När kommer det att vända Färjestad

Ytterligare en förlust och det är fjärde matchen på raken som Färjestad förlorar. Färjestad riskerar att tappa mark och det efter att ha övertygat ordentligt under en längre tid. Färjestad förlorade idag mot Hv71 med 3-2 (0-0, 2-1, 1-1). Vi kan verkligen fråga oss när detta elände ska vända.

Totalt fyra matcher i förluster och frågan är om det kommer att bli bättre... Nästa match... Malmö...Färjestad förlorade borta mot Malmö den 22 sept. med 4-1, Färjestad fick däremot revansch på samma lag den 3 november med samma siffror. Nu står det att se om Färjestad kan vinna hemma igen med andra ord mot Malmö som senast kom från en förlust mot Rögle med hela 6-4. När ska eländet få sitt slut för Färjestad?

Men för att gå tillbaka till matchen så inledde Färjestad precis som de brukade... svagare första period där Hv71 tog kommandot även om de inte fick utdelning i första perioden. Michael Lindqvist däremot var het direkt efter nedsläpp och var ytterst nära att trä in pucken direkt efter nedsläppet. Men pucken letade sig oturligt nog utanför.

Hv71 fick sedan pp men det städade Färjestad snyggt bort och matchen gick sedan till pausvila. Färjestad ställde till det direkt efter start i andra och pucken rasslade till det bakom Werner men målet dömdes bort på grund av interference på målvakten. Induviduella misstag visade sig ändå fälla avgörandet.. Robin Press missade en passning som ledde fram till 1-0 målet för Hv71. Sedan fortsatte matchen att trumma på och det var också Hv71 som tog hem 3 poäng även om Färjestad forserade ordentligt i slutet av sista perioden. Matchen slutade alltså 3-2 till hammalaget. Press bidrog dessutom till två baklängesmål, en verkligen otursförföljd spelare denna match.

Denna start på nya året vill nog Färjestad helst glömma i alla fall precis som fansen.

En nyhet dock var att Markus Svensson stod inte med på uppställningen inför matchen. Isak Wallin agerade backup till Adam Werner.

Domare: Linde, Persson Linjedomare: Malmqvist och Waldejer

Färjestad inledde precis som tidigare, med ett svagt spel de första minuterna, även om Michael Lindqvist var ytterst nära att redan efter 10 sekunder pricka in 0-1 till gästerna men pucken gick utanför och styrdes av Gunnarsson i HV-målet. Hv71 tog sedan tag i taktpinnen och var dessutom mycket hetare på nästan allting. Sundh hade en dubbelchans som Adam Werner räddade och Andreas Thuresson hade ett skott i stolpen via FBK-målvakten. Färjestad städade däremot bort i boxplay där bland annat Hv71 hade ett ordentligt övertag annars. Första perioden slutade 0-0.

Jesper Olofsson var riktigt nära då han skickade pucken mot mål efter en minuts spel. Men något mål blev det inte den gången, istället skulle det rassla till bakom Werner efter dryga fyra minuters spel men målet dömdes bort på grund av en interference på målvakten. Det skulle dröja fram till sju minuter innan det blev mål i matchen, den föredetta Färjestadspelaren Christoffer Törngren gav hemmalaget ledningen. Färjestad började spela som de skulle, en som tidigare har imponerat i Färjestad är Carl Jakobsson och han såg också till att kvittera efter dryga tolv minuters spel 1-1. Robin press bidrog på isen och kanske lite för mycket för att han själv skulle tycka det vore trevligt. Han bidrog nämligen till Hv71 lednings mål men sedan också till kvitteringen från Färjestads sida. Däremot återtog Hv71 ledningen i slutet av andra perioden då Andreas Thuresson sköt in 2-1, återigen bidrog Press till målet denna gång var det pucken som studsade på Press skridsko och in bakom Werner. Det var verkligen försmädligt för Färjestad och för Robin Press som antagligen önskade något helt annat av denna afton.

Färjestad hade mycket svårt att skapa några riktigt vassa lägen. Hv71 dominerade fortfarande matchen och efter dryga nio minuters spel in i tredje tilldömdes Hv71 en straff som Sundh sedan förvaltade. 3-1 till hemmalaget och den branta uppförsbacken blev ytterligare brant efter straffen. Men Oskar Steen sugen på att göra mål reducerade ganska omgående då han smällde in slutresultatet 3-2.

Färjestad pressade sedan på för att kvittera i matchen några fler mål blev det inte. Färjestad inkasserade därmed sin fjärde förlust och sin andra under det nya året.

Färjestad har nu nästa match att se fram emot, den mot Malmö. Vi får hoppas att Färjestad då kan visa publiken i arenan att de är sugna och taggade för att inkassera sin första seger på det nya året.

Tabell
Färjestad befinner sig nu på en fjärde plats efter att Växjö passerade genom sin seger.