Modernisera Sverige nu! Gör Sverige till en demokrati.

Idag finns det 12 monarkier i Europa och utav dessa är det 10 monarkier där man ärver sitt ämbete av sina föräldrar.

Andorra, Belgien, Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Liechtenstein, Luxenburg, Monaco, Nederländerna, Storbritannien och Vatikanstaten.

Men monarkierna påverkar inte i de flesta fall politiken som förs i länderna utan man har detta bara som ett så kallat jippo. Skattebetalarna får betala den reklam för landet som utförs genom monarkernas lyx och lax.


Frågan är om Sverige ska överväga att skrota monarkin. Vid det enda tillfället som monarkin får ett uppsving i landet är just då det talas om ett giftemål eller att monarkerna ska få barn. Vi spenderar flera miljoner på kungahuset om inte till och med miljarder kronor på detta. Enligt undersökningar från 2008 så kostade monarkin för staten 109 530 000kronor bara på ett enda år. 109 miljoner då räknar man inte med en mängd andra extra utgifter som bröllop, slottens värde och underhåll mm. Detta är bara vad monarkerna använder sig utav årligen då det gäller resor, kläder, mat och andra saker.

Men efter skandalen med Kung Carl Gustaf så bör man nu fundera på att lägga ned monarkin för gott. Dessutom har detta inte med demokrati att göra för fem öre. Snarare stod monarkin i Sverige för förtryck och våldsamheter. En gammal era av något som borde förpassas till historieböckerna. Vi borde satsa på en demokrati istället för en monarki.

Vore det inte bättre att statsministern fick agera utan denna monark hängande flåsande i nacken? Monarken står för något som kallas för diktatur sedan urminnestider. Är det verkligen vad Sverige står för idag? Mynten kan ju alltid göras om och istället skapa precis som vissa mynt i Norge ha bilder på djur, byggnader som är typiska för Sverige.

Varför ska två myndighetspersoner ut och resa för att visa upp Sverige då det räcker med en?

Hur skulle en demokrati se ut om Sverige skapade den? Först och främst så vore det vansinnigt att skapa något helt nytt. En demokrati som Sverige skulle skapa är ganska lik det som är nu med undantag från Monarken. En demokrati i framtiden kännas mer modernt och rätt. Idag så blir en statsminister den ledare som Sverige har. Sverige skulle egentligen i praktiken bara göra sig av med en titel och lägga pengarna på andra saker.

Hur fungerar då ministerposten som statsministern är? Sverige är en demokrati med ett parlamentariskt styrelsesätt, vilket betyder att all offentlig makt utgår från folket. På nationell nivå representeras folket av riksdagen, som har den lagstiftande makten. Regeringen verkställer riksdagens beslut och tar fram förslag till nya lagar eller lagändringar. Precis som innan så ska lagarna stiftas av riksdagen. Statsministern är den som har huvudansvaret för styret under fyra år. Det är regeringen som styr Sverige men statsministern är den som agerar som en orförande. Det är han/hon som visar sitt ansikte för media och har huvudansvaret för att Sverige ska styras rätt. Egentligen är jag bara ute efter att byta bort statsministerposten till presidentposten. Idag har vi en borglig regering. Då skulle också allting bli som förut men med undantaget på att man inte fokuserar så mycket i media på just kungaparet som blir som vanliga människor. Det finns gott om kändisar för skvallerpressen ändå så att kungaparet tappade både titel och funktion skulle inte märkas mer än att man får göra mer reklam för sitt land utåt med vanliga medel.

Man kan fortfarande ha TRE KRONOR som symbolicerar det gamla om man vill både på symboler och liknande. Men det klart man kan ju förändra allting sakta och säkert.Att kalla Sverige för en demokrati skulle därmed också låta bättre i munnen på folk eftersom det skulle inte finnas några tankar på kungar och prinsessor då. Sätta statskicket Demokrati på kartan och använda sig av statsministerposten som den högsta posten. Pengarna som konungaparet har varje år fått från staten kan användas till att rusta upp skolor, välfärden och se till att Sverige kan täppa igen statsskulder mm. Slotten kan säljas eller användas som museum. Monarken kan få en egen herrgård för besväret eller ett eget slott som han/hon kan bo i som tack för alla dessa år. Jag tycker till och med att slotten kunde bli kontor och företag istället med undantaget att man inte skadar eller förstör utseendena på byggnaderna. Kung Carl Gustav kan leva på sina tillgångar och Victoria och Daniel kan skaffa sig ett arbete som passar dem bäst. Maddelene lever precis som prins Carl Filip kan satsa på motorsporten som han gillar så mycket. Att kungafamiljen istället satsar på det som passar dem bäst vore för dessa idealiskt då de slipper den mediala uppmärksamheten medan Statsministern får på sig all press så som denne är van vid. Att bevara statsministerposten är för mig det bästa, Sverige styrs bäst genom att ha en statsminister och en fungerande regering. Bernadotte är bara en majorinett från en gammal tid.


Så här kan det istället bli. Nederst till höger så är Viktoria och Daniel vanliga knegande människor. Kungen kan satsa på bilar och träffa kändisar utan att behöva bry sig om vad folk tycker och tänker om honom.


Kungadömmet tillhör sagorna eller i kortlekar. Det är en symol på förtryck och diktatur, är det verkligen det som vi Svenskar vill att Sverige ska bli känd för även i framtiden? Precis som ett korthus så faller sakta kungahuset i människornas ögon. Folk är trötta på tjafset och alla de problem som förekommer inom Monarkins ramar. Med andra ord vore det inte bara till att rasera huset. Fortsätta som vanligt och använda sig av pengarna till vettigare saker. Sälja ut slotten och istället satsa på att ha ett antal slott som museum för turismen.
Inom turismen så skulle Sverige få än mer pengar och ha det riktigt bra medan samtdigt så försvinner ekonomiska utgifter som till exempel dyra bröllop bara för att hålla igång ett jippo.

Gör Sverige till en demokrati och inte en monarki.

DÄRFÖR MODERNISERA SVERIGE NU!


Mona Sahlin grämer sig

Mona Sahlin ångrar bitter det rödgröna samarbetet men dock så verkar det främst vara över att Vänsterpartiet och Socialdemokraterna samarbetade. INTE att Miljöpartiet och Socialdemokraterna samarbetade. Med andra ord så verkar samarbetet mellan de gröna och S ha fungerat bättre än då Vänsterpartiet gick in i bilden. Väljarna kunde svälja ett samarbete med Miljöpartiet men inte med Vänstern. Det blev för mycket rött enligt Mona Sahlin. Bra och förståndig analys. Kanske hade det varit bättre om Vänsterpartiet hade fått vara för sig själva åtminstone fram till valet 2010 och därefter så hade kanske man kunnat ingå i någon form av överrenskommelse efter valet med S och Mp. Men så blev det alltså inte. Istället för att det blev Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Mona Sahlin i ett sammarbete.


Här De rödgröna utan Vänsterpartiet i bild. Fotot hämtat från Sveriges radio.se

Istället blev det rött rött grönt samarbete som kanske blev en aning för mycket för väljarna.

Här visar en liknande bild där det tycktes bli en aning stelare med Ohly med. Nu anser jag själv att Lars är en mycket trevlig och sympatisk person. Men Jag tror ändå politiken kom av sig då Vänsterpartiet fick tillträde i samarbetet.

Mona för övrigt trivdes ypperligt med Maria Wetterstrand.


Det verkade som om Miljöpartiet hade blivit det som Persson hade hos Centerpartiet innan de gick över till Alliansen.Nu så är denna bild ovan ett minne blott och istället får nog Juholt acceptera att samarbeta med Miljöpartiet de gröna för att han ska ta över ledarkostymen. För ett majoritetsstyre för Socialdemokraterna kommer vi nog inte se i alla fall inte inför kommande val framöver. Väljer S att samarbeta med Mp? JO det tror jag faktiskt men man går till val på att stå för sig själva. Ett samarbete med högerpartierna är nog otänkbart för Socialdemokraterna. Då finns det större chans på att Miljöpartiet får bra kontakt med S.

Enligt en socialdemokratisk blogg från Umeå skrev bloggaren följande om Miljöpartiet.
" Miljöpartiet är i dag i allra högsta grad en kaxig politiskt kraft att räkna med. Det är en imponerande resa som partiet gjort under Wetterstrand och Erikssons ledning. Inte alltid så populär hos socialdemokratin som faktiskt tvingats lära sig att förhålla sig till Miljöpartiet.

När Wetterstrand och company efter valet 2002 visade upp en ny sida och faktiskt krävde inflytande och ministerposter var det en chockartad upplevelse för socialdemokratin.

Att MP dessutom förhandlade med Lars Leijonborg,  Maud Olofsson och Alf Svensson om en mittenregering ledd av Leijonborg var strategiskt och tufft agerat.
Göran Persson kunde i slut­ändan bilda sin S-minoritets regeringen, men en helt ny era i svensk politik inleddes med förhandlingar och mer makt till Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Maria Wetterstrand och Peter Eriksson har gjort avtryck i svensk politik. De kan summera nio framgångsrika år som språkrör. I HELGEN valdes Gustav Fridolin och Åsa Romson till Miljöpartiets nya språkrör. En spännande kombination som har alla förutsättningar att axla Wetterstrands och Erikssons mantel.

Gustav Fridolin född 1983 är ett politiskt underbarn som trots sin ungdom har hunnit vara med i politikens finrum länge.
Fridolin har vunnit mitt intresse under många år eftersom han är en ovanlig Miljöpartist, egentligen inte särskilt framstående inom miljöpolitiken utan snarare en vän av välfärdssamhällets utveckling.

Han har lyft sin generations erfarenheter av nedskärningspolitiken på 1990-talet som den tändande gnistan för politiskt engagemang och han återkommer ofta till samhällets uppdrag att lösa problem.

Åsa Romson född 1972 har en mer begränsad politisk erfarenhet. Hon representerar främst miljöprofilen inom partiet.

Romson är jurist i botten, i dag riksdagsledamot och partiets miljö och klimatpolitiska talesperson. MÅNGA AV MP-kongressens beslut och det faktum att Åsa Romson – valberedningen förslag till språkrör – så tydligt vann över utmanaren och den betydligt mer politiskt erfarna Mikaela Valtersson säger en del om Miljöpartiet och dess framtida profil.
Romsons miljöprofil slog Valterssons mer högerinriktade profil, många beslut vid kongressen gör att det framstår som om Miljöpartiet i grunden har en stabil vänsterprofil.
Gustav Fridolin verkar inse vikten av välfärdssamhället för att kunna genomföra den gröna politiken och en politik för att ställa om samhället i grunden.

Driv en stark miljö- och rättvisepolitik med välfärdsstaten som grund! Då har Ni alla förutsättningar att fortsätta er framgångsrika kaxiga vandring mot makten.

Lena Sandlin, Umeå."

 

Ska jag vara riktigt ärlig så är det främst Socialdemokraterna som Miljöpartiet kommer att samarbeta med, dock i vissa frågor som inte passar den gröna rörelsen kommer man söka stöd hos alliansen.

Snart kommer vi se Juholt köra i mål med miljöpartiet under valet 2013/14. Jag är övertygad om att Socialdemokraterna kommer vara öppna mer än någonsin för en överrenskommelse med de gröna om politiken. Vänsterpartiet kommer däremot att få vara utanför och titta på. Alliansregeringen däremot kommer också att se sig besegrade och inför valet 2013/14 kan vi räkna med att Miljöpartiet ökar i popularitet. Den gröna vågen

fortsätter, det är ingen fluga som Peter Eriksson så fint utryckte det under kongressen.

 


Brotten har lite med arbetskraftinvandring att göra.

Jag ogillar den ohumana människosyn som florerar i företag och så även i svenska företag. Där man kan plocka in en grupp utländska arbetare och betala dessa med låga och oacceptabla löner. Löner som inte ens ger dem frukost på morgonen innan de går till jobbet. Samtidigt ska dessa arbeta inte fem dagar i veckan utan sju dagar i veckan. De ska jobba i flera månader i sträck och då de klagar plockas de bort och skickas tillbaka till den plats de kom ifrån. Visst låter det som om arbetskraftsinvandringsfrågan är skulden i dramat, men är det verkligen så? Det är inte lagligt att låta folk arbeta för låga löner i Sverige även om detta görs. Ibland särskilt bland företag som McDonalds och andra liknande bolag har det nästan blivit ett system. Jag stödjer också polisens arbete i min åsikt och hoppas att fler resurser läggs på att få bukt med detta problem. Det handlar inte om småföretagare som utnyttjar arbetskraft på detta vis utan snarare stora gigantiska bolag som genererar enorma omsättningar årligen. Små företag skulle upptäckas omedelbart genom skattemyndigheten och därmed så skulle deras verksamhet läggas i ruiner. Nej det handlar om stora bolag som även har handel med andra svenska stora bolag. Det finns till exempel ett stort indiskt bolag som använder sig av låglönesystem och det i sin tur även har en god handel med bolag som till exempel Ericsson.

Men hur ska dessa olagliga handlingar bekämpas? Genom Polismyndighet och skattemyndigheten. Företag som utför dessa olagliga handlingar ska inte heller få arbetstillstånd. Men för att göra klart detta en gång för alla. Brotten har väldigt lite eller knappt något med den nya överrenskommelsen med regeringen om arbetskraftsinvandring att göra. Varför man har gjort överenskommelsen från och med Mars månad är för att ge dessa som är utsatta bevis på att de får jobba i Sverige under svenska förhållanden. Man ger dem arbetstillstånd vilket ger dessa legitimt bevis att de arbetar i landet, skattemyndigheten får dem därmed också registrerade och kan också då hålla en bättre koll om företagen sköter sig eller inte. Utan denna möjlighet är staten blind i fråga om att ta fast olagliga verksamheter och inte heller därmed ge dem möjlighet att få sjukvård, hjälp av polis och mycket annat. Tro inte att dessa människor om det inte hade funnits en sådan lag eller regelverk hade stannat i sitt land och rullat tummarna. Nej de hade kommit in i Sverige olagligt och därmed hade arbetarna varit papperslösa. Arbetskraftsinvandringen motverkar således människosmuggling genom att skapa fler vägar in i vårt land som människor kan använda sig av i stället för att komma hit och leva som papperslösa. Öppna samhällen blir givetvis starkare, kreativa, dynamiska och detta stöds även av flera forsknings institut.

Man får således inte blanda ihop Äpplen med Päron. Genom att papperslösa får ett bevis att de inte längre är papperslösa så kan detta leda till att dessa rapporterar olagligheter till svenska myndigheter, de får också rätt att få rättshjälp och ekonomisk kompensation. Dessa människor kan med andra ord stämma företagen som handlar olagligt och få kompensation för detta. Däremot måste vi alltså ge Migrationsverket, skattemyndigheten, polisen och andra organisationer som håller koll på detta ökade möjligheter att få göra det som de är ämnade till att göra. Det handlar alltså om att bekämpa missförhållanden i samhället, ställa upp för den lilla människan och ge dessa en möjlighet att få leva i bra förhållanden då de arbetar i vårt land. Det är samma sak som att vi skulle kunna få samma möjligheter att jobba i deras länder vilket alltså ger ett bra utbyte av erfarenheter, kunskap och respekt.

Så skrev bland annat också Mikaela Valtersson från Miljöpartiet.


Mikaela Valtersson delar mina åsikter om just att brotten har mycket lite med arbetskraftinvandringen att göra.
Visa fler inlägg