Färjestad drog nitlotten i Skåne

Färjestad hoppades på att reda ut frågetecken kring senaste matchen men så blev det inte. Sanny Lindström kallade Färjestad, ett mediokert lag efter en spelad period. Färjestad satte fart de första fem minuterna på första perioden men sedan var det Malmö för hela slanten. I andra perioden överraskade Färjestad genom Linus Johansson som överlistade Alsenfeldt i mål, det innebar att man kvitterade till 1-1 men sedan föll Karlstadlaget tillbaka på gamla synder och Malmö kunde återta ledningen i PP. Malmö vann rättvist med hela 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) då Hetta avgjorde i tom kasse. Den som storspelade främst i laget var Markus Svensson.

Färjestad kom till Skåne med stora förhoppningar på revanch från senaste matchen men den revanchen uteblev och Färjestad fick denna gång åka hem till Karlstad utan poäng.

Johan Pennerborn sade till Cmore att det inför denna matchen krävdes att komma upp på 100% och att visa attityd på isen. Han pekade också på att Färjestad måste vara närvarande, "Det krävs att vi är där." Något som helt uteblev sett till 60 minuter.

Färjestad kommer ut med bra fart från start och får med sig en utvisning, en situation som borde ha gett mersmak. Den som däremot taggas av utvisningen är Malmö som är nära att göra 1-0 i boxplay. Markus Svensson räddar och får kämpa i Färjestadskassen för att hålla Färjestad kvar i matchen. Färjestad visar på ett svajjigt spel och det blir full cirkus framför Svensson vid målet. Färjestad lyfter spelet och är vid tre tillfällen på raken nära att få in pucken men Alsenfeldt står emot. Istället blir det Malmö som tar ledningen efter att Alexander Johansson blir utvisad efter dryga sju minuters spel. Färjestads Fabian Zetterlund blir utvisad nästan omgående efter målet och ett nytt pp för Malmö. Färjestad fredar sig ändå och något mer mål blir det inte i första perioden.

Markus Svensson har under första perioden storspelat. Men det var jobbigt för Karlstadlaget som går till pausvila med underläge.

"Det är tungt för oss just nu, de forcheckar hårt på oss i Första perioden. Vi kanske inte hittar de lösningarna som vi ville. Det kanske beror på deras hemmapremiär men så här får det inte se ut från vår sida. Det känns som om vi har hamnat i panik och nu måste få till ett rakare och enklare spel om vi ska ta några poäng i eftermiddag." Säger Mikael Wikstrand till Cmore.

Pennerborn säger följande: "Det är möjligt att jag kanske ilsknade till nu direkt efter perioden, vi är omständiga och komplicerade i spelet. Vi måste stå upp i närkamperna och det vet spelarna om, man kan ju tycka att det borde sätta sig i skallarna någon gång. Vi måste vinna kamperna där ute för det är ju kampsport vi håller på med."

Pennerborn är märkbart irriterad efter perioden.

Malmö dominerade inledningen och hade flera fina lägen att öka på sin ledning men Markus Svensson höll tätt.
Hetta är inte långt ifrån att utöka och Färjestad är återigen illa ute. "Det känns som om den effekt som Pennerborn var ute efter har uteblivit." Säger Sanny Lindström till Cmore.
Sylvegård fortsätter att trumma på och så från ingenstans är det Linus Johansson som kvitterar för Färjestad.
Det är Martin Johansson som lyckas få in pucken framför mål. Där Linus Johansson blivit fri och efter en dragning kunde han lyfta upp pucken med en backhand. 1-1 efter Linus Johanssons första mål i FBK-tröjan. Målet gav energi åt FBK som nu åkte skridskor och tog närkamperna med en helt ny inställning. En olycklig utvisning ställde dock till det för Anton Öhman kunde panga in 2-1 i powerplay. Markus Svensson var åter skymd av flera spelare. Det blev griningare mellan spelarna och det var flera gruff med efterföljande utvisningar. Konflikterna verkar få grepp om matchen och både Nygård, Erixon får sätta sig på botbänken för Roughing. I Malmö är det Hetta och Myläri som får sätta sig. Viksten är då ytterst nära i pp att få in pucken men Malmö håller tätt. Nytt bråk gör att Forsberg och Martin Johansson hamnar på botbänken som nu börjar bli ganska välfylld.

Malmö lyckas få in pucken på nytt bakom Svensson i tredje och 3-1 till hemmalaget. Marcus Sylvegård fick läge i skottsektorn och pucken satt högt i vänsterkrysset bakom en skymd Markus Svensson.

Färjestad får en ordentlig uppförsbacke och dessutom drar laget på sig en straff. Svensson räddar men tiden rinner sakta men säkert ut för Karlstadlaget. Färjestad chansar och tar timeout samt plockar keepern och då kan Henrik Hetta avgöra genom att som brukligt sätta 4-1 i tom kasse då med endast 1 minut och 35 sekunder kvar att spela.