Förlust inför hemmapublik

Färjestad kunde passera Djurgården samt ta sin fjärde seger men det ville sig inte. Istället kunde Skellefteå plocka med sig tre poäng hem till Skellefteå. Färjestads Johan Ryno som var ett frågetecken inför eftermiddagens möte blev ensam målgörare för Karlstadlaget.

Första perioden
Färjestad inledde perioden i ett sämre tempo än vanligt. Skellefteå var mer eller mindre det spelförande laget och kunde med bara sekunder kvar göra 0-1 genom Kosktka. Hade Färjestad haft mer spets då det gäller deras powerplay hade nog det hela sett annorlunda ut. Färjestad hade 3 skott på mål medan Skellefteå hade 7. Tre utvisningar var drabbade lagen.

Andra perioden

Färjestad är betydligt vassare och Johan Ryno kunde efter dryga en minuts spel i andra. då i PP. Något mer mål föll inte för hemmalaget utan Oscar Möller kunde ge Skellefteå åter ledningen då det återstod en minut kvar av perioden. 1-2 inför tredje och sista perioden. Värt att notera var att Färjestad hade förutsättningar att ta ledningen innan Oscar Möller utökade. Bland annat träffade Färjestadspelare stolpen och Ortio gjorde det svårt för Färjestad att göra mål. Ändå så gjorde Färjestad en riktigt bra period trots underläget. Färjestad hade 13 skott på mål medan Skellefteå hade 9.  Färjestad hade märkbart problem i pp då Michael Lindqvist saknades.

Tredje perioden
Sista perioden var ytterst jämn och hade bud på mål vid flera tillfällen. Färjestad hade flera tillfällen att kvittera matchen men lyckades inte. Istället kunde Skellefteå utöka genom Berglund som satte 1-3 i öppen kasse med mindre än en minut kvar av matchen att spela.

Ytterligare två matcher spelas nu i kväll och tabellen påverkas även av resultatet från dessa.