Manifestationen 2012 ett lyckat event


Manifestationen för Mänskliga rättigheter den 27 januari startades i Vara klockan 17.00
Med bland annat två representanter från Edmonds Big Band och kommunalrådet (tredje från vänster) Socialdemokraten Fredrik Nelander så genomfördes manifestationen även om det var lite kallt. De som lyssnade fick också ta del av förfriskningar. (till höger: Filip Hallbäck miljöpartiet, Stina Svensson FI, Fredrik Nelander Socialdemokraterna, Erik Hammar LUF, Jakob Andersson UMR (ungdom mot rasism) och Lena Juhlin Kristdemokraterna. Foto: Mikael Zetterström Svenska freds och Miljöpartiet).

Nu är det tradition sade bland annat Lena Juhlin i sin inledning. Miljöpartiet är initiativtagare till detta och som antagligen får fortsätta att arrangera detta framöver. Media var också representerad av både NLT och SKLT.
Regeringen pratar om nedrustning men exporterar vapen!

Det blir märkligt när regeringen förespråkar mänskliga rättigheter och nedrustning i världen, och samtidigt ger pengar till en myndighet som främjar export av svenska vapen. Det anser riksdagsledamoten Bodil Ceballos (MP), som vill se att vapenindustrin ställs om till en industri som inte kan skada människor.

Det är svårt att gå ut i samhället och säga att man ska avveckla vapenindustrin om det leder till att många människor förlorar jobben. Men jag skulle vilja att man ställer om industrin till något som vi har nytta av. Bygg miljöteknik, bussar, eller tåg. Höghastighetståg vill vi ha i Sverige. Hitta andra vägar.Vapen är verkligen inget som bidrar till en bättre miljö, utan det bidrar till en sämre miljö för alla människor på jorden, säger Bodil Ceballos.

Läs artikeln i sin helhet: DN
Visa fler inlägg