Frölunda avgjorde på övertid

Foto: Lisa Olaisson/www.vf.se
 
Färjestad kom ut som ett helt nytt lag denna afton och efter två spelade perioder var det Färjestad som hade tagit tag i taktpinnen. I tredje förändrades matchbilden och Frölunda kvitterade för att sedan gå segrande ut på övertid. Färjestad förlorade därmed sin sjunde match på raken, denna gång förtjänade Färjestad att vinna. Matchen slutade 1-2 på övertid.

Dick Axelsson banade vägen för Färjestad och hade han fått in pucken ytterligare en gång till så hade det varit Färjestad som gått segrande ut ur kvällens batalj. Men så blev det inte. Istället kunde Frölunda kvittera tidigt i tredje och ta festen till förlängning där Grundström kunde avgöra.Detta var den sjunde raka förlusten och första för året. 
 
 
Ture Varg laddar för kvällen.
 
Cirka 7500 åskådare fick se en trevlig match även om den avslutades på ett snörpligt sätt för Färjestad.
 
Tabelläget inför matchen.
 
Pennerborn säger följande kring situationen med laget och dess läge: "Vi är inne i 2018 och den omställningen vi är i. Nu gäller det bara att jobba på. Vi sucktar givetvis efter både mål och segrar men fortsätter vi och inte ger upp så kommer nog segrarna snart. Vi har kompletterat laget och har sökt efter bra kvalitéer då det gäller nyförvärv. Anton är borta troligtvis ganska länge och vi tvingades att agera för att lösa situationen. Vi hade givetvis kunnat plocka in en äldre spelare istället för den spelare som vi plockat in men nu satsade vi på både ungt, hungrigt och fartfyllt. Det är där vi är på backsidan."
 
Färjestad saknar: Martin Johansson, Fabian Zetterlund, Osckar Steen, Michael Lindqvist...
 
Niklas Fogström och Anton Grundel.
 
Frölunda saknar: Nörstebö, Dahlin, Fjellström, Andersson m.fl.
 
Redo för spel.
 
Spelarna äntrar isen.
 
 
 
 
Färjestads laguppställning...
 
Johan Ivarsson är den nya backen i Färjestad.
 
"Det ska bli enormt kul, det är en bra liga och jag tror att jag kan bidra med min erfarenheten från Pantern och vill spela till mig en plats i Färjestad. Jag ska spela enkelt och gillar att spela fysiskt." Säger Johan till Cmore.
 
Domare: Sören Persson, Mikael Andersson (sistnämnde kolliderade med Michael Lindqvist). Linjedommare: Gustav Jonsson och Simon Hillborg.
 
 
Lars Haugen står i Färjestad.
 
Mattsson står i Frölunda.
 
 
Första perioden
Frölunda tog tag i taktpinnen inledningsvis men Färjestad stod emot och i slutet av första tog Färjestad över mer och mer. Chanser fanns för båda lagen att ta ledningen. Men några mål föll inte under de första tjugo.
Christoffer Törngren var mycket nära efter fyra minuters spel att ge Färjestad ledningen. Skottet gick utanför och Mattsson i Frölunda kassen hade inga större problem att plocka skottet.Frölunda etablerar ett stort tryck under nästan fem minuter men lyckas inte överlista Haugen i mål.
 
Färjestads form är inte särskilt imponerande. 6 Raka förluster och har endast tagit 1 poäng av arton möjliga.
 
Bra press från Färjestad under första perioden.
 
Skott mot mål men Mattsson klarar.
 
Frölunda har vunnit sex av de sju närmaste matcherna.
 
Dick kommer att stå i händelsernas centrum något senare.
 
Ryno går av isen i slutet av första perioden. Resultat: 0-0 och en mycket jämn period.
 
Statistik från första.
 
Rasmus Asplund: "Väldigt jämn period, det är en rolig match att lira, kul efter våran dystra svit så känns det riktigt bra ikväll. Vi börjar från och med på noll och lägger vi bakom oss allt dåligt och blickar framåt så ska det bli riktigt bra det här. Vi har alla möjligheter att ro hem detta iför en nära fullsatt arena."
 
Andra perioden närmar sig medan mörkret faller utanför arenan.
 
Pennerborn säger till Cmore: "Vi har pratat om vad vi gjorde de sista tio minuterna på isen. Vi låg nära och såg till att Frölunda fick det jäkla svårt i kväll. Nu gäller det att sätta press och att ha support till puckföraren. Vi ska etablera tryck i deras zon och våga ta skott så kan det nog redan i pp bli mål."
 
Nedsläpp andra perioden
 
Andra perioden
Dick Axelsson ser till att ge hemmalaget ledningen efter 11 minuters spel. Ståhlberg får sätta sig på botbänken och då ser Dick Axelsson att i PP göra 1-0 till hemmalaget. Dick är dessutom inte långt ifrån att utöka till 2-0 även denna gång i PP men Mattsson står pall. 
 
 
Inte långt borta, en av Färjestads chanser denna afton.
 
Marcus Nilsson ytterst nära att ge Färjestad ledningen.
 
 
PP strax innan Dick gör mål.
 
Dick gör 1-0 till Färjestad.
 
Fansens jubel då Dick klappas om.
 
Dick Axelsson har gjort 15 mål denna säsong och är uppe i 29 poäng.
 
Målet i repris.
 
 
Tumullt utbryter i samband med målet.
 
Dick nära för andra gången då han lyckas pressa sig mellan Frölundaspelare och är inte långt ifrån att göra sitt andra mål för kvällen.
 
Statistik från andra.
 
Dick besviken över att det inte gick hela vägen med sitt andra mål. Han säger följande till Cmore:
"Den satt bra den där pucken, precis. Men jag grämer mig fortfarande över att den andra inte gick in. Jag vet inte riktigt vad som hände men fick en dubbel träff, har aldrig varit med om det tidigare. Vet inte riktigt hur man lyckas med det trots att jag har spelat ett par år nu. Jag tycker för övrigt att det går bra med spelet i laget, vi gör inga dumma misstag så nu gäller det att fortsätta på det här viset. Det är så det ska spelas hockey helt enkelt."
 
Pausvila inför tredje.
 
Dick nöjd inför tredje.
 
Tredje perioden
 
Färjestad drar på sig en utvisning inledningsvis av tredje vilket ger Frölunda möjligheten att spela i pp. Något som Olofsson utnyttjar. 1-1 efter fyra minuters spel. Frölunda får luft under sina vingar i tredje och Haugen radar upp en hel del räddningar men några fler mål faller inte under ordinarie tid.
 
Förlängning
Ryan Lash är ytterst nära att avgöra bara två minuter in i förlängningen men Haugen räddar. Alexander Johansson skjuter på avstånd mot Mattsson men inget skott går in mot mål. Istället kan Grundström dryga tre minuter in i förlängningen avgöra genom att efter att ha fått en lång passning av Ehn skicka in pucken bakom Haugen.
 
Färjestad fortsätter därmed sin nu sju matchers långa förlusttrend medan Frölunda kryper närmare den övre toppen.
 
Statistik totalt från matchen.
 
Sammanfattning från matchen.
 
 
Övriga resultat under kvällen:
 
Tabelläget:
 
 
Källa: www.cmore.se och www.shl.se