Stationshuset i Vara ser ut så här idag.Stationshuset i Vara ser ut så här idag. Tidigare var byggnaden vitmålad och nu kan man undra är färgen mijövänlig? Har Vara borna fått säga sitt fullt ut? Hur många tycker om detta egentligen? Det enda som skulle bli häftigt om man säger som så vore om man satte in olika lampor i byggnaden och därmed också fick olika ljussättningar, då skulle byggnaden bli en udda dekorationsstolpe i Vara kommun. Frågan är bara måste det vara stationshuset som får denna struktur? Vore det kanske inte bättre att bygga en helt ny byggnad på torget med olika ljussättningar och färger för att väcka uppmärksamhet? Man kunde till exempel göra något utanför teaterbyggnaden eller det som kallas konserthus och på så vis skapa ett större intresse för kulturen. Jag personligen har inte något emot att husen målas i olika färger men det måste ändå skapa en viss harmoni och helhetsintryck. Det som man har gjort nu är att slösat på skattemedel för något som troligtvis inom en snar framtid tages bort i alla fall för att skapa ett tillfälligt intresse hos resenerärer på tåg. Dessutom kan Vara bli stämplad för att man förfular naturen genom denna byggnads nya färg. Alla vill inte ha en bil/bussblå stationsbyggnad. Har man verkligen i en förfrågning fått ett övertygande rungande ja till denna omstrukturering?

Det är tveksamt.

Energikampanj ska hjälpa människor att tänka miljövänligt.

Den 11 september är känd givetvis som en dag då USA drabbades av en gigantisk katastrof. Men i Vara så fick Miljöpartiet de gröna information om något som kan hjälpa Sverige som samhälle kan bli bättre på energifrågorna än tidigare. Miljöpartiet de gröna hade nämligen medlemsmöte och vid denna tillställning så medverkade energipolitiska taleskvinnan Lise Nordin och delgav medlemmarna för första gången i Sverige Miljöpartiets kommande kampanj. Vara medlemmarna fick alltså vara de första Miljöpartister som fick information direkt från Riksdagen angående den kampanj som ska drivas för att få fler människor att tänka miljövänligt både då det gäller miljövänligt boende, energieffektivisering och ekologiskt arbete för att ställa om Sverige till ett bättre land att leva i.


Lise Nordin förmedlar vikten av att energisäkra Sverige.


Energieffektiviseringen är just det som är det viktigaste för att få Sverige fri från kärnkraften.


Lise visade också hur man kunde få mer information på miljöpartiets egna hemsida.

www.mp.se/energisakra

Miljöpartiet kommer aldrig att ingå i ett sammarbete med regeringen

Enligt både expressen så hävdar man att miljöpartiet närmar sig med stormsteg mot regeringen och ett stabilt sammarbete. Men detta är bara ren propaganda snack. Aldrig skulle miljöpartiet överge kärnkraftsfrågan eller frågan om att förbättra för de utsatta i utförsäkringsfrågan. Miljöpartiet är fasta i dessa frågor.
Det är dags för media att sluta ljuga ihop historier och istället satsa på sanningen bakom alla lögner.

En sak som är säker Miljöpartiet kommer aldrig att ingå ett sammarbete med regeringen så länge som regeringen slår vakt om kärnkraften. Miljöpartiets överrenskommelse med regeringen är bara lätta och inte alls så djupt gående som medierna försöker hävda.
Visa fler inlägg