Tredje gången gilt Färjestad

Färjestad tog äntligen sin första seger, Leskinen och Arnesson hörde till dem som spräckte måltorkan i Färjestad. Linus Arnesson dundrade ordentligt på med bössan och hittade rätt bakom Fasth. Även Ville Leskinen prickade in pucken bakom målvakten i Växjö i slutet av andra perioden. Färjestad vann matchen med 4-2 (0-2, 2-0, 2-0) efter att även Åslund och Ryno satte var sin puck inför cirka fem tusen åskådare.

Äntligen var det Leskinen och Arnessons tur att få var sina mål i protokollet. Men resan började vingligt. Det tog inte särskilt lång tid innan Växjö tog ledningen och dessutom utökade inför andra perioden. Däremot var det Färjestad som kvitterade i andra och i tredje vände värmlänningarna på steken och tog hem matchen.

Marcus Nilsson säger följande inför matchen: "Jag har blivit en hel del piggare inför denna säsong. Så det känns bra för min del. Jag har ju bland annat tränat på min snabbhet och det har gett ett bra resultat. Däremot de senaste matcherna så tycker jag att vi har släppt för mycket målchanser bakåt. Det är mycket viktigt att vi försöker fokusera framåt och skapar mycker mer framåt."

Blum är inne på samma sak vid en intervju men han poängterar samtidigt att det är svårt för de nya som inte spelat i Sverige att komma in i saker och ting. "Det upplever åtminstone jag, det går ju snabbare här i Sverige och det är mycket annolunda än vad jag till exempel är van vid. Det gäller då att hitta ytorna, och utnyttja de öppna ytorna destom mer. Det tar tid att anpassa sig till spelet helt klart. Så det finns en hel del att göra åtminstone för min del."

 
 
 
 
Domare: Sjöberg - Edqvist. Linjedomare: Hillborg och Malmqvist.


Första perioden
Det var en mycket intensiv match från nedsläpp. Färjestad hade två riktigt vassa chanser men lyckdes inte få hål på Viktor Fasth. Samtidigt är det värt att poängtera att båda lagen spelade mer avvaktande på ett sätt eftersom båda lagen kämpade för att hålla defensiven. Michael Lindqvist och Ejdsell var hetast i Färjestad men det var Växjö som tog greppet om första perioden och det visade sig också senare i målprotokollet. 0-1 kom genom Horak vid Powerplay efter dryga tolv minuter spel. Tack vare detta mål började Växjö trycka tillbaka Färjestad ordentligt. Något som också ledde till att Färjestad drog på sig ytterligare en utvisning. Vid detta lag var Växjö effektiva och utökade till 0-2 med bara ett fåtal sekunder kvar av perioden.

"Vi är inte i nivå denna period. Vi kan absolut göra det bättre. Vi är inte nöjda efter denna spelade period. Vi måste öka tempot och våga spela ut. Vi måste dessutom visa stolthet och plocka puckarna." Säger Ejdsell till media.
 
Andra perioden
Efter dryga tre minuters spel var det Färjestad som fick chansen att spela i pp. Michael Lindqvist var då omöjlig att hålla undan. En elegant passning till Ryno förändrade Färjestad sakta men säkert resultatet. 1-2 efter dryga tre minuters spel med andra ord. Matchen stod och vägde en god stund och Markus Svensson höll Färjestad kvar i matchen med flera fina räddningar. Färjestad fick något senare också spela på nytt i pp, något som i sin tur banade vägen för Leskinens fina mål och hans första i Färjestadtröjan.

"Vi är betydligt nöjdare med andra perioden, vi visar desperation där ute och är nöjda med 2-2 däremot ska vi göra det lite bättre ytterligare för att ro hem det här. Vi vet om att det är tight där ute, därför måste vi våga mer." Säger Ryno till media.
 
Johan Pennerborn säger följande inför tredje: "Andra perioden är betydligt bättre än första. Vi såg ängsliga ut där ute. Vi tänkte för mycke och vågade inte stå upp för varandra. Faktum är att vi knappt verkade vilja åka skridskor. Däremot är det mycket positivt för oss och Leskinen själv att han fick göra mål."
 
Tredje perioden
Färjestad var i tredje perioden det lag som tog kommandot. Laget spelade intensivare och bättre hockey. Växjös målvakt Victor Fasth fick slita för att hålla Växjö kvar i matchen. Linus Arnesson var sedan den som gav Färjestad ledningen för första gången på mycket länge. Från backposition skickade han ett hårt skott rakt mot mål och den letade sig in. Arnesson fick därmed göra sitt första mål i FBK tröjan.

Då det var mindre än fyra minuer kvar drog sig Växjös spelare Shinnamin på sig en utvisning och Färjestad fick både spela pp1 och 2 något som också Per Åslund inte hade några problem med, snarare tvärtom. 4-2 kom genom Åslunds klubba och Svensson höll tätt bakåt medan Växjö låg på för nya försök. Till slut plockade Växjö sin målvakt men det hjälpte inte alls. Färjestad tog därmed sin första seger 2019/20 och vann med 4-2.

"Starkt av oss, däremot var det dåligt av oss första perioden. Vi tog däremot tag i det på ett bra sätt. Kanske var det tack vare samtalet vi hade direkt efter första perioden. Personligen tycker jag att jag kommer in i allting mer och mer. Det var en omställning men känner mig trygg i min roll nu i Färjestad. Tycker som sagt var att det är starkt gjort av grabbarna." Säger Linus Arnesson.
 
 
 
 
 
 
Publik: 5467
Resultat.
 
Tabell
 
 
 
Tack för ordet.
Källor: www.cmore.se, shl.se och vf.se