Prestberg assisterande tränare

Färjestad plockar in Pelle Prestberg till J20 som assisterande tränare.
Genom att Pelle går in J20 som assisterande tränare så förstärker oranisationen upp med ett mycket meriterat namn.

Timrå var på jakt efter en tränare och hade till och med ett möte med Pelle Prestberg men något kontrakt blev det inte där. Istället väljer nu Pelle att satsa som tränare för J20 i Färjestads organisation. Mora har dessutom även dem varit ute efter en tidigare Färjestads ikon nämligen Peter Nordström. Det sägs till och med att de också var nyfikna på Pelle Prestberg men att han då redan hade bestämt sig för Färjestad och J20. Dock om dessa hörsägelser stämmer med vad som verkligen inträffade återstår ju att fundera över.

När det gäller Timrå så är det inte säkert att de plockar in någon mer tränare i båset, utan att de är nöjda med laget. Fast jag skulle ändå bli förvånad om TImrå ik inte plockar in någon för att assistera Fredrik Andersson och Johan Thelin.

Samtidigt kan rapporteras att Jakob Ringsby återvänder från USA till Färjestad en arton åring som nu har ett mål klart. Han ska debutera i Färjestad och SHL redan denna säsong.

Tack för ordet

Färjestad stänger butiken

Färjestad meddelade under gårdagen att butiken nu stänger.
"Det känns jättebra. Robin Press är och har allt det vi letat efter; högerskytt, bra skott, offensiv, stor, stark och utvecklingsbar." Meddelade sportchefen Peter Jakobsson.

Så det blir inga fler spelare som ska in?
"Nej inte i dagsläget, givetvis om Mikael Wikstrand lämnar klubben så måste vi ju fylla de skorna, men för övrigt kan jag meddela att vi stänger butiken."
Så Robin Press är den sista pusselbiten för Färjestad om ingenting annat inträffar?
"Så är det absolut."
Rasmus Asplund lämnade ju nyligen så ni tänker inte fylla tomrummet efter honom?
"Vi har känt till att Rasmus skulle fara över och vi har värvat utefter det, vi har fortfarande en plats men den kommer att fyllas inför slutspel ingenting annat. Skulle vi behöva någon spelare om skador uppstår får vi agera utefter det då det kommer men vi kommer inte värva in någon spelare eller lyfta upp någon från våra egna led för närvarande."

Så med andra ord för den som hoppas och tror på att Färjestad ska söka upp en spelare som ersättare till Rasmus kan nu strunta i detta. Färjestad stänger därmed butiken.
 
Tack för ordet.

Robin Press till Färjestad bk

 
Tidigare meddelades det att Färjestad var intresserade av att värva backen Robin Press nu har affären gått i lås och han presenterades under förmiddagen. Kontraktet är skrivet på ett år.

Backen spelar med nummer åtta på ryggen och så här skriver Färjestad på sin hemsida om affären och nyförvärvet.

"Det är en utvecklingsbar kille som kommer tillbaka till Sverige för att ge sig själv en ny chans." Säger Peter Jakobsson.

Robin Press (23 år) spelade tidigare för Almtuna som han hade som moderklubb, därefter slog han igenom i Södertälje och under åren 2014-15 noterades han för 30 poäng (13+17) på 50 matcher, i Hockeyallsvenskan.Djurgården värvade honom där han gjorde en halv säsong innan han tog chansen att spela på andra sidan Atlanten.
"Tyvärr fick jag inte spela så mycket i Djurgården och det är ju det man vill och behöver som ung spelare. Jag fick ett alternativ att dra över till Chicagos organisation, vilket jag också gjorde." Säger han.
I ECHL noterades han för 44 poäng (10+34) på 52 matcher.

Robin säger till media följande om beslutet att komma till SHL och Färjestad:
"Det är ju ett speciellt liv där borta med uppflyttningar och nedflyttningar och allt som hör till i trupperna. Jag känner för att få lite trygghet omkring mig igen och när Färjestad visade intresse var det inte mycket att fundera på. Nu  gäller det att göra allt på varenda träning för att kunna ta en plats i laget och det ska bli inspirerande att få ta sig an den utmaningen. Man vet sedan tidigare hur det var att komma till Löfbergs Arena som motståndare. Ska bli häftigt att få vara med på rätt sida nu."

Peter Jakobsson är mycket nöjd med nyförvärvet.
"Så är det absolut. Han kommer hem till Sverige och vill få fart på sin karriär igen. Vi ser många uppsidor i Robin vilket är anledningen till att han nu kommer till oss. Han är en rightback, vilket vi behöver, han har ett bra skott och han är ganska stor. Då vi har en osäker situation med Anton Grundel väljer vi att vara på den säkra sina istället för att vänta och på så sätt också sätta onödig stress på Anton att komma tillbaka. Robin är en spännande spelare helt enkelt."

Robin ansluter redan på måndag,  vilket innebär snabba ryck för backen. Kontraktet är skrivet på ett år.

Tack för ordet