Lev för ett sundare liv-tankar från 2011

Vi behöver inte kärnkraften, den är dyr och staten betalar miljonbelopp för att hålla den vid liv, man måste också byta ut reaktorerna som börjar bli för gamla. En fruktansvärt dyr process som vi skattebetalare tvingas till att betala. Riskerna med utsläpp, ökade risker för olyckor är bara några av de nackdelar som för med sig kärnkraften. Kom också i håg att kärnkraften aldrig någon gång har kört på 100% i kapacitet sedan den startade. Det innebär att en mängd energi slösas bort i onödan. Ska vi leva med naturen eller utav naturen? Det är frågan som jag ställer mig.

Det är också tanken från 2011 vilket nu sakta övergår till 2012. Vill vi att nästa år ska vara lika tragisk som detta. Med krig? Med sjukdommar? Med föroreningar? Med ingrepp emot naturen? De flesta säger att man inte vill det. Låt oss därför göra 2012 till ett bättre år! Låt oss försöka hitta mer miljövänligare alternativ för våra barn och barnbarn. För vi lånar ju bara planeten vi äger den inte.

Lise Nordin fick mig att tänka på just detta under det intressanta medlemsmöte vi hade i höstas.
Hon har verkligen insett vikten av att kämpa för en bättre miljö, en bättre värld och ett bättre Sverige.

Vi måste helt enkelt energisäkra Sverige! Vi måste ge Sverige den möjlighet att kunna vara en del av framtiden inte bara i morgon, eller idag utan också för en lång tid framöver. Det är därför vi måste tänka långsiktigt och inte bara ett par timmar eller månader framåt. Vi måste ge jorden möjlighet att andas, att hjälpa oss till ett sundare och bättre samhälle där alla får plats att utvecklas.

Lev för ett sundare Sverige, en sundare värld och ett sundare liv.


Lise Nordin, Foto: Mikael Zetterström

I miljöpartiet finns utveckling och framtidstro.Miljöpartiet går framåt och det märks på medlemmarna att man tror på framtiden. Denna bild är tagen från Wiks folkhögskola. Till Vänster: Filip Hallbäck (Vara), Mikael Zetterström (Vara), Lars-Olof Karlsson (internationella kommitén) och språkröret Åsa Romson.

Miljöpartiet på frammarsch

S rasar och MP rusar.
Nytt bottenrekord för Håkan Juholt med 25,4 procent, visar Sifo.
Samtidigt träder Miljöpartiet fram som tredje kraft i svensk politik med 12,3 procent.
Rekordstora Miljöpartiet, som ökar 2,3 procent, börjar bli en allvarlig utmanare till rekordsvaga Socialdemokraterna, som minskar 2 procent.
MP är nu hälften så stort som S, enligt Sifos nya opinionsmätning som publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.
- Det visar att det börjar bli ont om tid för Håkan Juholt. Många hade hoppats att botten var nådd, säger S-märkte stats­vetaren Ulf Bjereld till GP.

Visa fler inlägg