Enroths alternativ i SHL

Jhonas Enroth har några alternativ om han ska spela i SHL kommande säsong. Han fick inte vara kvar i Örebro av någon underlig anledning men skulle säkert bli en viktig pusselbit för någon annan klubb i SHL.
 
Jhonas Enroth har några alternativ om han vill fortsätta i SHL under kommande säsong. Lag som han redan kan räkna bort från listan är i alla fall följande:

Brynäs, där både Joacim Eriksson och Samuel Ersson ska tampas om första spaden.
Djurgården där Adam Reideborn och Robin Jensen fortsätter.
Frölunda som har kvar Johan Mattsson men som mycket sannolikt värvar Niklas Rubin från Luleå.
Hv71 där Jonas Gunnarsson och Adam Åhman utmanar varandra kommande säsong.
Linköping där Jonas Gustavsson och Jacob Johansson fortsätter.
Luleå där David Rautio nyligen anslutit och där Joel Lassinantti fortfarande lirar.
Malmö har gjort klart på målvaktssidan genom Oskar Alsenfeldt och Lars Volden.
Skellefteå där Mantas Armalis och Gustaf Lindwall turas om att stå.
De klubbar som fortfarande söker med ljus och lyckta efter en målvakt är följande:

Färjestad som letar efter en målvakt som ersätter Adam Werner, Svensson fortsätter i Färjestad.
Jhonas Enroth kanske inte är en billig spelare men med tanke på Werners skicklighet och Färjestads behov av att ha en sådan spelare så vore detta kanske en bra lösning för Färjestad.


Leksand som vill ha in en målvakt ytterligare då de endast har Axel Brage. Leksand har enligt ryktet varit intresserad av Eddie Läck men med tanke på hans skador så skulle Niklas Svedberg eller Jhonas Enroth vara ett alternativ. Problemet kan vara ekonomin.
 
Oskarshamn saknar en backup eller en rutinerad målvakt. Rifalk har varit riktigt bra men frågan är om han håller vägen ut. Här kanske Svedberg eller Enroth skulle vara en lösning. Men även här så har nykomlingarna samma problem... ekonomin.
 
Rögle har som bekant värvat Färjestadsspelaren Justin Pogge sedan tidigare frågan är om de inte vill ha en ytterligare spets på målvaktssidan? Enroth? Kanske...
 
Så med andra ord kan Enroth vara intressant för: Färjestad, Leksand och Oskarshamn samt Rögle där den sistnämnde nog blir den tuffaste konkurrenten om de också vill värva Enroth.
 
Enroth skulle däremot nog vara mycket intresserad av att ansluta till Färjestad bk eftersom de vill vinna och har en sådan tradition av att spela högt i ligan. Med Enroth i laget skulle nog Färjestad bli mycket tuffa att möta förutsatt att andra spelare håller en bra klass.
 
Tack för ordet
 
Källor: hockeysverige.se