Hallå Färjestad, det var nyckeln, ni har tappat den

Färjestad tappade bort nyckeln och verkar inte alls ha lärt sig särskilt mycket efter den senaste matchen som var i Karlstad. Jag ger Färjestad två matcher. En match att med fansen i ryggen ta en hemma seger och en borta i Skellefteå. Det är kniven mot strupen och tyvärr tror jag att det är stopp redan i kvarten.

Färjestad har inte något att sätta upp mot det uppoffrande spel som Skellefteå idag spelar. Alexander Johansson analyserar matchen efter förlusten som alltså slutade 5-0 (2-0, 2-0, 1-0) på följande vis:
"Det påminner lite om senaste matchen hemma hos oss. Tidigt underläge med två mål, som vi inte orkade att ta igen. Vi börjar fuska och det är svårt att börja vinna med det spelet vi spelar just nu. Vi släpper till Skellefteå i alla situationer i egentligen. De kommer i fart och vi blir sittandes tillbaka". Ja så gick det nog till men snälla FBK det är slutspel och inte grundserie!!

Resultatet är slående! 5-0 + 1-3 senast pratar vi om en målskillnad på 7 mål!! Hade Färjestad haft dessa siffrori ryggen med så många pinnar i mål, då hade jag inte blivit särskilt förvånad. Men nu är det inte Färjestad som har gjort så många mål utan Skellefteå. Defensiven har totalt fallit ihop som ett korthus. Inte ens med två spelare fler på banan kan de göra mål framåt! Målen kommer bakom istället. Knappast Rynos bästa smarta lösning på problemet direkt.

Med det i som facit kan vi bara konstatera att Färjestad kommer tyvärr att se sig överkörda för denna säsongen. Ja jag ger FBK två matcher att vända skeppet men dålig effektivitet, totalt tomma blickar hos Dick Axelsson (som ska vara en av de ledande spelarna i Färjestad) kan jag bara säga att vi kommer att se två matcher till sedan är det säsongsavslutning. Så gick känslan bland fans och även hos mig.

Visst allting kan vända och så länge de spelar i slutspelet så kan ju mycket inträffa. Men det är klasskillnad mellan lagen, målvakten Ortio storspelar och frustrationen samt oron i Färjestad ökar. Skellefteå har hittat slutspelsformen med sin kraftfulla defensiv och de har läst sönder Färjestad medan det verkar som om FBK bara har läst på lite grann.

Fansen i Skellefteå (4940) närvarande kunde med glädje se Skellefteå ta ledningen och föra matchen dit man ville.

Färjestad spelade riktigt bra de första minuterna av perioden. Dessutom var det ytterst nära att Färjestad fick in ett mål men det dömdes bort. Istället var det Skellefteå som fick in två snabba puckar bakom Haugen och 2-0 var ett faktum till hemmalaget. Var befann sig laget sedan innan pausvila? Färjestads egna Fabian Zetterlund var nästan den ende som faktiskt gjorde vad han kunde för att få in pucken. Åslund retade gallfeber på motståndarna men vad hjälpte det?

"Vi stör dem inte tillräckligt, vi måste fokusera på rätt saker." Summerade Fabian Zetterlund efter första peridoen.
Pennerborn hade heller inte hört någon förklaring på vad som inträffade med det bortdömda målet.
"Vi har ingen förklaring till det, vi får lita på att de gör rätt, helt enkelt men vi har inte hört något. Känns väldigt fel just nu med 2-0 i baken men vi har utgångspunkter på att ta oss in i det. 40 minuter kvar och många chanser så bör vi klara det. Vi måste samla oss lite och skapa något utav det här." Säger han till Cmore.

Drygt en minut in i perioden får Färjestad spela med två man mer på banan men det är inte Färjestad som gör mål utan Skellefteå. Rynos klubba går av och han försöker då sparka med sig pucken men serverar istället Petterström den så att han kan pricka in 3-0 till hemmalaget. Tio minuter senare smäller det till på nytt denna gång är det Pettersson som får in pucken bakom Haugen. Färjestad plockar målvakten och placerar Stefan Stéen in i kassen i stället.

Dick vaknar till liv men lyckas inte överlista Ortio som plockar pucken. Mycket frustration på matchen och flera utvisningar drabbar dem. Asplund gör bort sig även han då han medvetet fäller Ortio i kassen, antagligen ville han få målvakten ur balans. Men drabbas själv av en utvisning.

Skellefteå utökar till 5-0 som blir det sista målet som faller denna match. Då återstår det åtta minuter kvar av ordinarie matchtid. Nya utvisningar och matchen avslutas.

Det är inte mycket som talar för ett odiciplinerat Färjestad mot Skellefteå som spelar väldigt diciplinerat för tillfället.

Detta kan bli ett bottenrekord och en tidig semester för Färjestad.

Ska vi diskutera hjärta och vilja samt kamp? Kolla på matchen mellan Linköping och Djurgården. Sådana lag går långt!

Övriga resultat: Frölunda slog Malmö borta med hela 4-5 och har kvitterat i matcher. Färjestad däremot ligger nu under med 2-0 i matcher mot Skellefteå.