Färjestad nollade Linköping för tredje gången

Färjestad har nollat Linköping ännu en gång. Resultatet slutade 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) till hemmalaget. Markus Nilsson visade än en gång att han kunde producera. Markus Svensson stod åter för en mycket stabil insats.

Första gången Färjestad och Linköping möttes var i Karlstad den 6 oktober. Resultatet blev 3-0 till Färjestad. Samma resultat blev det nu under Lördagen. Den 8 december slutade det åter med en Färjestad vinst även om det bara vid det tillfället slutade 1-0 till Färjestad. Linköping har endast vid ett enda tillfälle lyckats med at besegra Färjestad denna säsong och det var den 28 december i Linköping då laget vann med 5-4. Färjestad har alltså nollat Linköping tre gånger under säsongen och endast förlorat en match. Något som verkligen ger ett styrke besked. Förutom detta så tog Färjestad hem segern mot Hv71 bara knappt ett dygn innan mötet under lördagen.

Färjestad befäste återigen första platsen i tabellen efter segern. Men givetvis kan mycket fortfarande inträffa innan slutspelet startar. Nu har lagen spelat 42 omgångar och det återstår drygt tio till innan det är dags för slutspel.

Något mer möte mellan Linköping och Färjestad under grundspelet denna säsong lär det inte bli. Istället finns det alltid en chans att de möts i slutspelet möjligtvis. Nästa match som Färjestad kommer att spela är borta mot Rögle den 20 februari.

Domare: Patrik Sjöberg, Morgan Johansson. Linjedomare: David Laksola och Rikard Nilsson.

Linköping var det lag som inledde piggast av förklariga själ. Färjestad hade kvällen innan spelat mot HV71 och Linköping hade vilat den dagen. Linköping däremot lyckades inte skapa några större problem för Färjestad som sedan tog ledningen efter dryga nio minuters spel. Markus Nilsson petade in pucken även om det var Oskar Steen som fick in den mellan benskydden på Gustavsson.
Linköping drabbades ganska omgående efter målet av en utvisning och Färjestad hade bud på fler mål. Däremot blev det bara ett enda mål under första perioden.

"Jag tycker att det är en ganska jämn period. Båda lagen har chanser fram och tillbaka och jag tycker att det är en helt okej period av oss." Sade Oskar Steen till Cmore.

Färjestad fick inledningsvis spela med en man kort på grund av att Johan Ivarsson fick sätta sig på botbänken. Men något större tryck fick inte gästerna på Färjestad. Istället var det hemmalaget som direkt efter att utvisningen var avklarad som fick möjligheten att utöka. Ett massivt tryck från Färjestad under de första minuterna av perioden och det gav också resultat. Johan Ryno som inte gjort mål på ganska länge fick äntligen se pucken gå in. Johan styrde in pucken efter att Melart skjutit mot mål. Målet kom efter dryga fem minuters spel in på andra perioden. Jesse Virtanen var dessutom flera gånger om nära att få in pucken men Gustavsson i kassen stod emot.

Johan Ryno var nöjd efter två spelade perioder:
"Vi gör en mycket bättre andraperiod än den första. Vi kommer ut bättre, är mer på tårna och skapar fler lägen. Vi är väldigt nöjda med den här andra perioden." Sade han.

Det blev en något tumulltartad sista period. Gustav Rydahl grinar bland annat illa efter ett par smällar och Linköping började öka pressen på Färjestad för att reducera och sedan komma ikapp.
Färjestad står emot och Svensson vägrar släppa in en enda puck bakom sig denna afton.
Linköping tvingas till slut att ta timeout och plockar sedan målvakten. Ett beslut som sedan visar sig vara ödestigert. Joakim Nygård tackar och tar emot då han sätter fart mot den tomma kassen med mindre än två minuter kvar att spela. Han gör inga misstag och fastställer slutresultatet till 3-0.

Joakim Nygård är också nöjd efter tillställningen och han säger: "Jag tycker att vi gör en jättebra match. Förstaperioden är fantastiskt bra där vi åker mycket skridskor - och defensiven är även den riktigt bra idag. Vi kämpar för varandra och sliter för varje milimeter där ute."

"Det var en mycket bra hockeymatch, bra tempo och härligt drag. Linköping kommer ut i första perioden och gör det svårt för oss i Färjestad. Vi kom inte riktigt till det där som vi var ute efter från start. Sedan klart att det kan ha att göra med att vi spelade en match i går också. Vi får ett noll där och därefter ökar tempot från vår sida och vi spelar riktigt stabilt. I andra perioden så trycker vi gasen i botten och gör det vi ska där ute. Det är en fröjd och stå som tränare och titta på grabbarna. Fantastiskt bra, en stor eloge till grabbarna helt enkelt. Riktigt härligt med det stöd vi får från publiken den här helgen. Det är en extra energi en boost för oss i Färjestad. Stor cred till publik och de som ordnat det hela för oss. Just nu känns det som om vi är inne i ett bra flow och vi spelar bra. Stänger ned matcherna som vi ska och det känns riktigt bra faktiskt." Sade Gereon efter matchen.

Svensson var också mycket nöjd efter matchen han sade följande:
"Idag vete f-n om vi inte gjorde säsongens bästa prestation sett över sextio minuter. Otroligt uppoffrande spel och en jättebra laginsats, man blir glad när man står därbak."
Svensson berömde också fansen som besökte arenan. Totalt sett ska det ha kommit 14 500 åskådare under de två sista matcherna. Han säger följande:
"Man blir lite bortskämd, det är en fantastisk inramning varje kväll, jättekul."