Sömnigt Färjestad föll i Luleå

Var befann sig Färjestad denna afton? Inte på isen i alla fall, så kan man konstatera efter denna mediokra insats från Karlstadslaget denna afton. Färjestad åkte till Luleå för att försöka hämta tre poäng men ett heltaggat Luleå slog hål på den drömmen. Färjestad som nu rakat in sin andra raka förlust får åka hem utan poäng i kväll. Det var också endast en enda spelare som producerade i kväll, Fabian Zetterlund som såg till att snygga till siffrorna även om detta var en klen tröst för den unge spelaren.

Första perioden
Det var Luleå som tidigt tog tag i matchen och det med besked. Efter knappa 2 minuter stod det redan 1-0 på tavlan till Luleåfansen stora glädje. Einar Emauelsson träffar rätt bakom Haugen som får kapitulera. Efter ytterligare 8 minuter in i matchen stod det plötsligt 2-0 till Luleå som fortsatte att trumma på. Det trots att Michael Lindqvist var på isen. Ryno slarvade och Emanuelsson kunde göra sitt andra mål för kvällen genom att plocka pucken från Johan. Färjestad gick till pausvila med 2 måls underläge.

Andra perioden
Färjestad inleder mer eller mindre perioden med en man mindre eftersom Johansson utvisas för en slashing. Luleå lyckas däremot inte att göra mål i powerplay men det skulle ändå bli ett ytterligare mål för Luleås del. Målet kom då det återstod mindre än två minuter kvar att spela i mittenakten. Då genom Karl Fabricius. Då har dessutom Haugen räddat en straff tidigare. Färjestad ligger alltså i underläge med hela 3-0 inför tredje. Färjestad har redan tagit timeout för att väcka laget. Detta gjordes då det återstod dryga fyra minuter kvar av andra perioden. Johan Ryno säger följande efter två spelade perioder: "Vi är inte där för fem öre. Vi måste samla ihop oss om vi ska göra någon form av match av det här."

Tredje perioden
Färjestad lyckas inte göra det som Johan säger, tvärtom så efter att Färjestad har plockat målvakten smäller Luleå in 4-0 i tom kasse då genom Harju efter dryga 17 minuters spel. Färjestad får ändå ett tröstmål genom Fabian Zetterlund då det återstår 20 sekunder kvar av matchen.

Pennerborn är djupt besviken efter insatsen och säger till Cmore: "Det finns inte så mycket ord att sätta på insatsen faktiskt."

Detta är andra raka förlusten för Karlstadlaget som nu hamnar på en fjärde plats i tabellen.