Tack för säsongen Färjestad

Trots allt har Färjestad gjort något stort. Men det räckte inte till, inte i ett slutspel. Jag tackar Pennerborn och Färjestad för säsongen. Problemet är att Färjestad inte kommer förbi kvartsfinalerna alls de tre senaste åren (då inräknar jag med denna). 2015/16 åkte Färjestad ut i kvartsfinalen, så också året efter, nu sker det alltså igen.
 
Joakim Nygård sade i slutet av andra perioden följande: "Det går inte riktigt vår väg, men vi ger inte upp. Vi ska försöka vända på detta i tredje. Vi behöver slita för varenda mål medan Skellefteå får riktigt billiga skitmål på vår bekostnad och det grinar oss rakt i ansiktet just nu."
 
Färjestad förlorade sin tredje raka match mot Skellefteå i kväll. Därmed så är uttåget nära för laget som på Söndag spelar sin sista match för säsongen om ingenting riktigt viktigt inträffar. Däremot så måste jag säga att Lindström måste stängas av snarast...

Jocke Lindström gör det igen och sänker Färjestads junior Oskar Steen med en smäll i huvudet. Detta för andra gången under matchserien. Har han något emot Oskar Steen? Jag bara undrar.
Denna gång måste det helt enkelt hamna i disciplinnämnden annars är det verkligen fel på systemet. Joakim kommer från blindsidan och kör upp en armbåge i ansiktet på Oskar Steen som blir liggande. Solklart straff som inte ens domarna tar. Det är helt ointressant om var tacklingen tar först, han hade kunnat undvika tacklingen och därmed gör han detta medvetet. En helt onödig sak från en av SHLs största profiler. Fullständigt sjukt och vansinnigt. Det är verkligen en återfalls förbrytare då han gjorde en annan ful tackling på samma spelare första matchen. Fansen visade tydligt vad de tyckte om honom då han äntrade isen efter första perioden. Nu gör han alltså det igen och ja, är man korkad så är man.

Problemet om nu Joakim Lindström blir avstängd så lär knappast det vara till fördel för Färjestad. Färjestad kan inte vända på detta nu. De kan bara spela av matcherna och försöka göra så gott de kan. Skellefteå kommer troligtvis att vara utan Joakim Lindström i nästa omgång då mot något annat lag i Semifinalen.

Säsongen är slut redan på söndag, tack och hej Färjestad.

 
Matchanalys:
 
Färjestad kom ut riktigt starkt under första perioden. Det verkar som om det som spelarna sade till varandra då hade gett effekt. Däremot inte målmässigt. Färjestad fick inte hål på Ortio som växte ut till den där svåra målvakten igen. Färjestad fick däremot släppa i första perioden en puck förbi sig och det var Tim Söderlund som stänkte in pucken efter dryga fjorton minuters spel.

Andra perioden inledde Färjestad i powerplay men det var inte hemmalaget som gjorde mål utan Skellefteå som utökade genom Sebastian Ohlsson efter tre minuters spel. 3-0 till gästerna kom genom Ericsson då med en man mindre på banan igen. Färjestad reducerade sedan genom Joakim Nygård som blev den ende målskytten för Färjestad denna kväll. 1-4 och slutresultatet framställdes av Bud Holloway i powerplay. Tredje perioden trasades sönder av utvisningar och därmed fick Färjestad inte in några flera reduceringspuckar bakom Ortio.
 
Värt att nämnas var att Stefan Stéen inledde matchen men efter att ha släppt in tre puckar bakom sig bytte Färjestad målvakt.
 
Färjestad kommer med all sannolikhet förlora i Skellefteå nu på söndag vilket innebär att semestern är ett faktum för de grönvita för säsongen.
 
Kommentarer under matchen.
Inför matchen säger Pennerborn: Få vi inte lust i den här arenan och denna inramning så vet jag inte vad vi får lust någonstans. Vi ska ändra på Skellefteås övertag ikväll och ta reducera matcherna nu inför en fantastisk publik.
 
Nyhet var att Sebastian Erixon var tillbaka i spel men däremot att Lennström utgått på grund av hjärnskakning.
 
Nygård berättar också om hur det kommer sig att han är så snabb på rören: "Jag är mjuk i åkningen, accerlationen har ökat genom det, jag gillar att hoppa också även om jag inte rör på skridskorna. Det som vi brukar kalla skridskohopp."
 
Pennerborn efter en spelad period: "Vi gör en bra period så här långt men vi måste fortsätta nöta och pressa. När det gäller det som hände på isen angående Oskar Steen så får vi förlita oss på systemet och att de skipar rättvisa vi kan inte lägga energi på det här. Jobbar vi på så kommer målen snart."
 
Fakta är att Färjestad gav bort matchen inför en välfylld arena, främst genom slarv.
 
Nästa match spelas på söndag i Skellefteå kl. 15.00.
 
 
 
 
 
 
 
Frölunda besegrade Malmö i kväll med 2-1
 
Tack för ordet!
 
Källor: www.cmore.se och www.shl.se