Polisen kan privatiseras

Om regeringen och Beatrice Ask får bestämma så kan vi få en privat poliskår, kan detta verkligen stämma? Ett liknande förslag lades nämligen 2009. "Privata aktörer leder till ökad konkurrens och ökad mångfald samtidigt som auktorisationsförfarandet och tillsynen möjliggör att de krav i fråga om rättssäkerhet som bör ställas kan upprätthållas." Står det i rapporten.
Det som inträffade 2009 var att Beatrice Ask inte fick igenom sitt förslag vid detta tillfälle. "Det riktigt intressanta är ju ändå hur planen på att privatisera vissa uppgifter inom rättsväsendet är ett enormt underkännande av rättsväsendet." Skrev Björn Fridén i en artikel för inte så länge sedan. Det handlar om att om man privatiserar vissa delar av polisen så kan det i sin tur leda till en vinstdrivande poliskår som hellre vill roffa åt sig pengar än sköta rättsäkerheten. Det i sin tur kan leda till ett väldigt otrevligt samhälle.

Det rödgröna blocket leder i SIFO undersökning

Alliansen ser ut som att de går mot ett förlust val 2013-14. Som det ser ut nu så verkar det rödgröna blocket dominera över Alliansen. Löfvéns Socialdemokratiska parti tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet leder nu över Alliansen som ni själva kan se här nedan. Dessutom hamnar KD under spärren och riskerar att åka ut ur riksdagen om det hade varit val idag.

50,1 % har de rödgröna nu.
43% har Alliansen
Dessutom har SD tappat sin vågmästar roll enligt SIFO som är ställd av GP och SvD.

Björklund vill sänka lönerna för dem som redan har det knapert.

Enligt expressen idag så går Jan Björklund ut med att man borde sänka lönerna för ungdomar. Här sätter jag därmed ett vansinnehets tecken på hans förslag. Som om de vilket jobbar för MacDonalds och andra företag tjänar mycket!! I ärlighetens namn varför inte göra deras arbete gratis för företagen lika gärna? Är inte ungdomar människor Jan Björklund? Ska de inte ha rätt till samma vilkor som alla andra? Vem säger att de unga inte jobbar och sliter för att tjäna sitt uppehälle. Tror Jan Björklund att dessa ungdomar inte har bostäder eller ett familjeliv? Undrar hur hårt han pressar sina egna barn då det gäller jobb och löner? Eller bidrar han till sina barns uppehälle då dessa är 18 år? Ungdomar ska inte utnyttjas av samhället eller företagens giriga inställning. Då skapar vi snart en fälla där ungdomar aldrig någonsin kommer ur den fattigdom som det verkligen blir. Ett jämställt samhälle är absolut inte Jan Björklund för. De rika ska bli rikare, de fattiga ska bli än mer fattigare. Säger bara en sak, byt regering snarast och förpassa sådana vansinnighets upptåg till historien.

Visa fler inlägg