Kärnkraftverk som blev solkraftverk

I Österrike röstade folket mot kärnkraft 1978 Idag täcker man det aldrig använda kärnkraftverket med solpaneler för att bli ett solkraftverk.

I Österrike dominerar både vindkraftverk och Solkraftverken. Resan dit lika så. I Österrike byggdes ett kärnkraftverk i Zwentendorf, Niederöstereich och det var redo att tagas i drift men samma år röstades kärnkraftsprogrammet ned av invånarna och byggnaden fick stå tomt. Ett kärnkraftverk som alltså kostade 4 miljarder Euro att bygga till ingen nytta? Eller? Till en början så hyrde Tyskland detta verk för att utbilda kärnkraftstekniker men då Tyskland även dem slutade med kärnkraften har det på nytt stått tomt. Men så tog EVN (Österikanskt elbolag) över byggnaden och med ytterligare investeringar byggdes kärnkraftverket om till solenergiverk. Byggnaden invigdes 2009. Men det var inte hela byggnaden. Byggnaden och elverket förser för närvarande 200 hushåll med el och man planerar att utveckla verket ytterligare inom en snar framtid.

Eia Liljegren Palmer/Miljömagasinet nr4 2012

Kanske vore dags för en gammal dänga

Det kanske är dags att damma av en gammal dänga som visar vikten på att väljarna måste tänka sig lite för innan man röstar på ett främlingsfientligt parti. Det märks också i brevlådan då Nordfront en s k befrielseorganisation försöker få människor att ta avstånd mot invandring. Samma sak är det med många partier som försöker få invandrarna som det stora hotet då egentligen de själva är en hotbild mot mänskligheten. Har svårt att förstå deras rädsla för vad invandrare kan göra mot Sverige. De har ju inte ens rösträtt.... Invandrare får som mest bestämma vilken som ska ingå i kommunpolitiken och regionen. Alltså har de ingen direkt bestämmande rätt och därmed kan inte dessa invandrare överta Sverige som nation. Sedan vem skulle vilja styra Sverige egentligen? Landet har stora skulder som växer på hög....

Nej att Sverige är ett mångkulturelt samhälle visar bara att vi har förståelse för andra människor. Att vi dessutom hjälper människor i nöd visar bara på att vi är ett bra land att bo i. Varför ska vi inte hjälpa andra människor? Vad säger att vi ska bara tänka på vår egna egoism och inte andra människors behov? Har vi som människor ett gott samvete om vi kan köpa en bil eller två medan trettio människor misshandlas i ett annat land som vi annars kunde ha hjälpt för just detta belopp?

Jag hade skämts ögonen ur mig om jag vetat att för en hundra lapp som vi kunde betalt till fattiga barn som riskerar att dö på grund av hunger och istället för den pengen köper jag lite godis till mig själv.

De som stöder främlingsfientlighet är faktiskt sådana som hellre vill göra sig själva lyckliga än andra. Egoism är deras egna religion. Hela Sverige är faktiskt ett invandrar land. Vad är typiskt Svenskt? Kristendomen kom ju till och med från Israel och judarna. Ska vi gå tillbaka till rötterna så ska samerna få makten och de människor som tror på asatron. Men det vill väll knappast någon längre eller hur? Svenska folket består av invandrande valoner och andra människor som bosatte sig i Sverige. Med andra ord Sverige har inte mycket ursvenskt att bygga landet omkring. Nej Sverige är en del av världen och det vore konstigt om vi kunde bygga en vägg runt hela nationen bara för att man är rädd för förändringar. För det är egentligen detta det hela handlar om. Svenska folket vill inte att något ska förändras, man är nöjd med det som är. Men då utvecklas vi inte heller. Sverige är i behov av utveckling inte vara konservativa. Sverige måste förändras för att följa med i världen och deras utveckling. Vill inte vi vara en del av framtiden?

Tips för väljarna titta på den här lilla humor saken så kanske vi kan förstå verkligheten som den är. FILM
Visa fler inlägg