Matchtjyven Hv71 tog första i kvartsfinalen

Gubbtjyv har man hört tidigar då vi pratar om Jönköping. Under Fredagen så var det inte gubbtjyven som var framme, snarare matchtjyven. Matchen var otroligt jämn och full av möjligheter för att inte tala om chanser. Färjestad lyckades i sista perioden ta ledningen men det höll sig inte, Hv71 kom igen och lyckades med mindre än 50 sekunder kvar kvittera matchen. I förlängningen tog det nästan 20 minuter innan de avgjorde i pp. Färjestad spelade bra hockey och det märktes att båda lagen var taggade. Problemet var effektiviteten och att inte laget fick medstuds både när det gällde utvisningar samt puckträffar.

Färjestad och Hv71 i kvartsfinal rond ett. Det visade sig vara en svår nöt att knäcka och dessutom en mycket jämn match att spela. Färjestad hade stora möjligheter och chanser att ta ledningen flera gånger om men effektiviteten lyste med sin frånvaro. Då målet kom efter två spelade perioder... var det Joakim Nygård som satte pucken. Tyvärr var det också det enda mål från Färjestads sida. Hv71 kvitterade i slutminuten och tog det hela till förlängning. Smålänningarna lyckades sedan vinna på övertid då det gått nästan 20 minuter.

"Det är roligt. Det är mycket fysiskt spel. VI har skapat en hel del vassa lägen och vi borde trycka in något. Fortsätter vi att skapa så kommer den att gå in till slut." Sade Johan Ryno till media.

"Det är hårfina marginaler när det gäller de här målen. Men jag tycker att vi har chanser att avgöra det här under ordinarie tid. Vi hade ett par riktigt bra chanser i första perioden och jag känner att vi kunde ha tagit kommandot tidigare." Sade Johan Pennerborn.

Färjestad inledde piggast av de båda lagen, både Jesper Olofsson och Sebastian Erixon hade möjligheter att få in puckarna bakom Gunnarsson men målvakten klarade båda tillfällena.
Efter 6 minuters spel stod de 6-3 i skott till favör för Färjestad. Hv71 drabbades dessutom av den första utvisningen då Thuresson fick sätta sig på botbänken efter dryga åtta minuter. Färjestad hade ytterligare möjligheter att ge hemmalaget ledningen men inga mål under första perioden.

Färjestad får direkt efter nedsläpp hamna i utvisningbåset, Alexander Johansson för en holding.
Efter åtta minuters spel är Oskar Steen ytterst nära att ge Färjestad ledningen. Pucken däremot går utanför stolpen och efter elva minuter hamnar Linus Johansson på utvisningsbänken. Flera chanser avbyter varandra och spelet är mycket stabilt från båda lagen.
I slutet av andra perioden tappar båda lagen tålamodet och dubbelutvisning blir resultatet. Utvisade spelare blir: Ilari Melart och Johan Ryno för Färjestad och Fehervary samt Ljungh för Hv71.

Färjestad inleder perioden med rapp skridskoåkning och det bidrar till att Önerud får sätta sig för en tripping efter dryga fem minuters spel. Då Önerud åker ut för andra gången är det Joakim Nygård som hittar rätt 1-0 efter 12 minuters spel. Ytterligare utvisningar hackar sönder spelet och med endast 50 sekunder kvar av ordinarie speltid är det Thörnberg som kvitterar.

Övertid
Spelet fortsätter utan att något lag lyckas överlista målvakterna. Färjestad är ytterst nära ändå efter att Nygård kommer fri med målvakten då 10 minuters spel av övertid. Men det är Önerud som är närmast mål då han träffar ribban efter dryga 17 minuter har spelats. Det är också Hv71 genom Robin Figren som hittar nätet efter 17.45 min av speltid. Detta i samband med en Färjestadsutvisning på Lindqvist.

Därmed plockar Hv71 hem den första matchsegern i kartsfinalen.

Färjestad har möjlighet att revanschera sig under söndagen vid 15.00 då de ska åka till Jönköping för en andra batalj mot smålänningarna.

Vi får hoppas att nästa hemmamatch så stannar fansen längre än vad de gjorde i den första.