Dags att tänka om

Det kanske är dags att tänka om...
Om Sverige hade drabbats av miljöförstöringar och vi måste fly, vilka skulle vilja hjälpa oss? Kommer vi få den hjälpen om vi inte vill hjälpa andra som kommer hit?

Att det kommer folk hit bör inte få oss att tänka om i vår önskan på att hjälpa dem. Snarare kanske vad händer om vi inte hjälper dem?

Visst kan vi skicka pengar, tält och andra förnödenheter till de drabbade länderna men vad händer om dessa pengar hamnar i fel ficka eller om tälten kommer till en plats där IS rycker fram och dödar dem som behöver tälten? Vilket syfte har då tälten och provianten?

Jag har själv tänkt tankarna vad behöver vi göra, hur kan vi hjälpa.
Visst kan vi skicka pengar men då har vi inga garantier på att pengarna gör nytta på den plats dit dessa pengar skickas till. Pengar är alltid en intressant värdehandling för dem som vill stjäla och roffa åt sig, det blir ganska dyrt att kontrollera så att pengarna hamnar dit de är ämnade för.

Det är sant att Sverige inte kan rädda världen helt själva. Jag tror ingen kan rädda världen men vi kan göra något och vi kan faktiskt hjälpa till så gott vi kan.

Även om det känns som om det vi gör är ett spott i havet. Att man inte ser hur det lilla vi kan göra betyder något i det långa loppet. Vi måste inse att det vi gör kan påverka en hel värld. Vi kan göra skillnad även om vi gör det minsta lilla för dem som behöver vår hjälp. Vi kan bli föredömen för andra som kanske därefter hjälper till och drar sitt strå till stacken.

Detta har man hört förr: "Vi kan inte rädda miljön, för vi är bara små aktörer. Vi kan inte rädda andra människor för vi är för få för att påverka". Dessa kommentarer visar bara på en enda sak, att vi ger upp, att vi ser ett större problem än vad vi behöver se. Varför bara se bergen då vi befinner oss flera mil ifrån? Varför skapa gigantiska hinder när vi inte ens har kommit dit? Kanske vore bättre att ta ett steg i taget och se vart detta leder. Då får vi längre tid att fundera på hur vi kan lösa det stora hindret. Ju mer små hinder vi löser dessto större chans är det att vi sedan kommer på ett sätt att lösa det stora senare. Tag ett steg i taget så att man inte trampar fel. Sådant här måste man vara noggran med annars kan det göra större skada än nytta.

Säg till alla dem som hoppas på dig att du ger upp och se hur reaktionen blir. Säg "att det är ingen idé att hjälpa er eftersom vi är för få för att göra skillnad". säg: "att vi struntar i er som var med under andra världskriget och de som hjälpte flera tusentals människor till säkerhet från både Norge och Finland under 1940-talet". Säg också till alla de som ligger ute på Medelhavet i gummibåtar och som har mist sina nära och kära: "att vi borde ge upp!"

Sanningen är att även om man hjälper människor som behöver hjälpen eller inte så påverkar man. Spelar ingen roll om vi gör lite eller mycket, - vi påverkar. Om man pratar emot eller för så får du andra att tänka lika dant som du själv. Minsta lilla sak du gör, säger eller tänker så påverkar du din omgivning på ett eller annat sätt. Med andra ord, vi kan vända trender, men vi kan också få fler att strunta i hur andra har det genom det vi gör, tänker och agerar. Vi kan skapa opinion, motverka och vi kan hjälpa. Många menar att Sverige inte kan hjälpa mer med risk för vår egna trygghet skull. Är vi verkligen bekväma med att leva i trygghet medan vi ser hur andra lider? Det handlar inte om vi kan utan det handlar mer om vår vilja att ställa upp och hjälpa.

Sverige har många positiva förutsättningar för att kunna hjälpa människor. Under hela världskriget och kalla kriget laddade Sverige för händelser som kanske skulle leda till att vårt land drogs in i krig. Det finns skyddsrum, mat som förvarats i händelse av krig och det finns beredskap för en katastrof. Frågan är givetvis vad har detta för skick idag. Men militären har under alla dessa år förberett sig för krig även om de haft lite resurser.

Visst kan vi skicka ned pengar men har vi någon som helst koll på vart dessa pengar tar vägen, kommer de verkligen fram? Kommer människor hit kan vi själva påverka vart pengarna tar vägen och herregud visst har vi plats för fler människor. Sverige har invånare på drygt 10 miljoner och en yta på över 450 000 kvkm. Det innebär att det bor cirka 22 personer på en kvadrat kilometer. Det är 22 personer på 1 000 meter år varje håll. Är vi tätbefolkade? Nej verkligen inte.

Låt oss jämföra med Ungern...

I Ungern bor det 109 personer per kvkm. Alltså nästan fem gånger så många som Sverige. Ungerns yta är dessutom också ungefär lika stor som Götaland. Är det konstigt att de har svårigheter med att låta folk komma till dem? Jämfört med Sverige så har också Ungern en sämre ekonomi något som man måste ta med i beräkningen. Dessutom står många fler flyktingar och bankar på Ungerns dörr än Sveriges. Det är därför det är viktigt att EU tar ett stort ansvar och får flera länder att hjälpa till.
 
Vi kanske menar att vi i Sverige inte har råd att hjälpa flyktingarna som kommer, vårt samhälle raseras och vårt välfärdsystem kollapsar. Detta är bara spekulationer. Givetvis är vår oro inte utan grund, men kollapsade Sveriges ekonomi under andra världskriget då norska flyktingar eller finska flyktingar kom hit? Nej. Vi i Sverige tjänar idag mycket mer pengar än vad vi gjorde under andra världskriget. Vi tog oss igenom det och det gjorde vi utan politiker som sade att vi borde kasta ut flyktingarna. Sveriges regering bildade en koalition och lyckades hitta en väg ut ur krisen och ut ur problemen. Sveriges välfärdsystem kollapsar inte för att vi låter flyktingar komma hit och bo här fram till att de kan återvända till Syrien. Vi måste också se vem som befinner sig egentligen i kris just nu. Är det vi eller de som flyr från sitt hemland?

Vad kan vi göra för att hjälpa till?
Varför inte skänka kläder till dem som behöver det? Tusentals ton kläder slängs varje år på soptippen. Per person så slängs åtta kilo kläder per år (Källa Svd). Istället för att vi gnäller över flyktingkrisen så kan vi göra något för att hjälpa dem som behöver hjälp. Dessa människor kommer inte för att bygga hus i vårt land, de kommer hit för att de inte har något val. Det finns inte någon dold agenda eller en dold planering på att komma hit och förstöra Sverige. Det är enkla människor som har förlorat både hus och hem.

Låt oss tänka så här: Om du jobbade på en fabrik och trivdes i ditt samhälle. Plötsligt kommer en terrorgrupp och hotar dig med vapen. De vill att du nu ska plötsligt förena dig i deras organisation och kämpa med dem, om inte så skjuter de din familj, dina barn, bränner ditt hus och du får se på när detta sker. Du får ett dygn på dig att bestämma dig. Vore detta helt otroligt att du då inte under detta dygn gör allt för att packa din väska ta med dig din familj och fly till ett grannland så att du räddar både dig och dina barn?

Det är detta som sker just nu och de flesta kommer från Syrien just där IS är som värst.

http://globalportalen.org/artikel/s-kan-vi-hj-lpa-flyktingarna
Den sighten ovan är just till att läsa mer om vad man kan hjälpa flyktingarna.

Det handlar inte om invandring, det handlar om flyktingar. Låt oss bena ut vad är det för skillnad mellan invandrare och flyktingar.

Flyktingarna flyr från en kris, de tvingas bort och då ämnar också att återvända till sitt hemland då krisen är över. Dessa människor har inte direkt behov av att lära sig om Sveriges system om de inte vill flytta hit, de behöver inte heller lära sig språket. De bor här, äter mat och de lever här fram till att de kan flytta hem. Däremot kan det finnas dem som väljer att flytta hit men då blir de invandrare och ska in i det svenska systemet.

En invandrare är precis som namnet säger en människa som vill komma till ett annat land och leva tillsammans med landets invånare och bli en del av samhället. Dessa har inte tänkt heller att återvända till sitt hemland. Dessa söker asyl och även medborgarskap. De ska därför också lära sig hur systemet fungerar och lära sig språket.

Det är viktigt att vi skiljer på flykting och invandrare. Alla kan bli flyktingar och det är något som man inte själv väljer. Det händer bara och då bör man också hjälpa dem som drabbats.

Alla kan bli invandrare men det är också något som man själv väljer att bli. Det valde flera tusen människor ifrån Sverige då de bosatte sig i Amerika under de svåra tiderna som vi hade i Sverige.

Måste Sverige då anpassa sin skola efter invandrare och flyktingarna? Nej faktiskt inte. Skolan ska enligt min uppfattning däremot värna om att ingen ska uppleva sig utanför, mobbad eller kränkt. Det ska skolan värna om även om det kommer invandrare eller inte.
 
Det är en mänsklig rättighet att få leva tryggt i vårt land utan att känna sig åsidosatt. Jultraditioner och andra traditioner påverkas inte av att det kommer flyktingar hit eller om det flyttar in invandrare eftersom det är Sverige som sätter agendan. Vad vore vårt land för ett svagt land om vi lät andra från andra länder bestämma hur Sverige ska vara? Nej det finns inte en möjlighet att man låter andra sätta dagordningen. Så detta är bara skrämselpropaganda.
 
Däremot är det vilka vi väljer till riksdagen som påverkar våra liv och som sätter dagordningen, de politiker som vi låter bestämma över våra liv som har makten, inte invandrarna.
 
Låt oss gå tillbaka till 1939 då Hitler kom till makten i Tyskland, han valdes in på demokratisk väg och tog sedan över allt snabbt och skickligt. Han byggde upp Tyskland på bästa sätt och därefter anklagade han invandrarna, judarna, religiösa organisationer, oliktänkande och handikappade för att försöka störta Tyskland i fördärvet och folket trodde honom. Man utrotade enormt mycket människor under Hitlers styre, därefter drogs världen in i ett världskrig.
 
Vi kan riskera att välja in en ledare som också kan utrota människor även om det inte lär ske på samma sätt som under Hitlers tid. Att värna om svenskheten är bara en myt och bara tomt prat. Det finns ingenting som är ursvenskt i vårt land. Inte ens språket, hur många låneord kan man hitta i vårt språk? Nästan alla.
 
Toalett kommer från Franskan, Hamburgare från engelskan, Slott från tyskan, bro från engelskan, och mycket annat. Vårt språk kommer att förändras för det ser våra barn och barnbarn till.
 
Det finns knappt en högtid som inte har anknytning till ett annat land eller tro. Katolicismen är till exempel en stor del av våra högtider. Tomten till exempel kommer från Santa claus. Jesus kristus kommer från mellersta östern och inte ens midsommar är svenskt i grund och botten. Vi har bara omstrukturerat och omskapat traditionerna och försvenskat dem efter våra intressen.
 
Man bör inte skylla på invandrarna då det gäller avslutningssånger och flaggdagar. Att barn inte får gå omkring med svenska flaggan målad i ansiktet och en pistol i sin hand ser jag som en ganska naturlig orsak att gripa in och få bort. Det har ingenting med invandring att göra. Är det normalt att vilja gå omkring med en pistol och sedan visa upp sig i Svenska färger mitt i en maskerad för tio åringar? Det skulle jag se som provokation. Varför kunde till exempel inte barnet gå omkring som en cowboy om denne ville klä ut sig till något spännande?
 
Det är för mig aldrig fel att gripa in om man ser att någon försöker provocera några andra och skapa bråk. Däremot ska svenska nationalsånger sjungas vid idrottevenemang och vid nationaldagen. Ingen hindrar om någon sjunger Du gamla, du fria på stan. Vem skulle komma och kasta skräp på en då?
 
Låt oss istället tänka om, låt oss visa att vi är bra människor som faktiskt bryr oss om våra medmänniskor.
Varför måste vi skapa ett samhälle där vi mot dom mentalitet råder? En sådan mentalitet skapar bara kaos, osämja och våld. Hatet spirar upp mot dem som man inte anser passar i det svenska samhället.
 
Invandrare och flyktingar tar inte våra jobb, de skapar jobb. För behövs det inte fler som hjälper till med att ta hand om dem som kommer? Skapar man inte fler jobb som förser dessa människor med mat, utbildning och tillverkar bostäder samt tält och kläder? Dessa människor som kommer kanske stannar, alla kanske inte är högutbildade, men det finns en hel del personer som är det. Dessa kan om de väljer att stanna faktiskt starta företag, och bidra till samhället. De som är lägre utbildade söker kanske också jobb inom sjukvården där vi har personalbrist. Hur många söker dessa jobb utav oss svenskar? Vi har ett skrikande behov av både lärare och sjukvårdspersonal idag. Varför? För att vi svenskar ser dessa jobb som oaktrativa. Spelar ingen roll om vi sparkar ut varje invandrare från Sverige vi lär inte vilja ta dessa jobb i alla fall.
 
Däremot vill de som kommer hit och vill stanna faktiskt göra nytta. Många av dem som kommer tar vad de kan få även om de inte har höga utbildningar. Vi bör därför tänka om i vår kritik, vårt tankesätt på hur vi ser på dem som kommer. De är människor, de är inte några underliga utomjordingar som kommer för att ta över världen. De vill hjälpa till och bygga upp det Sverige som vi faktiskt lever i. Mångkultur kan ingen ta bort, den rör sig över gränserna.
 
Det viktiga också att komma ihåg är att det är arbetsgivarna som anställer och bestämmer vem som ska få jobbet. Får du inte jobbet? Kanske du inte var tillräckligt skicklig för att övertyga företaget om att du var rätt man eller kvinna för det?
 
Dessutom en tanke, det är inte invandrarna som tar tjejerna ifrån grabbarna eller invandrartjejerna som tar grabbarna från tjejerna. Alla människor har rätt att bestämma över vilka de vill bli tillsammans med. Det är också upp till var och en att bedömma vem som man vill leva ihop med. Oavsett vem du är eller vilken läggning du har.
 
Det är därför att vi tänker om... att vi inser att världens gränser är något som vi själva bara skapar. Åk ut i rymden och se ned på jorden ser du några landsgränser? Eller ser du bara en jord med vatten och grönska?
 
Jag tror inte ens de vilda djuren vet vad Norge, Sverige, Ryssland, Tyskland eller USA är för något. De lever utan gränser. Vore det inte bättre om vi insåg detta faktum och kanske ser alla människor som en resurs istället för en kostnad?
 
Visst kostar människorna pengar, men de kostnader kan inte jämföras med ett människoliv i pengar. Eller vill du mäta dina barn i pengar? Visst ska man tänka på sin familj och sina närmaste. Det är aldrig fel att bry sig om sina egna. Men det är heller inte fel att tänka på alla dem som behöver någon form av hjälp. Det är faktiskt det som gör oss mänskliga och fulla av kärlek.
 
 
 
 
Visa fler inlägg