Stekhet Nygård då Färjestad vann

Färjestad började inte lika piggt som man kunde förvänta sig. Men dalmasarna fick inte till några större farligheter och chanser. Färjestad tog över mer och mer och dominerade total i tredje. Både Nygård och Olofsson var stekheta. Under första perioden slutade skottstatistiken med 12-3 även om den var den lugnaste perioden. Andra perioden var desto mer fart men slutade ändå 2-2. I tredje tog Färjestad helt över och dominerade totalt, Färjestad vann till slut tillställningen med 5-2 (0-0, 2-2,3-0).

Pennerborn sade inledningsvis att Färjestad måste bli bättre på uppspelningsfasen och anfallsspelet. Något som också blev bra under matchens gång. En varningens finger pekade han däremot på att spelarna riskerade att drömma sig bort till premiärmatchen på Lördag. Att spelarna riskerade att glöma av matchen i Hagfors. Något som han hade betonat för sina spelare att inte göra. Han poängterade att matchen mot Linköping var inte riktigt en match där spelarna svarade upp till hans och deras egna förväntningar. Han ansåg att den matchen nu är ett minne blott och att spelarna var taggade mer än någonsin. Tyvärr saknades bland annat Robin Press i laguppställningen.

Domare: Hillborg och Gustavsson

Första perioden
Färjestad började ganska trögt och var inte alls lika ivriga i spelet som Mora ik som hade flera chanser. Däremot hindrade Svensson två vassa räddningar under de första minutrarna. Även Nygård visade redan tidigt att han ville vara med och spela. Han hade flera vassa chanser och kom bland annat fri med målvakten i Mora ik vid ett tillfälle men hindrades i skottögonblicket. Han drogs ned och trycktes in mot sargen vilket hade kunnat sluta olyckligt. Nygård visade snart att han inte hade några problem och var snart tillbaka i spel. Samtidigt utvisades en Mora ik spelare för boarding och första pp för Färjestad. Värmlänningarna hade däremot svårt att få till spelet och några mål blev det inte. Färjestad hade ytterligare ett pp under första perioden men ingen utdelning.

Första perioden slutade oavgjort 0-0 samtidigt stod det 0-4 i utvisningsminuter för Mora och skottstatistik 12-3 till Färjestads favör.

Andra perioden
Om första halvan av första perioden var Mora iks så var både den sista delen av första perioden samt en stor del av andra perioden Färjestads. Färjestad låg på redan inledningsvis av andra perioden och skapade många vassa chanser inte inst Genom Nygård och Olofsson. Efter dryga sju minuters spel i andra kommer också målet. Det visar sig vara just Nygård som dundrar in 1-0 till Färjestad. Bland annat få Wikstrand en passningspoäng.

Ottosson drar sedan på sig en utvisning och då är Mashur framme och dundrar in kvitteringen efter några minuter senare. Mora ik får energi och det dröjer heller inte länge förrän Goumas som tidigare varit skadad och dessutom även varit i Färjestads blickpunkt ger Mora ik ledningen med 1-2 då med sju minuter kvar av andra perioden att spela. Färjestad drar på sig en ny utvisning men klarar sig undan dock med storspel av Markus Svensson då flera vassa chanser kommer för Mora ik. Nygård däremot vill inte att Färjestad ska förlora denna match och lyckas överlista Engstrand i Morakassen. 2-2 med bara fem minuter kvar av andra perioden att spela.

Mora börjar pressa på men några fler mål denna period blir det inte.

Tredje perioden
Inleds med press åt båda hållen. Johansson utvias för holding efter fyra minuters spel och Bromé är då inte långt borta från att ge Mora ik ledningen på nytt. Svensson med vassa räddningar stänger totalt för Mora.
Rydal ser till att ge Färjestad ledningen på nytt och då en Mora spelare får sätta sig på botbänken ser Olofsson till att utöka ytterligare i PP. 5-2 kommer genom Markus Nilsson som styr in pucken bakom Engstrand vid en avvaktande utvisning för Mora. Melart är inte heller särskilt långt i boxplay att utöka men några fler mål faller inte och Färjestad kan glädja sig ordentligt dessutom för uppslutningen kring eventet. Totalt 800 besökare följde matchen.

På lördag spelar Färjestad mot Hv71 i en SHL premiär som vi nog alla ser fram emot. Väl mött då, matchen spelas i Löfbergs Arena kl. 18.00 och visas bland annat på Cmore Hockey live 2.