Förlusttrenden är bruten

Färjestad bröt genom Martin Johansson förlusttrenden, Martin fick både en assist och gjorde personligen två mål. Ryno var en av dem som fick tre assist under matchen då Färjestad besegrade Rögle bk på hemmais med 5-1 (1-0, 3-1, 1-0).

Tabelläget inför matchen.

Rögle saknar följande spelare: Kruse, Williamsson, Jonsson, Karlsson m.fl.

Samt Aaltonen och Brithén.

Färjestad saknar: Lindqvist, Fogström, Erixon, Grundel m.fl.

Zetterlund och Steen saknas i laget främst på grund av JVM.

Alexander Johansson var förhindrad att medverka under flera matcher men har nu kommit tillbaka ordentligt den senaste tiden. Nu senast såg han till att bidra med poäng genom ett mål.

Alexander menar att det inte går att skylla på alla skador som en orsak till att det gått troll i maskineriet.
"Nej absolut inte, vi har oss själva att skylla då det gäller vår situation. Det handlar om att bryta ned det de enskilda matcherna och granska det vi har gjort, både det mindre bra och det som vi har gjort riktigt bra. Det finns inga genvägar. Det är klart däremot att det känns tungt då det går dåligt för oss och det blir inte lättare då det har gått så lång tid. Men vi  har en bra och lätt grupp som inte tappar fokus varken i mot-eller i medgång. Det gäller däremot att ta utmaningen för en sak är säker, det går undan i tabellen nu när den är så jämn."

Pennerborn delar Alexander Johanssons analys, han säger följande till cmore: "Vi kan vända det hela, vi har inte tappat tro på laget och vi vet vad laget kan. Det är bara vi som har möjligheterna för att göra något bra utav det hela. Jag är övertygad om att vi kommer att prestera ikväll."

Färjestad gör sig klara för att äntra isen.

Matchens dommare: Marcus Linde, Patric Bjärkander. Linjedomare: Simon Hllborg och Andreas Lundén.

Lars Haugen vaktar kassen i Färjestad.

Ville Kolppanen vaktar Rögles kasse.

Färjestad inledde ganska svagt men fick snart igång maskineriet. Under första perioden var det ytterst slarvigt från hemmalagets sida och chanser för Rögle var inte särskilt få. Färjestad lyckades ändå hålla Rögle utanför och kunde sedan ta ledningen genom Marcus Nilsson efter 16 minuters spel. Roligt inspel från kommentatorn: "Lennström slår sönder klubban, en klubba som är värd 4 000 kronor, tänk så mycket kaffe och fika som du kunde ha köpt för de pengarna."

Färjestad har sju raka förluster i bagaget och endast plockat 2 av 21 poäng inför kvällens drabbning.

Ytterst nära för Joakim Nygård men skottet går utanför.

Färjestad börjar trumma på i mitten av första perioden. Mål är inte särskilt långt borta. Denna gång Åslund som är framme.

Underlig situation där Rögles målvakt ser pucken passera snyggt framför målet efter att ha tagit på sargen. Hade Färjestadsspelare fått möjlighet att bli frispelad så hade 1-0 varit faktum redan efter tretton minuters spel.

Ville Kolppanens räddningsstatistik är ganska intressant.

Sex minuter återstår och Färjestad kryper närmare 1-0.

Asplund tar sig orädd fram emot mål och hindras i sista ögonblicket men får med sig en utvisning.

Färjestads powerplay är imponerande och borde kanske vara ytterligare högre med tanke på att Michael Lindqivst inte spelar för närvarande.

Marcus Nilsson slänger in returen från Martin Johanssons skott. Rögles målvakt gör en tavla och borde ha hållit pucken. Faktum är 1-0 till Färjestad.

Jubel efter målet.

"Det var riktigt gött, det var ett tag sedan nu. Vi har fått en hel del lägen och de första tjugo har de fått snurra i vår zon för enkelt, det är något vi måste stoppa till nästa period." Säger Marcus Nilsson till Cmore.

Statistik efter första perioden

"Vår producent tyckte det var gulligt med en nallevarg så han ville absolut jag borde ta med Ture inför nästa period." Säger cmores kommentator skämtsamt.

Så närmar vi oss andra perioden

Lars Hauen är fortfarande hundra procentig i kväll.

Ville Kolppanen är 90% så här långt.

Redo för Period 2.

Craig Schira blir utvisad för en tripping och Färjestad får spela med en man mer på isen inledningsvis på andra perioden. Det skulle däremot dröja till exakt fem minuter in på perioden innan Martin Johansson utökar Färjestads ledning. Han skjuter ett rappt skott efter att ha fått en snygg passning av Dick Axelsson. Ganska omgående drabbas Färjestad av en utvisning då Nygård får sätta sig på botbänken. Direkt då Nygård kommer in på isen smäller det igen, denna gång är det Rögle som reducerar till 2-1 genom Taylor Matson efter en genomåkning från ena sidan till andra. Passningspoäng får Ryfors som droppar pucken bakom sig direkt till Matson som nyper till.

Youds drabbas något senare efter nio minuters spel av en utvisning och Färjestad visar än en gång hur effektiva laget är i PP. Återigen är det Martin Johansson som slår in 3-1 till hemmalaget efter 11 minuters spel. Martin får pucken i sidan till en början och grinar illa men reser sig upp. Därefter får han en drömpassning av Johan Ryno som bidrar till att han kan sätta 3-1 i mer eller mindre öppen kasse eftersom målvakten inte hinner ut från ena hörnet. Ryno bidrar till ytterligare en passningspoäng i protokollet då han ger Alexander Johansson pucken som slår in 4-1 till hemmalaget med bara två minuters spel i andra. Färjestad går till vila i mellanakten med 4-1 i bagaget.

Ytterst nära för Färjestad att utöka till 2-0.

Nygård försöker krångla pucken in bakom målvakten men pucken smiter längs med mållinjen och ut på andra sidan.
Målet kommer genom Martin Johansson 2-0 efter att ha fått en fin passning av Dick Axelsson.

Direktskottet från Martin Johansson ger Färjestad ledningen med 2-0.

Ryno är skicklig med sina passningar. Under matchen passerade han Joakim Lindström som tidigare låg på första plats i assistligan.

Utvisningsstatistik.

Flera möjligheter inte minst genom Dick Axelsson visar att Färjestad har fått mer luft under vingarna efter målet.

Rögle reducerar då Matson kommer fri och placerar in pucken bakom Haugen som annars gjort en riktigt bra match.

Dick Axelsson ytterst nära att prickskjuta in 3-1 till Färjestad men blir upphakad i skottögonblicket. Cmroes expertkommentator säger följande om händelsen: "Varför är det inte straff? Det borde vara straff! Det är ju lika solklart som att Jesus gick med kortbyxor för länge sedan!"

Det blir däremot en utvisning till förmån för Färjestad då Youds visas ut för en hakning.

Dick kommer mot målvakten och Youds utvisas för en hakning.

Färjestad utökar ledningen i PP efter att Youds sitter på botbänken. Martin Johansson prickskjuter in 3-1 medan målvakten i Rögle är ute på vift. Martin träffas först av en puck vid sidan och därefter reser han sig upp och prickar själv in 3-1 till Färjestad.

Rögle spelare som gör illa sig på isen.

Reprisbild på Martin Johanssons mål. Martin kommer full fart och får pucken på sig.

Martin Johansson utökar till 4-1 med mindre än tre minuter kvar att spela i andra perioden.

Snyggt mål av Alexander Johansson som står påpassligt framme vid mål och vinklar in pucken bakom Rögles målvakt.

Pausvila, Linus Persson är riktigt nöjd efter två spelade perioder.

Martin nöjd målskytt, han säger följande till Cmore om lagets prestation: "Lite flyt idag, visste inte att han skulle skjuta på ned mig mitt i allting, men vi har steppat upp och det är det viktigaste. Det är något som vi kan bygga vidare på inför nästa period."

Statistik efter två spelade perioder.

Vilopaus inför sista avgörandet.

Pennerborn är riktigt nöjd efter två spelade perioder. "Det här visste jag att vi hade i oss, så nu är det bara att fortsätta vidare. Vi var ju riktigt nära vid flera andra matcher att plocka poäng. Nu gäller det bara att förvalta det här i en sista period. Just nu känns det som om vi har hittat en väg att vinna och den ska vi inte lämna." Säger Pennerborn med ett leende över sina läppar.

Många undrade verkligen om det skulle bli något mer mål i tredje. Färjestad drog på sig tidigt två utvisningar och Rögle fick möjlighet att krypa närmare. Däremot höll Färjestad sina motståndare utanför och agerade tålmodigt hela perioden. En känsla av att matchen var egentligen avgjord. Färjestad kontrollerade det mesta som inträffade på isen. Färjestad var inte långt borta i mitten av den tredje att sätta spiken i kistan och det skulle också komma ett sista avgörande mål för Färjestads del. Denna gång genom Per Åslund som höll sig framme. Rögle drabbas av två utvisningar tätt inpå varandra och i samband med detta väljer Pennerborn att ta en timeout för att vila sina spelare. Rent tekniskt drag från hemmalagets sida. Återigen är det Ryno som är passningsgeniet och med mindre än fem minuter kvar att spela skickar han pucken till Åslund som efter flera försök lyckas med att få in pucken bakom en sprattlande Rögle målvakt. Färjestad håller undan och spelar av de sista minuterna. Färjestad vinner med 5-1 mot Rögle och tar sin första seger efter förlustsviten på sju matcher.

Per Åslund ytterst nära att göra 5-1, målet kommer senare då ytterligare en Rögle spelare får sätta sig i utvisningsbåset.

Färjestad begär timeout.

Åslund gör 5-1.

Publiken sjunger Håja ja håhå ja ja, hör va det blåser i träa idag!

Reprisbilder från målet.
Publiksiffran: 7318.

Statistik från matchen totalt.

Erixon gläds med gruppen.

"Det är grymt skönt med tre poäng, vi pratar prestation i pausen och vi kommer igång ordentligt i denna match. Skönt att uppleva detta. Grabbarna har verkligen gjort ett bra jobb idag. Vi hade flera puckar på mål under matchen som borde gått in, kanske också även någon straff men det spelar ingen roll. Någon dipp är okej att få i första men nu känns det som om vi hade matchen. Det klart det värmer mig." Säger Johan Ryno till Cmore.