Säsongsstart utan likheter med förra säsongen

Förra säsongen startade Färjestad med vassa och målfarliga vändningar. Inget lag rivstartade så som Färjestad. Denna säsong är inte ens i närheten av förra säsongen. Detta bevisar ett faktum, ingen säsong är den andra lik. Färjestad inkasserade under torsdagen sin fjärde förlust. För andra matchen på rad gjorde Karlstadlaget 0 mål! Luleå var det spelförande laget matchen igenom och Färjestad som efter en veckas uppehåll agerade nyvaket och tandlöst. Slutresultat mellan Luleå - Färjestad 3-0 (1-0,1-0,1-0).

Två spelare skadades under matchen, Markus Svensson och Johan Ryno. Detta kanske faktiskt kan ses om en katastrof särskilt då Färjestad ska vända skutan och se till at komma upp på vinnarspåret igen. Det finns en nackdel med att ha en målvakt som redan från start ska agera första målvakt. Blir det en skada så är laget ganska utsatt. Nu tror jag ändå att Werner kommer att göra ett bra jobb mellan stolparna absolut medan Svensson kurerar sig men ändå... när laget agerar sömnigt och inte alls tar för sig av dansen så ser jag inte direkt någon ljusning i tunneln ännu. Mot Linköping behövs det nu ett ordentligt tryck i arenan för att få med sig laget så att Färjestad vänder på biffen. Det innebär att fler än 4000 ska besöka arenan och hjälpa laget. Fler än 4000 gärna max antal besökare. Fansen måste inse att de är den där extra spelaren som ställer upp i vått och torrt. Laget å sin sida måste nu ta sig en ordentlig funderare och tänka igenom vad de nu kan göra för att se till att bjuda upp till dans. De måste visa lite djävlar anama och knyta sina nävar. De måste se denna match som en slutspelsmatch och ta det därifrån. Fast det är viktigt att tillägga en sak: "För mig är det bättre att Färjestad förlorar ett antal matcher nu än i slutet. Bättre att förlora 3-5 matcher inledningsvis av säsongen än att göra det i slutet av säsongen. Så ni fans sitt ned lugnt i båten, det kan bara gå mot toppen om det har gått ned till botten."

Första perioden
Färjestad såg en smula ringrostiga ut och Markus Svensson fick göra skäl för lönen igen. Utvisningar bidrog stark till att laget inte lyckades komma in i matchen ifrån star och där visade ändå Sebastian Erixon vägen tillsammans med Linus Johansson och Mikael Wikstrand. Tyvärr så dominerade Luleå matchen och Jack Connolly som tidigare hade spelat i Färjestad samt Rögle fick göra 1-0 efter dryga sex minuters spel. Det dröjde fram till dryga 11 minuter innan Färjestad tvingades byta målvak då Markus Svensson utgick med skada. Werner sattes in och gjorde ett bra arbete inga fler mål föll under första perioden.

Andra perioden
Efter dryga nio minuters spel i andra var Luleå på hugget igen och 2-0 bakom Werner kom. Luleå var det laget som behöll initiativet även om spelet böljade mer fram och tillbaka. Dock kan sägas att Färjestad hade nu ryckt upp sig något från första perioden.

Tredje perioden
Efter 30 sekunder drygt får Färjestad in pucken men målet döms bort på grund av hög klubba. Nygård var den som gjorde ett försök. Bara 30 sekunder senare kommer mål 3 för Luleå Farley överlistar Werner och 3-0 till hemmalaget.

Matchen slutar 3-0 till Luleå och Pennerborn säger följande efter matchen: "Vi jobbar på och strävar hela matchen igenom. Men vi är ineffektiva. Det är jobbigt för gubbarna, det är klart att det är frustrerande."