Dick gjorde hattrick då Färjestad besegrade Örebro

Dick Axelsson lyfte sig ordentligt under kvällens möte mot Örebro genom ett hattrick. Dick hade inte gjort hattrick sedan 2010 mot Skellefteå men såg till att göra det under kvällen. Färjestad besegrade till slut Örebro i en målkavalkad till match med hela 7-4 (0-0, 4-2, 3-2)!

Färjestad behövde verkligen revanschera sig efter den snörpliga förlusten i Luleå i torsdags. Något som också man gjorde och det med besked. Färjestad tog tag i taktpinnen redan från start och pressade på mot Örebro. En av dem som inlett sin produktion är Fabian Zetterlund som under kvällen gjorde sitt andra SHL mål. En annan som verkligen visade vart skåpet skulle stå var just Dick Axelsson som såg till att göra hattrick, något som han inte hade gjort sedan 2010 i SHL och då mot Skellefteå. Färjestad kommer redan under söndagen att möta Luleå på hemma is och Färjestad som nu tog en ordenltig seger mot Örebro är nog redo för en ny batalj redan i morgon efter lunch.

Färjestads laguppställning för kvällen. Ryno och Michael Lindqvist saknas. Michael kommer inte till spel de sex närmaste veckorna.

Pennerborn får frågan kring situationen och säger följande till Cmore: "Vi är bredare i år, de som spelar i kväll får steppa upp och visa att de vill prestera. Det vi måste bli bättre på är passningsspelet och det är något som jag har belyst inför kvällens drabbning."

Domarna i kväll är: Andreas Harnebring, Sören Persson. Linjedomare: Andreas Malmqvist och Johan Löfgren.

Örebros uppställning.

Stefan Stéen står i kvällens match.

Eero Kilpeläinen står för Örebro.

Böljande spel och mållöst kan summera första perioden. Färjestad hade flera gyllene tillfällen att ta ledningen i matchen främst genom flera pp spel. Färjestad hade däremot svårt att ta sig in mot Örebros zon och därmed rann chanserna ut i sanden. Första perioden slutade oavgjort även om Färjestad var det spelförande laget.

Joakim Nygård var ytterst nära att ge Färjestad ledningen men Örebrokeepern höll tätt.

Stor avbräck för Färjestad då både Ryno och Lindqvist har gjort 76 poäng tillsammans.

Flera chanser för Färjestad.

Statistik kring Jessie Virtanen.

Första perioden slut.

Statistik från första perioden.

Joakim Nygård säger till Cmore: "Det är bättre än i torsdags från vår sida. Vi vill mera ikväll än den senaste matchen. Vår kedja fungerar riktigt bra, två spelare som verkligen vill ta för sig och göra något med pucken. Nu måste vi vara lite mer nogranna så att inte Örebro får möjlighet att ta över kommandot."

Färjestad genom Dick Axelsson såg till att efter dryga nio minuters spel göra 1-0 i PP. En assistpoäng fick Jessie Virtanen och Färjestad skulle trumma på ytterligare efter målet. Efter tolv minuters spel var det Fabian Zetterlund som utökade genom en snygg passning av Fogström. Bara sekunder senare kom 3-0 genom Lennström, efter en tekning och Linus passade backen som med ett direktskott kunde ge Färjestad en utökad ledning.

Örebro pressade på och Mannenen lyckades träffa ribban bara sekunder senare. Alexander Johansson fick sätta sig i utvisningsbåset efter dryga femton minuters spel och då small det bakom Stefan Stéen. Denna gång var det Bartley som reducerade i pp. Joakim Nygård tänkte inte ge Örebro något övertag och såg till istället att utöka till 4-1 efter dryga 17 minuters spel. Ett passningspoäng fick dessutom Christoffer Törngren som hade ett skott i ribban under matchen. Dick Axelsson hamnade verkligen i händelsernas centrum och var aktiv en hel del. Direkt efter 4-1 målet fick han dessutom sätta sig i utvisningsbåset för en tripping. Gästerna var inte sena att utnyttja fördelen och därmed göra 4-2 genom Wandell. Närmare än så i andra perioden kom inte gästande Örebro.

Christoffer Törngren ytterst nära att få in pucken i tom kasse. Pucken träffar dock i målramen och studsar ut bakom målet.

Utvisning Örebro

Statistik i pp för Färjestads del.

Både Johan Ryno och Michael Lindqvist saknas i pp. Det visar sig ändå att Dick Axelsson är på spelhumör och ger Färjestad ledningen i just pp.

Brottningsmatch efter att ha varit ytterst nära att ta ledningen.

Utvisningssituation Puck out på en Örebrospelare.

Kamp framför mål.

Dick Axelsson ger Färjestad ledningen med 1-0.

Fabian Zetterlund utökar till 2-0.

Fabian riktigt nöjd efter målet.

3-0, genom Lennström direkt efter tekning.

4-1 till Färjestad då det återstår knappt 3 minuter kvar av andra perioden. Joakim Nygård är målgöraren.

Statistik efter andra perioden.
Dick säger följande till Cmore: "Vi spelar på riktigt bra, de hade tur i pp så det måste vi nog stoppa om vi ska ro hem det här. Vi är ett bra lag men spelar lite för långt ibland. Fast jag tycker att i kväll spelar vi riktigt bra."

Pennerborn: "Vi håller i taktpinnen tycker jag de här två perioderna så det är bara att fortsätta så här. Vi måste tänka på att vara nogranna i vårt spel och fortsätta att ha ett bättre passningspel så ska detta nog gå vägen."

Örebro reducerar efter bara två minuter i sista perioden. Denna gång är det Taylor Spink som sätter 4-3 pucken bakom Stefan Stéen. Dryga fyra minuter senare smäller det igen, denna gång är det Per Åslund som får in pucken bakom målvakten i Örebro kassen. 5-3 och det skulle komma mer mål, 5-4 kommer efter fem minuters spel då Mastomäki gör det sista målet för Örebros del. Färjestad ser däremot till att utöka ytterligare genom Dick Axelsson då han stjäl pucken från motståndarna och pressar sig fram för att därefter pricka in 6-4 efter sju minuters spel. Spelet lugnar ned sig något men chanserna fortsätter att framträda under matchen.

Joakim Nygård blir oförklarligen utvisad efter att ha kolliderat med en motståndare så att han tappar hjälmen och utvisningen får till och med Pennerborn att reagera. Kommentatoren förstår inte heller varför utvisningen verkställdes då detta var en kollision och inte en medveten tackling. Färjestad skulle ändå få möjligheten att utnyttja situationen. Örebro plockar målvakten i samband med utvisningen och Dick Axelsson lyckas tjuva till sig pucken och träffa tom kasse efter att pucken tagit en bana över en liggande Örebrospelare. Färjestad vinner därmed med 7-4 eftersom Örebro lyckas inte komma i kapp målmässigt.

Efter att Örebro reducerat försöker Martin Johansson utöka till 5-3 men Örebros målvakt plockar pucken.

5-3 genom Per Åslund efter dryga fyra minuters spel.

Ytterst nära för Asplund att få in 6-3 men hindras i skottögonblicket.

Dick Axelsson utökar till 6-4

Dick Axelsson gör 6-4.

Publiksiffran är riktigt fin nästan 7500 åskådare på plats och de njuter.

Joakims utvisning får däremot publiken att bli en smått frustrerade.

Dick Axelsson som inte syns på bild skickar pucken över liggande spelare och rakt in i mål. 7-4 till Färjestad.

Kepsar slängs ned på isen efter målet. Många firar på läktaren. Låten åhå ja ja, spelas i samband med målet.

Sekunder kvar av matchen.

Matchen är slut.

Tabellen som den ser ut nu.

Vissa hade det riktigt kul.

Matchstatistik

Dick Axelsson nöjd med sitt hattrick, "Hockey är inte logiskt, fast det klart vi ger ju inte upp. Kul att det blev en så trevlig tillställning, jag fick ett riktigt bra skott. Skönt att vinna så här, det stärker självförtroendet absolut. Men det var lite berg och dalbana i kväll. Vi släppte till lite för enkla mål och det måste vi täppa till nästa match."

Senaste hattrick som Dick gjorde var 2010 i oktober mot Skellefteå. "Det var ju ett tag sedan, fast jag minns det som i går. Klart att man minns alla målen man gör. Fantastiskt, riktigt roligt i kväll." Säger en nöjd Dick Axelsson till Cmore.