Fler borde satsa på Grönt Café

Att träffas och umgås är mycket viktigt, de som har tankar om problemen i samhällen måste kunna komma till tals. Därför så borde fler satsa på caféer. Inte företag utan en träff dag för alla som funderar på framtiden. Att träffas på ett café och utbyta tankar är något som faktiskt kan leda till stora lösningar i framtiden. Det är därför nu också Miljöpartiet de Gröna i Vara kommun tänker satsa på Grönt Café dit alla kan komma och ta sig en fika för att prata och påverka.

SD tappar flest väljare

De rödgröna har fortfarande ledningen enligt den senaste opinionsundersökningen. Samtidigt ligger KD under riksdagsspärren. SD tappar mest av alla partier.

Den rödgröna oppositionen är fortsatt störst. Det visar den senaste opinionsundersökningen gjord av SKOP. I takt med att stödet för Socialdemokraterna ökar med 2,3 procentenheter tappar de borgerliga partierna mark. På bara ett halvår har Socialdemokraternas stöd ökat med tio procentenheter.

Desto tyngre går det för Sverigedemokraterna som tappat allra mest. Partiet har tappat 2,3 procentenheter på två månader och är nu det näst minsta riksdagspartiet.

Men allra sämst går det för Kristdemokraterna. Om det vore val i dag skulle partiet åka ur riksdagen. KD ligger nämligen på 3,7 procent och än så länge finns det inget som tyder på att partiet får tillbaka sitt stöd. Senast Kristdemokraterna nådde upp till riksdagsspärren var nämligen i september 2011 då partiet hade exakt 4 procent av väljarnas stöd.

msn/nyheter

Svenska vapen dödar 
Ur boken En hjälpande hand så kan man se bland annat hur mycket man har exporterat vapen för. Svenska vapen dödar lika mycket som de andra ländernas. Det som få egentligen tänker på är att svenska vapen används bland annat utav den amerikanska armén vilket i sin tur även också kommer i orätta händer då många blir sålda utav amerikanarna. AT4 är ett svenskt pansarvärnsvapen som tillverkas i Karlskoga av Saab Bofors Dynamics. Pansarskottet används mot stridsvagnar men även mot obepansrade fordon, byggnader och människor. I Sverige går samma vapen under namnet P-Skott/86. Flera vapen har tyvärr även hamnat i Afghanska rebellers ägo.
 
En amerikansk ung soldat berättade att han blev tvingad till att använda sig utav vapnet under Irakkriget då fem soldater gömde sig bakom en lastbil 2007.
"Det sjöng för öronen efter explosionen, där maskinen tidigare hade stått var det tomt. Ett fingerknäpp, fem släckta liv." Soldaten hade längtat efter kriget, att bli en krigshjälte men hade inte räknat med den tomhet som man kände efteråt.
"Det var inte samma glamorösa upplevelse som i filmen Black Hawk Down, det var inte glamoröst. Det hände och sedan var det över. Det kommer inte att göras någon film på det vi gjorde, inga särskilda priser kommer att delas ut. Folk dog och vi åkte hem för att laga stridsvagnar."
Säger amerikanen till media.
 
Boken En HJÄLPANDE HAND skildrar verkligheten om vad Svenska vapen gör. Det visar också på att pengar betyder mer än människoliv.
 
Vad tycker då det svenska folket? På frågan Ska Sverige tillåta vapenexport till andra länder? (2009)
Ja 37%
Nej 55%
Vet ej 8%
 
(förfrågan gjordes av RE:public, Svenska Freds, Diakonia, Amnesty och Kristna Fredsrörelsen)
 
 
Visa fler inlägg