Färjestad utklassade Karlskrona i andra ronden

Skärmdump från expressen.

Färjestad tog tag i andra ronden eller matchen på ett övertygade sätt. Karlskrona inledde piggt men kunde inte stå emot Färjestads anstormning. Totalt vann Färjestad Karlskrona med 6-0 (2-0, 4-0, 0-0) under söndagseftermiddagen, vilket är den största segern över Karlskrona på över 12 matcher!

Färjestad ändrade om i kedjorna än en gång. Den enda linan som fick fortsatt förtroende var Persson kedjan där även Törngren och Nygård ingår. Dessutom justerades linan upp till en första lina efter sina fina insatser sedan igår. Dick Axelsson fick denna gång spela med Ryno och Alexander Johansson i en andra kedja.

Det visade sig som om rokaden verkligen fick Färjestad att prestera totalt 6 mål mot Karlskrona under söndagseftermiddagen blev resultatet. Dessutom höll Lars Haugen sin första nolla.

Både Harry och Ture hoppas på en Färjestads seger under eftermiddagen.

Tabelläget inför matchen. Färjestad på en fjärde plats och Karlskrona ligger sist i tabellen.

Linus Persson om matchen som komma skall. Han säger följande till Cmore: "Jag har två snabbt skrinnande forwards vid min sida, även om jag har haft det riktigt tufft under säsongen med mycket skador och har fått jobba in mig. Men nu gäller det fullt fokus framåt och jag känner att det har blivit bättre på senare tid."

De som saknas i Färjestad är Michael Lindqvist och Fabian Zetterlund men även Anton Grundel.

Karlskrona saknas endast Per Ledin.

Redo för att äntra isen.

Spelarna kommer ut på isen.

Färjestads uppställning där Mikael Hedlund gör debut i Färjestad och A-laget.

"Tycker det är riktigt trevligt att köra med mina kamrater igen, vi har ju kört en hel del tillsammans sedan tidigare och vi vet vi ju var vi har varandra så detta ska nog bli bra. Det känns väldigt bra just nu och ibland har vi tidigare passat bort pucken men det har vi blivit bättre bättre på att undvika. Jag har en stor lust att sätta in en puck igen." Säger Marcus Nilsson till Cmore.

Domare för eftermiddagen: Mikael Holm, Mikael Sjöqvist. Andreas Lundén och David Laksola är linjedomare.

Karlskronas laguppställning där de byter målvakt till Lundberg.

Första perioden
Karlskrona är mycket intensiva inledningsvis av matchen och skapar flera chanser till att ta ledningen. Haugen är bra med och hindrar motståndarna genom sina snabba och effektiva räddningar. Rhodin hör till dem som är ytterst nära att trä in pucken. Lars Haugen är följsam och tät under första perioden så några mål släpper han inte in.

Marcus Nilsson är den som gör mål vid en kontring med hjälp av Lennström och Åslund. 1-0 efter 8 minuters spel. Därefter börjar Färjestad ta över spelet mer och mer. Virtanen träffar ribban och efter 10 minuters spel prickskjuter Ilari Melart in 2-0 efter att ha fått en snygg passning av Åslund. Perioden slutar 2-0 till hemmalaget som dominerat den senare halvan av perioden.

Ytterst nära efter tre minuters spel att Färjestad tar ledningen.

Statistik på formen för Färjestad.

Fyra minuter in i perioden så är Dick Axelsson ytterst nära att överlista Karlskronas målvakt men skottet går ut till hörnet där han får kämpa mot spelare för att se till att Färjestad behåller trycket i Karlskronas zon.

Ytterligare ett nära skott som går in. Denna gång Martin Johansson.

Karlskronas form

Marcus Nilsson prickskjuter in 1-0 till Färjestad.

2-0 av Melart som prickskjuter från blå.

Repris på målet.

Skottstatistik under första perioden

Powerbrake, Per Åslund har bidragit även denna match med två assist.

Säsongens möten med Karlskrona. Som alla har slutat med seger för Färjestad.

Westin ytterst nära att överlista Karlskronas målvakt.

Karlskronas form inför mötet.

Slut på första perioden.

Statistik från första

Ivarsson får direktiv från Tränare under matchen.

Åslund riktigt nöjd över lagets prestation så här långt. "Vi kontrollerar matchen så det är så här vi ska fortsätta, hålla i pucken och varför det går bra för mig just nu är ju för att jag har varit skadefri under hela säsongen. Så det känns riktigt bra."

Färjestadsspelarna är redo för att äntra isen inför den andra perioden.

"Vi gör en riktigt bra första period, vi åker skridskor, passar rätt och kämpar på bra. Så en klart bra första period har vi genomfört, det är inga snack om den saken. Tendenserna är lite att vi kanske rycks med lite i Karlskronas spel då det gäller att de drar ut på våra forwards och det är nog det enda som jag anser vi ska ändra något på. Men för övrigt är det en riktigt bra match så här långt." Säger Pennerborn till Cmore.

Det är inte bara laget som trivs i arenan även publiken njuter av matchen.

Dags för nedsläpp och andra perioden.

Andra perioden
Nygård är redan från början nära att utöka till 3-0 men pucken vill inte gå in. Bara någon minut senare får Karlskrona genom Guter en stor möjlighet att reducera men Haugen står pall för trycket och plockar pucken.
Efter fyra minuters spel drabbas Karlskrona av sin första utvisning och det är dessutom matchens första utvisning totalt sett. Madsen åker ut för en interference och får sätta sig på botbänken i två minuter. Det straffar sig då Färjestad är skickliga i PP och genom Dick Axelsson som tar sig in i zonen och prickskjuter in 3-0 efter dryga 6 minuters spel. Märkvärt är att Lars Haugen passade Mikael Wikstrand som lämnar över pucken till Dick vilket innebär att Haugen får en passningspoäng.

Två minuter går ytterligare innan Karlskrona drar på sig ännu en utvisning. Denna gång är det Persson som får sätta sig för en tripping. Joakim Nygård sätter 4-0 efter 9 minuters spel. Färjestad är effektiva i pp spelet denna eftermiddag. Karlskrona byter ut Lundberg i kassen någon som gör målvakten ursinnig. Jönsson in i stället för Lundberg och matchen fortsätter.

Jönsson står emot en kortare stund innan det ringer på nytt. Denna gång är det Alexander Johansson som överlistar Karlskronas keeper efter drygt 15 minuters spel. Bara två minuter senare är det Martin Johansson som slår in från blå 6-0 och Karlskrona ser märkbart tagna ut.

Efter mycket om och men börjar Karlskrona bli desperata och inleder press mot Färjetad. Haugen håller däremot undan Karlskrona spelarna och några puckar vill inte in denna eftermiddag bakom Färjestads keeper.

Färjetstad vinner skotten med 21-6 vilket speglar verkligen matchbilden tydligt.

Christoffer Törngren får en smäll mot ansiktet utan att det blir en åtgärd för hög klubba.

Händelsen i fokus mitt framför domaren.

Kraftigt tryck mot Karlskronas målvakt inledningen av andra perioden.

Drabbning i tekningscirkeln.

Ett av många chanser från Färjestads sida. Rasmus Asplund ytterst nära att överlista målvakten.

Timeout begärd av Karlskrona för att väcka laget.

Tekning och Färjestad spelar med en man mer.

Utvisning av Madsen resulterar i mål för Färjestad.

Dick Axelsson direktskjuter in 3-0.

Dicks mål på nytt.

Nytt pp stundar och Färjestad genom Joakim Nygård trär in pucken bakom målvakten och 4-0 är ett faktum.

Nygård målskytt.

Karlskronas målvakt ursinnig efter att ha blivit utbytt. Han slår till dörren till båset så att den måste lagas senare.

Tom irriterad blick hos Lundberg.

5-0 genom Alexander Johansson.

Alexander testar flera gånger innan pucken till slut går in. Jönsson får även han kapitulera för Färjestads effektivitet.

Alexander har gjort totalt 100 poäng i SHL på totalt 263 matcher.

Martin Johansson ger Färjestad 6-0.

Rasmus Asplund stiger åt sidan exakt då Martin Johansson avlossar sitt skott. Jönsson har inte en chans att se pucken då den går in.

Närbild på pucken som passerar Jönsson.

Färjestad upp till en tredje plats om resultatet står sig.

Slut på andra perioden.

Statistik från andra.

"Det är inget snack alls om saken, vi styr tillställningen där ute. Alla mål räknas ju också så då känns det riktigt bra. Mitt skott var visserligen ingen klockren pärla men som sagt var det blev bra i alla fall. Vi gör det helt enkelt 100% bra just nu. Jag tycker fördelningen i laget är riktigt bra och att vi spelar i nya formerade kedjor ger nytändning så det är inga problem." Säger en nöjd Dick Axelsson efter två spelade perioder.

Även Ove Molin i Karlskrona intervjuades men han var inte nöjd alls efter två spelade perioder. "Det vi säger och har sagt stannar inom laget och i omklädningsrummet." Säger han allvarligt.

Inför tredje perioden, glada supporters som uppskattar att se sig själva på jumbotronen.

Andra är lite mer osäkra.

Ohj! Jag såg inte visst att jag var med på bild!!

Lars Haugen 100% denna eftermiddag.

Jönsson 75%

Henrik Lundberg 81%

Nedsläpp tredje perioden

Tredje perioden
Färjestad spelar mer och mer på resultatet vilket öppnar upp ytor för Karlskrona men under hela perioden trots en mängd chanser är KHK helt uddlösa. Några utvisningar drar dessutom Färjestad på sig men några mål faller inte i den sista perioden. Även Färjestad hade några möjligheter att utöka ytterligare men Karlskrona försvarar sig med näbbar och klor. Färjestad spelade dessutom två gånger i pp utan att få utdelning denna period. Ivarsson drar på sig en utvisning men Färjestad klarar av situationen.

Matchen slutar 6-0 till Färjestad som därmed plockar en ny tre poängare på hemmais.

Mikael Hedlund en av de som verkligen imponerat född -99. Färjestad har verkligen skickliga talanger på gång. Hedlund är en spelare som är orädd och tar för sig ordentligt på isen.

Ytterst nära för Karlskrona att reducera men Färjestad håller undan.

Så här ser situationen ut i Färjestad när det gäller poäng.

Publiksiffran i Löfbergs Arena denna eftermiddag. 7239 vilket alltså var långt fler än under lördagens.

Slut på matchen. Lars Haugen har hållit sin nolla intakt och det är den första för säsongen.

Största segern mot Karlskrona i SHL totalt på 12 matcher.

Spelarna tackar varandra för en god match.

Ove Molin väljer att inte bli intervjuad efter matchen men Pennerborn ställer gärna upp.
"Bra söndagsmattiné kan jag tro, vi har tagit steg under helgen och Karlskrona är ett tufft lag att möta. De är oberäknerliga och kan göra det oväntade. Jag är riktigt nöjd med vår insats i dag och även den som vi hade i går. Vi krigar på och det ger resultat, riktigt nöjd. När det gäller laguppställningen så söker vi hela tiden efter det optimala. Precis som jag har varit inne på tidigare så handlar det om vårt beteende och våra beslut på isen. Jag tycker vi har tagit riktigt bra beslut idag. Många säger att vi kanske spelar en rolig hockey jag skulle nog mer säga att vi spelar en bra hockey särskilt då vi gör rätt avvägningar och tagit bra beslut på isen." Säger Pennerborn till Cmore.

Statistik

Sammanfattning av matchen

Tabelläget för Färjestad. En detalj: Hade Färjestad gjort 7 mål så hade laget tagit sig upp på en andra plats.

På torsdag möter Färjestad sin ärkerival Frölunda på borta is. Matchen spelas kl. 19.00.

I samband med denna match möter Rögle - Mora ik, Växjö tar emot Luleå, Skellefteå möter Karlskrona, Örebro tar emot Linköping och Djurgården får besök av Brynäs.