Hatet mot invandring bygger på okunskap

Under den senaste tiden har hatet mot utländska duggat tätt i media. Tyvärr bygger hatet mot invandringen på okunskap.

Jag tror att alla de som gör sina röster hörda då det är tal om att fler nödställda människor ska få komma hit tyvärr inte riktigt vet vad de pratar om. Man ser en tiggare och det stör den goda ordningen på något vis. Det finns också två sidor av ett mynt. Det ena är att det är obehagligt att se hur andra verkligen har det. Vi inte vill se att folk kommer hit och ber om vår hjälp. Samtidigt som vi också kan hjälpa folk direkt på plats och få en skön känsla av att vi lagt ned ett mynt i en tiggares kopp.

Sedan blir det nästan löjligt då Stefan Löfven faktiskt hyllade Måns efter Eurovision song contest och får mothugg direkt bara för att han syftade på nästa års Eurovision song contest i sitt uttalande. 

Sådana här kommentarer och smutskastningar görs tyvärr i okunskap. Folk har förstorat upp problemen med invandring och flyktingar till så stora proportioner att man inte längre ser verkligheten. Vi ser inte längre att vi får stort ekonomiskt stöd från EU genom att vi tar vårt ansvar, vi ser heller inte människorna som resurser istället för kostnader.

Allt som skrämmer oss är farligt, allt som vi inte vet något om är skrämmande. Det som har gått snett i vårt samhälle är egentligen inte att vi tar emot folk som behöver vår hjälp. Det som har gått snett är hur vi tar emot folket som kommer. Det arbete som gäller är inte längre boende och jobb. Nu är det en ny apparat kring att lära dessa människor ett nytt språk och en ny livssyn. Förr kom många polacker, folk från Finland och Tjeckien. Idag kommer de från Syrien, Iran och andra asiatiska samt Afrikanska länder.
 
Men behovet är detsamma. Det är människor vi pratar om som flyr från sina hemländer på grund av Krig, människoförakt och miljökatastrofer.
 
Genom NATO så har fler människor tvingas fly från sina hemländer, ändå väljer Sverige att samarbeta med denna organisation. Vi vill enligt många bli en del av den som skrämmer tusentals människor på flykt genom deras bombningar.

Tro inte att USA, eller medlemsstater i NATO inte vet konsekvenserna av deras egna handlingar eller deras vapenförsäljningar som i sin tur leder till att diktaturer får medel för att förfölja sina egna på olika brutala sätt.

Tro inte att Svensk vapenindustri inte vet om vad deras egna vapen brukas till i Världen. Pengarna är det som styr och det är bara igenom pengar som vi tänker. Vi har faktiskt blodat ned våra egna händer och vi försöker nu blunda för att dessa människor nu vänder sig till oss för att få hjälp.
 
Det vi glömmer av att om vi går med i NATO som många nu önskar så kommer flyktingströmmarna öka till oss. För vi blir ett land som bidrar till det. Genom att vi också skramlar med vapen och deltar i konflikter som egentligen inte angår oss. Det kommer att komma önskemål från militären att vi går in i konflikterna utan att tänka på hur många liv konflikterna förstör. Så fort som vi gått med i NATO så kommer också ökade belastningar på samövningar att komma, NATO kommer att kräva att vi också går in i konflikter som vi förut hållit oss utan. 

Genom Natomedlemskap kommer vi öka spänningen i världen och göra Ryssland mer hotfull än vad vi någonsin har sett.

Kanske blir det ett nytt kallt krig genom våra ökade militära aktiviteter? Hur skulle du själv tänka om du som en ledare för en stormakt ser hur ett mindre land rustar upp eller går med i NATO?
 
Tänk också på att våra kärnkraftverk faktiskt ligger farligt nära tätbebyggt område och det ökar också risken för en svensk katastrof där det räcker med att NÅGON skickar en enda missil rakt in i ett kärnkraftverk så att oskyldiga människor drabbas. Den risken ökar ännu mer om vi blir medlemmar i NATO. De som redan ser NATO som fiender skulle heller inte tveka en sekund att även se vårt land som en fiende. Skulle en katastrof ske i Sverige, vilka länder vill ta emot oss om vi tvingas bort från våra hus och hem? Hur stort intresse finns det i de länder som vi idag får nödrop ifrån? Tänk på att alla de länder som vi idag skulle tänka oss ge kalla handen då det gäller hjälp till dem också kunde ge oss kalla handen om vi bad om hjälp!

Vår reaktion mot invandringen visar bara en enda sak, vi är rädda för att förlora vår identitet, vi är rädda för att vi ska få det sämre genom att vi hjälper andra att få det bättre. Hur själviska är vi egentligen? Vad gör det om någon får en hundring då vi har flera gånger så mycket?

Varför hjälper vi Röda korset då egentligen? Varför stödjer vi hjälporganisationer om vi inte vill skänka en del av vårt överskott till de som behöver hjälp? Kan man inte se att tiggarna ber om samma sak fast de sitter med en kopp framför sig. Hur många av dem som bankar och slår på tiggarna eller kastar ut sig spydigheter mot dem som verkligen menar väl sparkar på Röda korset?

Genom att ge en krona till en tiggare så hjälper vi dem med andra ord till ett drägligare liv så att de kan ta hand om sina familjer. Förtjänar de verkligen att bli förföljda bara för att de sitter där. Skulle vi göra så mot våra egna familjemedlemmar om de frågar oss om en slant då de har det svårt?

Hur många kör inte taxi i Sverige idag som är musiker i sina hemländer? Hur många har egentligen inte en utbildning inom sjukvården eller som tandläkare men som tvingas jobba som lokalvårdare? Bland alla dem som kommer hit så finns det en skatt med välutbildade människor men som inte får jobba för att de inte kan svenska. Våra egna barn tar över nio år på sig innan de ens får börja tänka på jobb. Ibland till och med krävs det femton eller tjugo år innan de kommer ut i arbetslivet.

En invandrare som får läsa i tio år eller till och med fem kan snabbt ta jobb efter sin utbildning. Vilken resurs har vi inte där då?

Kanske vore dags att vi istället ser på den positiva sidan då det gäller invandringen istället för att gömma oss bakom gardinen och bomma för dörrar samt fönster då de kommer?

Är mångkulturen dödlig? Förlorar vi vår identitet? Nej på båda frågorna. Vår kultur är levande precis som alla andra länders kulturer. Den förändras hela tiden även om vi kanske inte märker det. Kulturen dör inte så länge det finns människor som lever med den oavsett vart man kommer ifrån.

I Sverige finns traditioner som kommer från andra kulturer. Lucia är från katolicismen, julen från Santa Claus och Tyskland. Halloween är från USA och till och med Midsommarstången är inte ens ett svenskt påfund. Alla våra traditioner har skapats genom att människor kommer hit och tar med sig sin kultur.

Vikingarna var heller inte ett riktigt folk utan de såg livet som viking som ett levnadssätt. De tog till sig sådant som de kände passade dem och gjorde om det till det som de upplevde var deras. Denna process fortsätter än idag genom att folk kommer hit, lär sig hur vi ser på saken och gör om det till sitt. Det är det som gör allting så spännande och intressant. Hade vi haft en och samma levnadsstil hela tiden skulle vi bli uttråkade och vi skulle nog snabbt dö ut som folkslag.

Invandrare är människor, flyktingar är människor och vi är människor. Vi har alla det gemensamt, den enda skillnaden är våra språk och vår livsstil. Men hade dessa människor samma lyx som vi i Sverige så hade de också levt precis som vi med undantag på religionen.

Religionen är en viktig del i en del människors vardag och om vi är ateister så går vi knappast ut och bankar livet av några kristna. Men vi räds däremot inte att handla på ett nedsättande sätt mot dem som har Islam eller Hinduism eller något annat i sin tro. Då är det okay eller?

Om vi lär känna invandrarna så kommer vi att inse att de är inte så annorlunda mot vad vi är. De har också känslor och det klart om de är rädda när de kommer hit så lär de bli riktigt oroliga om de ser män med järnrör komma emot dem. Precis som om dessa inte fått nog av allt det i sina länder. Måste de verkligen få utstå hatet även här?