Färjestad nollades av Timrå

Färjestad mötte Timrå borta under kvällen och många hoppades nog att Karlstadlaget skulle vinna en kväll som denna. Tyvärr förblev det mållöst i protokollet för Färjestad och Timrå var det enda laget att näta men det skulle dröja länge, fram till mitten av sista perioden. Matchen slutade med 1-0 till Timrå (0-0,0-0,1-0) Målgörare Sebastian Collberg.

Matchen var en intensiv historia redan från början men målen lyste med sin frånvaro. Något som också visade sig skulle skina igenom på Pennerborn som efter matchen var besviken. "Vi spelar oss inte till tillräckliga farliga målschanser och vi kan bara konstatera att det har gått troll i maskineriet." Sade han till Cmore.

Inför matchen:
"Vi tycker att det är tidigt på säsongen ännu så vi kan ju inte dra så stora växlar av det hela ännu. Vi måste äremot förbättra fem mot fem spel om vi ska ha en chans i kväll. De är ju nykomlingar och jag uppskattade det jag såg av Timrå under förra säsongen, vi måste vara redo och är vi inte det nu när pucken släpps så vet jag katten till vad vi kan göra." - Pennerborn.
 
Sebastian Erixon: "Det är en speciell känsla absolut, särskilt för denna match men så fort man går ut på isen där ute så blir det som vilken match som helst. Vi vill ju få med tre poäng i kväll och jag tycker det är roligt att spela mot Timrå särskilt då det finns en hel del släktingar i arenan och kollar."
 
 
 
Werner är sjuk och därför får Olle Eriksson Ek agera back up för Svensson i kväll.
 
 


Första perioden
Perioden inleddes något knackigt för Färjestad men som sedan växte in i det hela. Fartfyllt med farliga målchanser fanns åt alla håll. Jesper Olofsson visad sig vara hetast tillsammans med Nygård. Även Viksten var framme och nosade på möjligheterna men Svedberg stod pall för ansormningarna Även chanserna för Timrå uppstod och då perioden var slut stod det 0-0 i protokollet men 10-9 i skott till Färjestad.

Jesper Olofsson var smått besviken efter första, han sade till Cmore: "Vi tappade lite i första tio men sedan kom vi ändå in i det, tycker inte vi gjorde den bästa matchen hittintills. Däremot fungerar den nykomponerade kedjan med Ryno och Nygård väldigt bra."

Andra perioden
Färjestad blir stelare under andra perioden, skridskoåkningen lyser lite med sin frånvaro och Svensson får stå för grymma räddningar under perioden. Rent skottstatistiskt så står det 12-4 i skott efter andra perioden. Däremot föll inga mål.

Erixon säger efter perioden: "De gör de svårt för oss och spelar samtidigt enklare spel än vad vi gör det. Vi måste spela som dem om vi ska ro hem detta. Nu får vi kräma ut mer i benen i tredje."

Pennerborn säger: Första var helt okej period. Men vi blev mycket omständigare i andra, sedan är Svensson en grym målvakt även om statistik kan vara lite missvisande. Men vi har ju plockat in Svensson för att spela så här."

Tredje perioden
Det är Timrå som ligger på inledningsvis men sedan får Färjestad ett massivt tryck utan att få in pucken. Ryno drabbas av en utvisning för en slashing och då börjar Timrå trycka på men Svensson står pall. 

Kinnvall är bland annat riktigt nära då han prickar ribban. Något senare blir även Wikstrand utvisad och då dröjer det inte länge innan pucken rasslar till bakom Svensson. Målet kommer eftter dryga åtta minuters spel och trots att Färjestad ligger på för en kvittering så rinner tiden ut och inget mer mål faller. Färjestad plockar målvakten och är ytterst nära men matchen slutar 1-0 till Timrå med Sebastian Collberg som målgörare. 

Bråk uppstår med flera utvisningar vid slutet av matchen där bland annat Zetterlund och Gallo får sätta sig på botbänken. Publiksiffra: 3852.
 
 
 
Övriga resultat:
Luleå - Skellefteå 3-5
Brynäs - Växjö 1-4
Djurgården - Mora 4-1
Örebro - Linköping 3-2 ot.
Rögle - Frölunda 1-2 ot.
Timrå - Färjestad 1-0
Hv71 - Malmö 0-1
 
Tabelläge:
 

Tack för ordet.
 
Källa: Cmore.se och www.shl.se

 
 

Johan Olofsson anmäls för skallning

Under matchen mellan Färjestad och Malmö så blev det irriterat i flera situationer. Det är just vid en sådan situation som Johan Olofssson visade tendens till att skalla Fabian Zetterlund. Denna situation anmäldes till Disciplinnämnden som väljer att fälla Olofsson som därmed blir avstängd fram till den 29 september.
 
"Situationsrummet anmälde även Redhawks-spelaren Johan Olofsson. Det var i mitten av den första perioden som Malmös skyttekung från förra året hamnade i bråk med Färjestads Fabian Zetterlund, och i samband med det som Olofsson gjorde en skallningsrörelse mot Zetterlund.

Det ledde till att Situationsrummet valde att anmäla Malmö-spelaren för skallning. De skriver:

”Med matchklockan på 14.08 i lördagens möte mellan Malmö och Färjestad uppstod en irriterad situation mellan Johan Olofsson och Fabian Zetterlund. De båda spelarna höll i varandra och knuffade på varandra. Det som då följde var en skallningsrörelse från Olofsson, som träffade över Färjestadsspelarens visir.”

Johan Olofsson blir avstängd från den 23:e september till den 29:e september, vilket gör att han missar två matcher.

Disciplinnämnden skriver att "det är fråga om en medveten skallningsrörelse som träffar motspelaren visir" och att "head-butting innehåller inte något moment som påminner om tillåtet spel." - Expressen.se

 

Färjestad drog nitlotten i Skåne

Färjestad hoppades på att reda ut frågetecken kring senaste matchen men så blev det inte. Sanny Lindström kallade Färjestad, ett mediokert lag efter en spelad period. Färjestad satte fart de första fem minuterna på första perioden men sedan var det Malmö för hela slanten. I andra perioden överraskade Färjestad genom Linus Johansson som överlistade Alsenfeldt i mål, det innebar att man kvitterade till 1-1 men sedan föll Karlstadlaget tillbaka på gamla synder och Malmö kunde återta ledningen i PP. Malmö vann rättvist med hela 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) då Hetta avgjorde i tom kasse. Den som storspelade främst i laget var Markus Svensson.
 
Färjestad kom till Skåne med stora förhoppningar på revanch från senaste matchen men den revanchen uteblev och Färjestad fick denna gång åka hem till Karlstad utan poäng.

Johan Pennerborn sade till Cmore att det inför denna matchen krävdes att komma upp på 100% och att visa attityd på isen. Han pekade också på att Färjestad måste vara närvarande, "Det krävs att vi är där." Något som helt uteblev sett till 60 minuter.

 

Första perioden
Färjestad kommer ut med bra fart från start och får med sig en utvisning, en situation som borde ha gett mersmak. Den som däremot taggas av utvisningen är Malmö som är nära att göra 1-0 i boxplay. Markus Svensson räddar och får kämpa i Färjestadskassen för att hålla Färjestad kvar i matchen. Färjestad visar på ett svajjigt spel och det blir full cirkus framför Svensson vid målet. Färjestad lyfter spelet och är vid tre tillfällen på raken nära att få in pucken men Alsenfeldt står emot. Istället blir det Malmö som tar ledningen efter att Alexander Johansson blir utvisad efter dryga sju minuters spel. Färjestads Fabian Zetterlund blir utvisad nästan omgående efter målet och ett nytt pp för Malmö. Färjestad fredar sig ändå och något mer mål blir det inte i första perioden.
 
Markus Svensson har under första perioden storspelat. Men det var jobbigt för Karlstadlaget som går till pausvila med underläge.

"Det är tungt för oss just nu, de forcheckar hårt på oss i Första perioden. Vi kanske inte hittar de lösningarna som vi ville. Det kanske beror på deras hemmapremiär men så här får det inte se ut från vår sida. Det känns som om vi har hamnat i panik och nu måste få till ett rakare och enklare spel om vi ska ta några poäng i eftermiddag." Säger Mikael Wikstrand till Cmore.

Pennerborn säger följande: "Det är möjligt att jag kanske ilsknade till nu direkt efter perioden, vi är omständiga och komplicerade i spelet. Vi måste stå upp i närkamperna och det vet spelarna om, man kan ju tycka att det borde sätta sig i skallarna någon gång. Vi måste vinna kamperna där ute för det är ju kampsport vi håller på med."

Pennerborn är märkbart irriterad efter perioden.Andra perioden
Malmö dominerade inledningen och hade flera fina lägen att öka på sin ledning men Markus Svensson höll tätt.
Hetta är inte långt ifrån att utöka och Färjestad är återigen illa ute. "Det känns som om den effekt som Pennerborn var ute efter har uteblivit." Säger Sanny Lindström till Cmore.
Sylvegård fortsätter att trumma på och så från ingenstans är det Linus Johansson som kvitterar för Färjestad.
Det är Martin Johansson som lyckas få in pucken framför mål. Där Linus Johansson blivit fri och efter en dragning kunde han lyfta upp pucken med en backhand. 1-1 efter Linus Johanssons första mål i FBK-tröjan. Målet gav energi åt FBK som nu åkte skridskor och tog närkamperna med en helt ny inställning. En olycklig utvisning ställde dock till det för Anton Öhman kunde panga in 2-1 i powerplay. Markus Svensson var åter skymd av flera spelare. Det blev griningare mellan spelarna och det var flera gruff med efterföljande utvisningar. Konflikterna verkar få grepp om matchen och både Nygård, Erixon får sätta sig på botbänken för Roughing. I Malmö är det Hetta och Myläri som får sätta sig. Viksten är då ytterst nära i pp att få in pucken men Malmö håller tätt. Nytt bråk gör att Forsberg och Martin Johansson hamnar på botbänken som nu börjar bli ganska välfylld.Tredje perioden
Malmö lyckas få in pucken på nytt bakom Svensson i tredje och 3-1 till hemmalaget. Marcus Sylvegård fick läge i skottsektorn och pucken satt högt i vänsterkrysset bakom en skymd Markus Svensson.

Färjestad får en ordentlig uppförsbacke och dessutom drar laget på sig en straff. Svensson räddar men tiden rinner sakta men säkert ut för Karlstadlaget. Färjestad chansar och tar timeout samt plockar keepern och då kan Henrik Hetta avgöra genom att som brukligt sätta 4-1 i tom kasse då med endast 1 minut och 35 sekunder kvar att spela.


 
 
 
Resultat:

Hv71 - Luleå 5-2
Malmö - Färjestad 4-1
Frölunda - Mora 3-4
Örebro - Djurgården 2-8
Skellefteå - Timrå 3-2 ot.
Växjö - Linköping 0-1ot.
Rögle - Brynäs 0-4
 
Tabelläge:
 
Tack för ordet!
Källor: www.cmore.se/www.shl.se