Efterverkningar

 
Säsongen är slut för Färjestad och nu börjar arbetet för nästa säsong. Fast det har redan varit igång under en längre tid. En intressant detalj är att Alexander Salak är ledig och inte har något kontrakt... och många kommentarer förekommer att man vill se honom i Färjestad till nästa säsong. Kanske är detta en smidig lösning för Färjestad? Jakobsson vill inte säga något kring detta men mycket tyder på just att man arbetar för att få honom till Färjestad och till nästa säsong.
 
Trots att Färjestad förlorade mot Skellefteå med 2-5 och att det inte blev någon mer match i Löfbergs arena så kan vi ändå säga att Färjestad har stått för en stark säsong särskilt med tanke på att ledningen har varit ny, med ny sportchef och mycket annat. Fler fans har strömmat till arenan för att se hockeyn och det ska vi väll ändå se som ett stort steg i rätt riktning. Eller hur?

Vad händer framöver? Enligt nwt så gäller det sex till sju nya spelare som ska in i laget och Peter kan redan lova att inom två veckor kommer några nyförvärv att presenteras. Färjestad kommer också satsa på en eller två nya målvakter. Osäkerheten då det gäller Nygård är ändå stor, enligt uppgifter så finns det fyra NHL klubbar som är intresserade av honom något som Radek Hamr avslöjar i en intervju.
 
Färjestad riskerar att tappa poängmaskinerna Michael Lindqvist och Joakim Nygård till NHL, Peter räknar inte med Linkan till nästa säsong.
"Han kommer med mycket stor sannolikhet inte att spela för oss i Färjestad. Han har gjort det lite för bra innan han blev skadad helt enkelt." Säger Peter till media, och han ler då han betonar att Michael gjorde det för bra. Det är givetvis ett faktum att en spelare som går för bra i SHL knappast lär vara utan erbjudanden från NHL.
 

Så här kan laget se ut nästa säsong.

Tränare: Johan Pennerborn, Anders Karlsson och Gereon Dahlgren har alla kontrakt kommande säsong. Det har även målvaktstränaren Maciej Szwoch.

Målvakter

1. Troligtvis Alexander Salak men om inte får vi avvakta med detta.

2. Adam Werner

3. Olle Eriksson Ek (lånas troligtvis ut till en allsvensk hockeyklubb)

Backar

 

B1: Mikael Wikstrand

B2: Anton Grundel (Fortsatt frågetecken då det gäller hjärnskakningen)

B3:

B4: Jens Westin

B5: Sebastian Erixon

B6: Ilari Melart (rykten säger att han inte får fortsatt förtroende i Färjestad)

B7: Johan Ivarsson

B8: Theodor Lennström

B9: Lucas Nordsäter

Forwards

F1: Alexander Johansson

F2: Johan Ryno

F3: Jesper Olofsson (inte officiellt ännu men mycket tyder på att han ansluter)

F4: Martin Johansson

F5: Daniel Viksten (Inte offeciellt ännu men att han kommer presenteras mycket snart är givet)

F6: Per Åslund

F7: Linus Johansson (Kommer troligtvis presenteras efter att Djurgårdens säsong är över)

F8: Fabian Zetterlund

F9: Axel Ottosson (stor sannolikhet att han presenteras i loppet av de närmaste veckorna)

F11: Oskar Steen

F12: Christoffer Törngren

F14: ?

F15: ?

Kommentar: En hel del förändringar, men också smycket som är klart. En ny förstemålvakt ska in. Både Joakim Nygård och Michael Lindqvist har kontrakt, men risken är stor att båda försvinner till Nordamerika. Färjestad sägs ha redan gjort klart med spelare som Daniel Viksten, Jesper Olofsson, Linus Johansson och Axel Ottosson. 

Spelare som med stor sannolikhet lämnar:

Lars Haugen

Stefan Stéen

Morgan Ellis

Rasmus Asplund (NHL/AHL)

Dick Axelsson (AIK)

Niklas Fogström (Färjestad avbryter kontraktet med stor sannolikhet och kan göra detta p.g.a. optionsåret)

Linus Persson

Kommentar: Färjestad säger farväl till båda sina målvakter med stor sannolikhet, samtidigt som Jakobsson räknar inte med Asplund, Lindqvist eller Nygård (även om klubben hoppas med att Nygård stannar).

Diskussioner förs med:

Jesse Virtanen

Marcus Nilsson

Gustav Rydahl

 

Tack för ordet.