Mora straffade Färjestad

 Färjestad hade alla möjligheter att ta ytterligare tre poäng i kampen mot Mora ik. Tyvärr blev det bara en poäng då Mora straffade ut Färjestad och vann med 5-4 på straff.
 
Första perioden
Mora började piggast och tog dessutom ledningen i matchen efter nio minuters spel.Christoffer Törngren var däremot pigg på rören och såg till att kvittera efter elva minuters spel. Linus Persson serverade honom snyggt pucken så att Christoffer kunde pricka in 1-1 i öppen kasse. Färjestad vaknade till men det var Mora som skulle gå till pausvila med uddamåls ledning. Bejmo överlistade Stefan Stéen i kassen med mindre än 3 minuter kvar på klockan.
 
I pausen sade bland annat Törngren följande till Cmore: "Vi kan bättre, även om min kedja fungerar riktigt bra just nu men laget måste rycka upp sig. Vår kedja får trumma på lite extra så blir det bättre."

Andra perioden
Mittenakten fick två spelare glädjas åt att pucken trillade in. Joakim Nygård träffar rätt och kvitterar till 2-2 efter femton minuters spel och bara sekunder senare utökar Mora igen till 3-2 genom Rowe som nu kunde glädjas åt att ge hemmalaget ledningen på nytt. Nygård säger efter två spelade perioder följande: "Vi kan mycket bättre än så här, vi har inte spelat 100% ännu, vi måste upp ett par steg till. Jag tycker att kedjan som jag spelar i fungerar riktigt bra. Vi är starkare med pucken och det måste vi utnyttja. Just nu verkar det som om vi ger bort pucken för lätt till våra motståndare. Det måste vi minska på om vi ska ta med oss poäng härifrån."

Under andra perioden drabbades Johan Ryno av en otrevlig händelse då en motståndare träffade hans knä så att han fick utgå.

Pennerborn delar Nygårds uppfattning: "Vi har bjudit för mycket på mål under matchen, något som vi måste tänka på att inte göra om i tredje. Det kostar att ge bort puckarna och det är olyckligt. Jag kan också meddela att Ryno har fått klartecken igen efter smällen."
 
Tredje perioden
Ryno är spelklar och var ute på isen för att känna på kroppen. Färjestad fick se pucken gå in bakom Stefan Stéen bara efter dryga tre minuters spel. Karlstadlaget och främst Fabian Zetterlund var däremot snabba att reducera omgående, (dryga nio sekunder senare!). I samband med målet blir också Asplund utvisad och Mora får spela med en man mer. Dalarlaget kunde däremot inte göra något för att utöka ytterligare och skulle istället se Linus Persson kvittera då Färjestad hade en man mindre på banan. Hela tredje perioden blev därefter en lång kamp om vem som skulle avgöra men några fler mål föll inte och matchen gick till förlängning.
 
Övertid
Färjestad var ytterst nära att avgöra men pucken hade ingen önskan av att trilla in. Det var ytterst svängig matchbild och då signalen gick stod det klart att det hela skulle bära iväg till straffar.

Straffar
Färjestad hade inte turen på sin sida denna afton. Färjestad fick inte hål på Engstrand som stoppade alla puckar vid straffläggningen. Istället kunde Kase avgöra genom att göra det enda målet på straffläggningen. Därmed vinner Mora ik på straffar över Färjestad. Färjestad får därmed endast ett poäng och håller undan från Malmö Redhawks. Mora ik som hade större behov av poäng kan glädjas åt två inspelade poäng och dessutom hålla undan för Örebro som i sin tur förlorade med 0-5 mot Luleå. Mora klättrar därmed ovanför strecket och i tabellen hamnar både Karlskrona och Örebro på de sista platserna. 

Nedan kan du se tabellen.
 
 
 
 
Övriga resultat för kvällen:

Hv71 - Brynäs 1-3
Örebro - Luleå 0-5
Linköping - Malmö 1-2
Djurgården - Karlskrona 7-0
Rögle - Frölunda 3-4
Skellefteå - Växjö 2-4
Mora - Färjestad 5-4 ps.
 
Nästa match för Färjestad spelas den 24 februari i Löfbergs arena och då möter Färjestad Skellefteå.
Tid: 15.15.
 
Källa: Cmore.se och www.shl.se
 
Tack för ordet.