Rond ett vanns av Frölunda

Det var Frölunda som var starkast på hemma is. Färjestad hamnade tidigt på efterkälken men kom in i matchen ju längre tid som gick. Precis som tidigare, fast denna gång kunde de inte vända skeppet. Frölunda vann till slut med 4-1 (2-0, 0-1, 2-0).

Inför matchen var Pennerborn optimistisk han säger följande till Cmore:
"Dubbelmöten är en viktig propaganda för hockeyn. Skoj för fansen och spelarna. Roligt för svensk hockey i stort. Det är verkligen stor underhållning absolut."

Linus Johansson var ett frågetecken inför matchen men kommer att spela och han säger följande till Cmore:"Helt okej för min del, känns bra. Missar helst inte sådana här matcher då det är back to back. Hellre missar jag andra matcher än dessa två."

Färjestad hade möjligheten att avancera upp i tabellen om de tog poäng och dessutom klättra förbi Växjö men så blir alltså inte fallet för laget. Istället blir detta den första förlusten efter uppehållet för Färjestad bk.

Precis som tidigare verkade Färjestad kvar på bussen och tog inte alls tag i grejjorna. Det straffade sig ordentligt då Frölunda såg till att redan efter tre minuters spel pricka in 1-0 i pp. Mikael Wikstrand satt då på botbänken för en interfernce utvisning. Hemmalaget förde sedan kommandot och utökade efter dryga fem minuters spel då Tim Söderlund snärtade in 2-0. Färjestad åt sig däremot in i matchen ju längre tid smo gick även om de inte kunde få in pucken bakom Mattsson.

Jesper Olofsson var den som försökte reducera i slutet av perioden men Frölunda keepern stoppade honom. Jesper säger efter perioden följande: "Vi spelar inte bra alls, vi vet vad vi har framför oss och ändå så blir det så här. Inte riktigt det som vi önskade och vi är inte riktigt med på noterna. De första tio är mycket sämre precis som andra matcher. Vi slarvar för mycket och det straffar oss direkt. Jag försöker däremot att väcka laget med mitt spel."

Pennerborn säger följande: Starten var inte det som vi önskade, vi spelade visserligen upp oss i den senare delen och vi måste nog växla upp om det ska bli något detta. Vi växlade upp lite i alla fall i senare delen och nu får vi ta det från det. Nu gäller det att vi gör ett mål i andra perioden så fort som möjligt och tar det därifrån. Vi måste jobba hårdare för det."

Färjestad biter sig tidigt fast i Frölunda zon och efter fyra minuters spel är det Martin Johansson som hittar luckan för pucken. 2-1. Något mer mål blir det inte i andra perioden det trots att Färjestad dominerade stora stunder under andra perioden. Totalt efter två spelade perioder står det 9-23 i skott till Färjestad men fortfarande endast 2-1.

Båda lagen spelar en fröjdig hockey med många chanser åt båda håll.

Martin Johansson säger till Cmore efter perioden: "Skönt att bara klippa till pucken så den går in. Vi rör oss betydligt bättre i andra perioden. Nu måste vi fortsätta så kan vi nog vända på det här. Lindqvist är en fantastisk spelare som verkligen skapar möjligheterna för mig. Härligt att ha en sådan spelare vid min sida. Jag har jobbat på nu en hel del själv för att komma upp i form."

Färjestad orkar inte med alls i tredje. Frölunda återtar kommandot och Färjestad tvingas att ta en timeout tidigt efter att Frölunda prickar in 3-1 bakom Svensson. Då hade det bara gått dryga en minut av perioden. Färjestad försöker pressa på men några fler mål kommer inte utan istället är det Frölunda som smäller in slutresultatet 4-1 bakom Markus Svensson. Detta sker med drygt fem minuter kvar av perioden genom Lasch. Frölunda har också möjlighet att utöka ytterligare då de parkerar i Färjestads zon men Svensson står pall för trycket och matchen slutar 4-1 till Frölunda.

Detta är den första matchen på ganska länge som Färjestad inte får med sig några poäng. Förra säsongen vann Färjestad 3 matcher av fyra möjliga mot Frölunda men denna säsong verkar det bli omvänt. Färjestad har redan förlorat två matcher mot Göteborgarna denna säsong.

Westin är bara en ramträff ifrån att reducera visserligen då det återstår mindre än två minuter. Färjestad har nu möjlighet att revanchera sig ordentligt då de ska möta Frölunda redan i morgon kl. 18.00 i Löfbergs arena.