Klimatet förändras.

Människan håller på att förändra klimatet på jorden. Framförallt är det växthusgaser från människans användning av fossila bränslen, som kol och olja, som värmer upp jorden. Om inte utsläppen minskar snabbt hotas hela vår välfärd.
Sverige, EU och nästan alla världens länder är överens om att utsläppen måste minska. Trots det görs för lite. De senaste siffrorna visar att de globala utsläppen ökar med rekordfart. Trenden behöver vändas snabbt, annars riskerar vi katastrofala följder.

Utmaningen är global, men alla utsläpp är lokala. Vi kan sänka våra utsläpp genom större satsningar på kollektivtrafik, förnybar energi och klimatsmarta bostäder. Så ökar vi också vår trovärdighet när vi ska övertyga andra att minska sina utsläpp. Sverige behöver visa ett tydligare ledarskap.

http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=166045

Miljön behöver fler som tänker miljövänligt.

Ju fler utav oss människor som öppnar dörren för ett mer miljövänligare levene desto bättre kommer världen att bli. Det är därför man borde inte bara titta på vad vi kan göra för att minska utsläppen utan också tänka på vad för typ av mat vi äter. Äter vi mycket fett och dålig mat kommer också miljön att ta skada på sikt. Hälsan är den del som tar värst stryk av osunt leverne men även miljön genom att man släpper ut gifter som framställs för att skapa denna mat ställer till det i naturen. Många väljer att hellre åka till McDonalds för att äta en hamburgare utan att tänka på allt papper, plast och annat som faktiskt slängs i soporna. Är det värt att göra detta för att "HINNA" få i sig en taning hamburgare? Nej jag tror faktiskt att det hade varit bättre om vi äter hemmalagad god mat i lugn och ro. Koppla av all stress och därefter stressa ned.

Med andra ord, mat är också viktigt för miljön, därför är det viktigt att fler börjar tänka miljövänligt det tjänar både du och miljön på.
Visa fler inlägg