Två lämnar Linköping, Marcus Nilsson fälls för diving

Trots att Linköping spelar åttondelsfinal mot Hv71 den 12 mars så finns det redan klara besked från två spelare i laget att de inte kommer att fortsätta vidare. De avslutar säsongen som också blir den sista i klubben. De som det berör är Tony Mårtensson och Niklas Persson.

Mycket tyder på med tanke på deras åldrar att de väljer att lägga skridskorna på hyllan.
Tony själv meddelar på twitter att detta blir hans sista säsong med Linköping. Vad som sedan händer är något han inte vill spekulera i.

"Jag hoppas att det här blir startskottet på en lång och rolig avslutning, där förhoppningen är att vi ska hålla på en längre tid. Som jag sa när jag skrev på nytt kontrakt så har jag fortfarande någonting ogjort i den här föreningen och det är det som vi ska kriga för varje dag framöver." Säger Niklas Persson.


En annan nyhet som kanske är värd att lägga märke till är att Marcus Nilsson drabbas av böter på 5000 kronor på grund av att enligt domen ska ha förstärkt en situation i matchen mot Hv71 då han fälldes. Färjestad själva tycker detta är tråkigt men domen lyder: "Genom filmsekvensen är det klarlagt att Marcus Nilsson gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff."

Tack för ordet.