Färjestad tog bonuspoängen i Göteborg

Färjestad verkade blekt den första perioden och hade mycket lite att sätta upp mot ett energiskt Frölunda. Frölunda tog ledningen också ganska tidigt i matchen och dominerade matchbilden de första 15 minuterna. Färjestad däremot tog till vara på chanserna och åt sig in i matchen för att sedan vinna på övertid med hela 4-5 (1-2, 1-2, 2-1, 0-1)!

Matchens domare: Linus Öhlund och Sören Persson.
Linjedomare: Anders Nyqvist och Henrik Pihlblad.

Publik som såg matchen: Skandinavium var fylld till bredden alltså 12 044 åskådare.
Färjestad har vunnit totalt sett 2 vinster över Frölunda och endast förlorat en enda (på överitd) Efter segern i eftermiddag har alltså Färjestad vunnit 2 matcher under ordinarie tid, förlorat en på övertid och vunnit en match på övertid.

Lennström har gått till klarhet för varje match som han har spelat, precis som Michael Lindqvist har han tagit för sig och det var även han som avgjorde eftermiddagens drabbning mot Frölunda då han prickade in 5-4 på övertid.
"Jag tänkte egentligen bara dra den första gubben, sen såg jag ytan i mitten. Jag tog bara läget och gjorde specialfinten. Det händer inte fota, men nu fick jag chansen." Säger Lennström efter matchen.

Pennerborn säger följande inför mötet:
"Det är fantastiskt med så många på läktaren, vi tar det från vår grundspel vi tar det så som det kommer även om vi saknar några bra gubbar idag. Vi får lägga all energi på det vi har och kör för fulla muggar i eftermiddag. Vi spelar inte match för än på torsdag så vi kan köra och tömma kropparna hela vägen."

Efter 6 minuters spel är det hemmalaget som tar ledningen och det efter att ha dominerat stora delar av första perioden. Carl Grundström är den som överlistar Haugen i mål och då i Powerplay. Färjestad var totalt överspelade under första perioden men kunde ändå utnyttja sina lägen och dessutom sina kontringsmöjligheter. Det visade sig också att Färjestad drog nytta av de båda powerplay som de fick i första perioden. Vid en avvaktande utvisning kunde Färjestad krångla in 1-1 genom Linus Persson och då Sigalet fick sätta sig på bot bänken kom också 1-2 genom Marcus Nilsson då endast 60 sekunder senare efter Linus mål. Skottstatistiken från första perioden...
Hör och häpna, 17-7!

Linus Persson säger följande efter perioden: "Det är helt klart så att Lars Haugen vinner perioden åt oss. Det är som vanligt när man kommer hit, första tio-tolv gäller det att vara beredda. Tyvärr är vi inte det idag och Haugen i mål håller oss kvar i matchen. Efter det får vi 1-1 på en omställning och sen kommer 2-1, sen därifrån spelar vi ändå bra. Jag vet inte riktigt vad Törngren sade men vi tjänade ju på det i alla fall. Jag tycker vi var lite för små i början och vi måste spela mer med högre tempo, men de sista fem minuterna så har vi ju visat att det går bättre och bättre."

Det tar bara fyra minuter innan Lennström gör sitt första mål i matchen, ett direktskott som ställer Gustavsson i kassen och därmed 1-3 till gästande Färjestad. Det skulle även komma 1-4 då genom Per Åslund som efter åtta minuters spel kan lura bort Gustavsson i kassen. Frölunda byter målvakt och plockar in Mattsson. Frölunda får luft under vingarna och reducerar till 2-4 genom Mursak då Ilari Melart åker ut för andra gången i matchen.

Åslund säger att han tycker det känns bra just nu, att det är en jämn period och att möjligheterna finns för att plocka poäng i denna matchen är mycket stor.
"Det gäller att tro på det vi gör och göra vårt yttersta, vi har en växel till att lägga in och det kommer vi göra i tredje." Säger Per Åslund till Cmore.

Tredje Perioden
Färjestad hamnar i bakvattnet i tredje perioden. Frölunda gör både 3-4 och 4-4 i loppet av ett par sekunder efter dryga fyra minuters spel. Färjestad har fått en hel del problem i sista perioden och Ivarsson får utgå bland annat på grund av att pucken träffar ansiktet. Matchen mattas av något och inget lag trycker på för seger. I slutet av perioden är det Frölunda som ligger närmast ett mål men matchen under ordinarie tid avslutas.

Övertid.
Lennström avgör efter 18 sekunders spel och ger bonus poängen till Färjestad. Matchen slutar 4-5 efter övertid.
Theodor säger själv angående matchen följande: "Jag tänkte egentligen bara dra den första gubben, sen såg jag ytan i mitten. Jag tog bara läget och gjorde specialfinten. Det händer inte ofta, men nu fick jag chansen."

Intressanta detaljer:
Linus Persson har gjort poäng i de flesta senaste matcherna och är redan uppe i 11 poäng med fyra mål och 7 assist.
Marcus Nilsson har efter denna match gjort 7 mål, 17 assist och är därmed uppe i 24 poäng totalt.
Theodor Lennström är uppe i 3 mål och 9 assist (totalt 12 poäng).

Åslund är uppe i 14 mål och 10 assist vilket innebär att han ligger på lika många poäng som Marcus Nilsson.

Färjestad saknade inför matchen de tre av de fem bästa PPspelarna. Michael Lindqvist, Johan Ryno och Mikael Wikstrand ändå lyckades Färjestad i PP över förväntan.

Färjestad har 26,87% i PP och är rankad som SHLs näst bästa lag.