Färjestad straffade Linköping

(obs! bilden har nte något med matchen att göra).
 
Det var högdramatisk afton i Saab Arena och Linköping där Färjestad besegrade Linköping på straffar. Lennström var den som avgjorde då han överlistade Jonas Monstret Gustavsson i Linköpingskassen. Färjestad tog ledningen genom Ilari Melart bara efter dryga två minuters spel i första perioden men Linköping kom igen i andra. Matchen var en målsnål historia som slutade 2-3 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1) efter att Lennström fixat hem bonuspoängen på straff.
 
 
 
Färjestad åkte till Linköping med god stämning efter den senaste matchen mot Hv71 då de vann med hela 8-2. Det visade sig däremot att Linköping var en tuffare motståndare att knäcka. Kanske var det så att det fanns trötthet i benen fast det var något som Joakim Nygård inte höll med om. Han säger följande till Cmore:
"Vi har tränat en hel del på ett dubbelmöte så det ska nog inte spela någon större roll. Jag har svårt att det ska bli något svårt problem för oss." Det visade nog ändå att det blev tuffare än beräknat.
 
Martin Johansson säger följande till Cmore:
"Det är en bra spelare, han är stor och stark Rydahl, man vet vad man får med honom vid sidan av sig så jag tycker vår kedja fungerar ypperligt bra. Det känns bra just nu även för mig."

Även Linus Persson blev intervjuad och han säger följande:
"Det har gått bra från dag ett tycker jag med vår kedja. Törngren sticker bara så det gäller att följa med upp. Ibland stämmer det bara så bra och det har gjort så i vår kedja."
 
 
Första perioden
Färjestad inleder piggast och lyckas också få tidigt in pucken bakom Jonas Gustavsson genom Ilari Melart efter dryga två minuter spel. Färjestad drabbas dessutom av två utvisningar varav en av dem fick rubriceringen onödig. Det var för många spelare på isen i slutet av första perioden som var orsaken till den utvisningen.
Färjestad spelar för övrigt säkert och stabilt hela första perioden och Linköping lyckas inte överlista Lars Haugen i målet.
 
Andra perioden
Färjestad börjar krångla till det under hela andra perioden vilket också innebär att de slarvar en hel del samtidigt som Linköping spelar mer säkrare och lyckas också överlista Lars Haugen i mål. Efter fjorton minuters spel får Sebastian Karlsson in pucken och det står därmed 1-1. En del utvisningar men inget lag av dem båda får in några puckar i andra perioden förutom Linköping då som får in kvitteringspucken.
 
Tredje perioden
Två mål ytterligare faller denna period, först är det Färjestad som genom Marcus Nilsson fintar in skottet bakom Jonas Gustavsson. Det tack vare Johan Ryno som ger honom en riktig snygg passning. Målet kom efter tre minuters spel. Linköping vill absolut inte vara sämre och Emil Sylvegård överlistar Haugen efter nio minuters spel. Därefter står matchen och väger en hel del och går så småningom till förlängning. Värt att nämnas är att Hudacek fortsätter att närma sig ett mål men Gustavsson släppte in någon denna afton från hans klubba. Även Ellis hamrade på och var inte heller långt borta. 
 
Förlängning
Svajig förlängning där Färjestad hade de vassaste chanserna. Bland annat stod Gustavsson för en grym fin räddning i samband med ett Färjestadsanfall. Linköping drar på sig en utvisning i samband med sudden men Färjestad fick inte in pucken och matchen går över till straffar.
 
Straffar
Endast en enda spelare lyckades få in pucken på straffarna vilket givetvis var lyckosamt för Färjestad. Teodor Lennström blev matchvinnare då han lyckades få in pucken bakom Jonas Gustavsson det efter att Libor Hudacek träffat stolpen.
 
Färjestad tar därmed med sig två poäng från turen och på två dagar har Färjestad plockat till sig fem poäng.
Theodor Lennström säger följande till Cmore efter matchen: "Jag är inte riktigt van vid att agera straffskytt men kul att den gick in. Vi gör en bra första period men en sämre andra och tredje är i alla fall bättre. Sedan är det ju ett rent lotteri på övertid. Vi känns starka och just nu känns det bara bra för min del. En bra borta match för vår del ändå."
 
Alexander Johansson intervjuades i pausen mellan första och andra perioden och han är glad över att komma tillbaka.
"Absolut, kul att vara tillbaka. Roligt att det ändå har gått hyftsat bra för laget medan jag satt bredvid. Särskilt nu senast mot Hv71. Det visar att vi är på rätt väg. Men det klart att jag hade velat spela den matchen. Nu är jag i alla fall i toppform, och det ska jag fortsätta med att vara inför slutspelet. Vi ville ju spela så h är bra och det måste vi fortsätta med om vi ska gå långt."
 
Pennerborn säger till Cmore mellan andra och tredje perioden:
"Första riktigt bra, där är jag nöjd. Men andra föll vi tillbaka lite och då tar de över. Det är dag två så det kanske inte är underligt att det blir lite så här. Men vi har tagit med det i beräkningen så vi ska nog klara detta i tredje."
 
 
 
 
 
Tabelläget:
 
Nästa match spelas den 3 mars då Färjestad möter Örebro hemma kl. 18.00
 
Tack för ordet.
 
källor: www.cmore.se och www.shl.se