Robin Press till Färjestad bk

 
Tidigare meddelades det att Färjestad var intresserade av att värva backen Robin Press nu har affären gått i lås och han presenterades under förmiddagen. Kontraktet är skrivet på ett år.

Backen spelar med nummer åtta på ryggen och så här skriver Färjestad på sin hemsida om affären och nyförvärvet.

"Det är en utvecklingsbar kille som kommer tillbaka till Sverige för att ge sig själv en ny chans." Säger Peter Jakobsson.

Robin Press (23 år) spelade tidigare för Almtuna som han hade som moderklubb, därefter slog han igenom i Södertälje och under åren 2014-15 noterades han för 30 poäng (13+17) på 50 matcher, i Hockeyallsvenskan.Djurgården värvade honom där han gjorde en halv säsong innan han tog chansen att spela på andra sidan Atlanten.
"Tyvärr fick jag inte spela så mycket i Djurgården och det är ju det man vill och behöver som ung spelare. Jag fick ett alternativ att dra över till Chicagos organisation, vilket jag också gjorde." Säger han.
I ECHL noterades han för 44 poäng (10+34) på 52 matcher.

Robin säger till media följande om beslutet att komma till SHL och Färjestad:
"Det är ju ett speciellt liv där borta med uppflyttningar och nedflyttningar och allt som hör till i trupperna. Jag känner för att få lite trygghet omkring mig igen och när Färjestad visade intresse var det inte mycket att fundera på. Nu  gäller det att göra allt på varenda träning för att kunna ta en plats i laget och det ska bli inspirerande att få ta sig an den utmaningen. Man vet sedan tidigare hur det var att komma till Löfbergs Arena som motståndare. Ska bli häftigt att få vara med på rätt sida nu."

Peter Jakobsson är mycket nöjd med nyförvärvet.
"Så är det absolut. Han kommer hem till Sverige och vill få fart på sin karriär igen. Vi ser många uppsidor i Robin vilket är anledningen till att han nu kommer till oss. Han är en rightback, vilket vi behöver, han har ett bra skott och han är ganska stor. Då vi har en osäker situation med Anton Grundel väljer vi att vara på den säkra sina istället för att vänta och på så sätt också sätta onödig stress på Anton att komma tillbaka. Robin är en spännande spelare helt enkelt."

Robin ansluter redan på måndag,  vilket innebär snabba ryck för backen. Kontraktet är skrivet på ett år.

Tack för ordet