Färjestad imponerade mot Rögle

Pennerborn oroade sig något inför onsdagens drabbning mot Rögle men det visade sig vara en obefogad oro. Färjestad imponerade än en gång mot sina motståndare och efter 20 första minuterna ledde Färjestad med hela 3-0. Värmlänningarna kunde sedan fortsätta att imponera och vann till slut med hela 1-6 (0-3, 1-1, 0-2).

Pennerborn sade inför matchen att detta skulle bli en mycket svår uppgift, Färjestad däremot ångade på och besegrade efter 60 minuter Rögle. Det var verkligen en starkt förstaperiod om lade grunden för segern.  Vi kände igen målmaskinen sedan gammalt, the Green machine är tillbaka och denna gång malde den ned allt motstånd, dessutom befäste den sin första plats i SHL då segern fullbordades mot skåningarna. Två spelare som briljerade utöver Adam Werner var Johan Ryno och Michael Lindqvist.
Den sistnämnde fick agera passningsuppläggare till Johan Ryno som i sin tur stod för en stabil hattrick prestation. En annan som måste lyftas upp var Oskar Steen som snurrade ordentligt upp sina motståndare i sista perioden då Färjestad endast hade en man mindre. Han prickade in och fastställde slutresultatet till 1-6. Även Daniel Viksten som verkar ha kommit ordentligt igång bidrog i poängprotokollet tillsammans med Jesse Virtanen. Den finske backen bokstavligen dundrade in målet i PP.

Domare: Marcus Linde, Morgan Johansson. Linjedomare: Anders Jansson och Ludvig Lundgren.

Färjestad var den som inledde piggast direkt efter nedsläpp och Johan Ryno var också den som gav gästena ledningen efter en dryg minut efter nedsläpp. Adam Werner höll tätt och det trots att Rögle försökte kvittera genom Curran efter dryga sex minuters spel. Färjestad utökade sedan genom Ryno på nytt, Michael Lindqvist passade återigen Johan som gav gästerna ytterligare ett mål då efter 16 minuters spel. Då perioden närmade sitt slut och klockan sto på 19.57 var det dags igen, denna gång var det Daniel Viksten som hittade rätt bakom Pogge.

Färjestad gick till pausvila med 0-3 i bagaget. Johan Ryno var mycket nöjd efter perioden och han sade till Cmore följande:
"Vi gör en jättebra förstaperiod tycker jag. Vi tar verkligen vara på våra lägen och släpper inte till så många klara möjligheter heller. Det var lite nära när backarna ramlade, men vi redde ut det."

Linus Johansson drog på sig en utvisning nästan omgående då pucken släpptes. Men hemmalaget fick inte hål på Werner utan drog på sig en utvisning själva. Det visade sig att perioden skulle kantras av utvisningar men givetvis också mål.

Efter dryga 11 minuters spel gjorde Jesse Virtanen under en utvisning mål i PP. Även här fick Michael Lindqvist assistpoäng. Rögle hade däremot bestämt sig för att åtminstone knapra in på gästernas ledning och Ted Brithén var den som efter 12 minuters spel spräckte Werners målvaktsnolla för kvällen. Rögle fick energi från målet och forserade ordentligt på under sista delen av andra perioden. Målen skulle däremot utebli och perioden slutade lika mellan de båda grönvita lagen. Färjestad hade därmed ett tre målsövertag över hemmalaget.

Rögle kunde inte komma tillbaka under tredje perioden. Efter sju minuters spel fullbordade Johan Ryno sitt hattrick och det började bli irriterat mellan lagen. Sandin och Ilari Melart började efter tretton minuters spel att bråka och fick var sin 2+2 för fightning. Erixon som kommit tillbaka efter skada fick dessutom något senare sätta sig i utvisningsbåset och Rögle fick plötsligt möjlighet att krypa närare målmässigt. Åtminstone trodde nog fansen det, Oskar Steen däremot hade andra planer och drog i väg för att överraska motståndarna. Han tog sig hela vägen till mål. Där fintade han skott och trädde snyggt in pucken bakom en överraskad Pogge i Rögle kassen.

Rögle försökte sedan avancera fram reduceringar men Färjestad höll tätt och vann med resultatet 1-6.