Färjestad straffades i Ängelholm

Färjestad hade möjligheten att ta tre poäng i Ängelholm under kvällen men så blev det inte. Precis som tidigare matcher tog man tidigt ledningen under första perioden innan man sedan tappade den i andra. Den enda skillnaden under kvällens match är att Färjestad efter utskällning från ledarstaben såg till att kvittera tidigt i tredje perioden och ta det hela till straffar. Färjestad straffades hårt i Ängelholm inte bara av resultatet utan också även av vad som inträffade på isen. Onödiga utvisningar och en mycket otrevlig situation signerad Libor Hudacek. Rögle kunde till slut vinna på straffar och plockar därmed två poäng från kvällens möte. Resultat: 3-2os (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0).

Kvällen blev inte särskilt trevlig för Färjestad. Inte minst onödiga utvisningar men också även en ny förlust. Färjestad tog däremot en poäng i kvällens match efter att kvitterat i tredje perioden. Färjestad drabbades dessutom av manfall under kvällen då både Libor Hudacek och Christoffer Törngren utgick. Libor blev efter sitt onödiga agerande hänvisad til omklädningsrummet medan Törngren skadade sig själv i armen.

Pennerborn: "Det är en tuff utmaning för oss och vi måste lyfta oss i över 60 minuter. Vi har bredd men visst har vi skador som stör oss just nu. Men vi har ett kompetent lag så det ska nog inte bli något hinder."

Färjestad kom lite på hälarna inledningen av första perioden och Rögle hade spelövertaget sett till den första perioden. Däremot var det Färjestad genom Martin Johansson som tog ledningen efter dryga nio minuters spel.
Färjestad fick en hel del luft under vingarna under första perioden men drabbades av två utvisningar i slutet som bidrog till att Färjestad inte riktigt kunde utnyttja målets lusta fullt ut.

Färjestad gick ned sig ordentligt och fick även se pucken gå in bakom Lars Haugen bara efter en minut spel i andra. Det var kvitterat och det skulle bli värre för Färjestad. I slutet av andra perioden drog Dick Axelsson på sig en onödig utvisning och därefter kom en händelse som inte många ser med blida ögon. Hudacek slog till med ett yxhugg mot en Röglespelare som blev liggande på isen. Hudacek utvisades för 5 minuter + Game för tilltaget och bara någon minut senare kunde Rögle utöka till 2-1. Då stod klockan på 14 minuters spel.

Färjestad kom ut som ett helt annat lag inför tredje och såg till att tidigt i matchen kvittera till 2-2 genom Niclas Fogström som tidigare inte fått spela. Assist poäng gick till Törngren som bara någon minut senare drabbades av en armskada och tog sig mödosamt ut i omklädningsrummet.

Matchen stod sedan och vägde och gick sedan också även till övertid. Chanserna fortsatte att avlösa varandra men några fler mål föll inte varken under Tredje perioden eller i övertid.

Straffar
Både Virtanen och Åslund lyckades överlista målvakten i Rögle men med sina två mål kunde inte Färjestad ro hem bonuspoängen eftersom Rögle fick in tre puckar bakom Haugen. Färjestad fortsätter därmed att ligga på en fjärde plats men på samma poäng som Skellefteå som besegrade sin motståndare Luleå med 1-0.

Pennerborn säger följande under och efter matchen:
"Ett fall framåt och med lite vassare straffskyttet kunde vi knipit en poäng till. Farten och trycket leds ofta av passningsspelet och där behöver vi komma upp än mer."

Mellan Andra och Tredje perioden var det märkbart en irriterad och arg Pennerborn som intervjudades:
"Uppträdandet är inte okej och jag blir förbannad just nu. Efter det som har inträffat och det är inte ofta jag blir så förbannad som jag är just nu. Det är främst deciplinära saker som har gjort mig så här arg. Det kan gå upp och ned i hockey men vi måste hålla oss till vårt spel och inte hålla på att förstöra för oss själva som vi har gjort nu."

Alexander Johansson intervjuades också inför pausvilan och han var inte heller nöjd.
Dålig andra period från vår sida. Vi gör allt fel, dumma utvisningar, vi har inget fokus på det vi gör och vi kan inte vinna på det här viset. Och ja jag tänker främst på det Lbior gjorde ja. Vi får inte ha fel fokus, nu måste vi ta till oss grunderna igen och spela bättre i tredje. Vi har en jättemöjlighet att ta hem den här matchen de leder ju bara med ett enda mål så det ska vi nog klara. Men som det ser ut nu förtjänar vi ingen vinst, nu får vi ransaka oss själva och ta tag i det här igen i tredje."