Canadiens organistaion och har mestadels spelat i Hamilton Bulldogs. Den poängmässigt bästa säsongen hade han när Montreal flyttade sitt farmarlag till St Johns på Newfondland.

I IceCaps gjorde han 42 poäng (16+26) på 73 matcher. Sista året i AHL var han lagkapten för Chicago Wolves där han skrapade ihop 30 poäng (9+21) på 74 matcher.

Nuvarande säsong startade i Skellefteå där han spelat 39 matcher och gjort 5 passningspoäng.

– Morgan Ellis är en spelare som kommer att passa väldigt bra in hos oss med tanke på vår situation på just backsidan. Vi är glada över att det gått att hitta en lösning så pass snabbt. Det känns också tryggt att få in en spelare som spelat i SHL under säsongen och på så sätt vet vad det handlar om, säger Jakobsson.

På forwardssidan fortsätter Jakobsson och gänget att söka spelare som de tycker kan komma att passa in i lagbygget och göra nytta.

– Vi kollar av hur läget ligger därute och ser vilka spelartyper som kan tänkas dyka upp. Därefter gör vi en bedömning om det kan komma att bli aktuellt, säger Jakobsson.

Morgan Ellis ser fram emot att komma till Karlstad.
– Jag har ju bara varit där en gång, lite snabbt som det blir på en bortamatch. Men det jag såg gillade jag och Löfbergs Arena ser ju helt fantastisk ut. Det här blir en nystart som jag verkligen ser fram emot, säger Ellis som under sina år i Hamilton Bulldogs också var lagkamrat med en viss Magnus Nygren.
– En mycket trevlig kille som pratade väldigt gott om Karlstad och Färjestad. Dessutom var jag hans taxichaffis där borta, skrattar Ellis.

Morgan Ellis kommer till Karlstad sent ikväll och finns med på morgondagens träning. Kontraktet med Morgan Ellis gäller säsongen ut.

Källa: www.farjestadbk.se