Johan Olofsson anmäls för skallning

Under matchen mellan Färjestad och Malmö så blev det irriterat i flera situationer. Det är just vid en sådan situation som Johan Olofssson visade tendens till att skalla Fabian Zetterlund. Denna situation anmäldes till Disciplinnämnden som väljer att fälla Olofsson som därmed blir avstängd fram till den 29 september.
 
"Situationsrummet anmälde även Redhawks-spelaren Johan Olofsson. Det var i mitten av den första perioden som Malmös skyttekung från förra året hamnade i bråk med Färjestads Fabian Zetterlund, och i samband med det som Olofsson gjorde en skallningsrörelse mot Zetterlund.

Det ledde till att Situationsrummet valde att anmäla Malmö-spelaren för skallning. De skriver:

”Med matchklockan på 14.08 i lördagens möte mellan Malmö och Färjestad uppstod en irriterad situation mellan Johan Olofsson och Fabian Zetterlund. De båda spelarna höll i varandra och knuffade på varandra. Det som då följde var en skallningsrörelse från Olofsson, som träffade över Färjestadsspelarens visir.”

Johan Olofsson blir avstängd från den 23:e september till den 29:e september, vilket gör att han missar två matcher.

Disciplinnämnden skriver att "det är fråga om en medveten skallningsrörelse som träffar motspelaren visir" och att "head-butting innehåller inte något moment som påminner om tillåtet spel." - Expressen.se