Skolor läggs ned på grund av det fria valet

Hur ska ungdomar kunna avgöra vilken skola som är bäst? Vem ska avgöra det? Idag läggs flera skolor ned eftersom det fria valet har införts. Elever som kanske inte har någon koll alls på vilken utbildning eller skola som är bättre än någon annan. Regeringen genomförde en skolreform utan att först titta på koncekvenserna. Idag får de en smäll i ansiktet bara för att koncekvensen nu kom som en boxares högra handske. Man kanske borde tänka efter före om man ska införa nya skolsystem eller reformer. Kanske borde utbildningsminister Björklund funderat på vad som skulle inträffa om man genomförde det fria valet och vidtagit de åtgärder som behövdes för att hindra att skolor läggs ned eller att utbildningar försvinner?

Lätt att vara efterklok? Som minister så borde han veta bättre. Det krävs en ordentligt undersökning, och granskning av alla tänkbara scenarier före man genomför sina drömmars mål att införa elitskolor och befria kommunerna i princip från det ansvar att tillhanda hålla med utbildning. För det amerikanska systemet har införts om än med en svensk tappning. Det kommer inte dröjja länge förrän skolorna nu börjar profilera sig i kampen för att vinna elever, det kommer inte att dröjja länga förrän skolorna måste lägga enorma summor till marknadsföring av sina kurser så att eleverna väljer just dem. Detta har varit Björklunds dröm länge, och även om han pratade om flumskolor sedan tidigare så glömmer han av det faktum att det var just de liberala partierna som skapade flumskolan från början. Socialdemokraterna fick städa upp och reda ut alla katastrofala genomföranden som de liberala partierna lyckades införa.

Det viktiga är nu att rädda så många grund och gymnasieskolor som möjligt, ge dem lösningar med bra utbildningsmaterial och bättre förutsättningar till att slå sig fram i denna reform. Skolorna måste leva kvar, om de försvinner kommer utbildningsnivån och kunskapsnivån försämras avsevärt. Det är precis det som kommer inträffa om man inte slår vakt om de skolor, utbildningar och kurser som finns kvar.

Gör läraryrket atraktivt igen, gör eleverna viktiga och skolorna till ett kunskapscentre. Det är det som äkta skolpolitik handlar om.

JAS borde flugit den dagen

Medierna trissar upp Natomedlemskap. FÖrbättrat försvar mm. Om man går ut en dag så kan man höra JAS passera ibland. Frågan lyder då: Varför flög inte JAS just den dagen?

Nu plötsligt ska man gå med i NATO, något som kommer att föranleda till ökad hotbild mot Sverige och ökad press på oss att deltaga i än flera onödiga konflikter i Världen.

http://svenskafreds.wordpress.com/

Dessutom när till och med Carl Bildt menar att Ryssland övade inte för att gå till anfall mot Sverige så måste man undra varför ska vi då gå med i NATO?

Ryssland, Norge och USA har ett nära sammarbete med varandra den senaste tiden och kommer att hålla i en hel del övningar framöver. Vad berättigar då ett NATO medlemskap då?

Sedan ser man tydligt att Danmark ändå skickade upp stridsflyg när man för en kortare tid sedan hävdade att man inte skulle göra det. Hur kommer det sig då att Danmark skickade upp plan om man inte skulle skydda Sverige? JAS 39 Gripen borde ha övningsflugit den dagen då bombplanen kom nära Sverige. Men just den dagen så valde man att inte skicka upp något. Är det inte i sådana fall bättre att övningsflyga med till exempel SK 60 (SAAB 105) eller några äldre Viggen i fredstid och under hot skicka upp JAS så att man överraskar fienden?

http://www.dn.se/nyheter/politik/bildt-ryssland-ovade-inte-mot-svenska-mal

Att gå med i NATO skulle bara öka trycket mot Sverige, tvinga dem in i konflikter som man inte kan neka till.

Därför borde Sverige flyga så lite som möjligt med sina dyrgripar och flyga med mindre plan över Svenskt territorium. Orsak till att inte använda sig av Gripen är att man inte behöver dra så enormt mycket bränsle, utsläppen minskar. Man har resurser då att skicka upp plan då man verkligen är hotad. Lek flygning kan ske i en simulator, Man behöver då inte lägga extra mycket resurser för försvaret. Man kan heller inte mäta Sverige mot Ryssland för om vi gjorde det så skulle också Sverige falla tio gånger om ändå. Det skulle krävas enorma resurser för att ligga på samma nivå som Ryssland. Sverige är dessutom medlem i EU vilket skulle innebära att de Europeiska länderna skulle givetvis ge gensvar om Ryssland skulle verkligen gå till anfall. Men skulle nu verkligen också Ryssarna vilja skapa det stora rike som man hade så behöver man inte gå in med militär det räcker med att strypa gas leveranserna så skulle Tyskland ge med sig direkt. Dessutom är nog Ryssland mer intresserad av de baltiska staterna, Ukraina, Moldavien, Vitryssland och liknande om man nu ändå skulle vilja ta över samma områden som innan. Sverige skulle vara svårt att försvara mot NATO länder om man nu valde att inta landet. Hela Norska gränsen skulle vara fullt med NATO länders trupper, till havs (Östersjön) skulle vara tätt med krigsfartyg så någon långvarig belägring lär knappast ske. Sedan kan man ju alltid undra om vi nu har så lite pengar till försvaret varför har man då pengar till att skicka trupper till Afghanistan och sådana länder? Varför inte hålla alla trupper i Sverige?
Visa fler inlägg