Dags att säga ifrån kring NATOmedlemskapen

Foto: lindelof.nu
 
Är det inte dags att folket får säga sitt när det gäller NATO medlemskapen? Istället för att folket ska vänjas in vid NATO bör man ha en folkomröstning redan nu. Men antagligen avvaktar regering, oppositionen till att det blåser mer gynnsamma vindar kring medlemskapen än vad det gör nu.

Många kritiker har sagt den senaste tiden att vi mer eller mindre redan är medlemmar, då kan vi lika gärna gå med så har vi fått detta överstökat. Tänk efter säger jag till alla dem.

Om du har ett barn och barnet leker med tändstickor, så börjar en tändsticka att börja brinna. Säger du då till barnet följande: "Fortsätt du och stoppa gärna handen i lågan medan du ändå är på gång, du har ju redan lekt med tändstickorna så länge så då kan du lika gärna bränna dig själv medan du ändå är i farten." Jag tror snarare du som förälder hade tagit tag i tändstickorna och berättat för barnet vad som blir följden om man leker med dem. Du hade dessutom också säkert sett till att barnet inte kommer åt tändstickorna längre fram.

Det är detta som myndigheterna gör idag. Sverige leker med tändstickor. De närmar sig sakta ett medlemskap, leker med elden och en dag kommer Sverige se konsekvensen av deras handlande.
 
Foto: lindelof.nu

Miljöpartiet de gröna gick ut före de inledde arbetet som regeringsparti och sade att framöver kommer våra handlingar att bedömas av väljare på ett helt annat sätt. Det var korrekt. Väljarna dömer partiet redan nu. I en senaste undersökning fick Miljöpartiet de gröna 3.7 % av rösterna. Alltså färre än vad som krävs för att komma in i riksdagen. Hade det varit val nu så hade de inte suttit i regeringen. Vad är orsaken till detta? Förutom de skandaler som har varit med Miljöpartiet de gröna så späds det negativa på. Värdlandsavtalet har fått många att rasa i de egna leden inte minst. Behandlingen av Carl Schlyter och de övriga som anses vara "Utbrytare" en annan. Faktum är att varken Carl Schlyter eller Valter Mutt är några utbrytare. Snarare är det partiet som är det. Partiet har agerat tvärtemot vad man sade i valrörelsen. Inte minst då det gäller Vattenfall och kolkraften, men också då det gäller migrationsfrågor där man har gått så långt att man säger: "Vi måste göra detta för annars kommer någon annan och gör det värre!" Jag säger att det hela är skitsnack. Står inte Miljöpartiet de gröna upp för deras värderingar ens då det blåser hur kan man då lita på partiet för övrigt?

Sedan Löwin och Fridolin har axlat manteln för att leda partiet framåt har Miljöpartiet blivit en Socialdemokratisk kopia med lite grönare twist. Mittenparti? Det existerar inte längre i riksdagen.

NATO frågan, har precis som migrationsfrågan försvunnit helt och nu låter man Socialdemokraterna diktera villkoren utan att säga ifrån. För visst kan man säga ifrån, Miljöpartiet är fortfarande ett eget parti eller?

Kanske lika bra att låta folket avgöra medlemskapet i NATO en gång för alla? Jag är övertygad om att Svenska folket även idag skulle säga nej till ett medlemskap. Vilket i sin tur borde vara en klar och tydlig bild för Hultqvist och hans vänner att inte fortsätta öka närmandet av NATO länder.
 
Foto: lindelof.nu

Sverige borde inrikta sig på att ha ett försvar men ett samarbete med NATO länder borde man helt enkelt akta sig för. Istället kan man närma sig Finland och se till att vara en balans mellan de stora makter som finns i världen. Sverige kan mycket väl ha ett försvar som inriktar sig emot att försvara de egna gränserna. På Gotland kan man inrikta sig på att ha robotar som används endast om ön blir hotad. Stridsplan som flyger och övervakar de svenska gränserna mot inkräktare och stridsvagnar specialtillverkade för att ligga i skogarna och invänta fienden. Ett sådant exempel var Stridsvagn 103 (S) som kunde överraska fienden i de svenska skogarna.

För vad gör vi egentligen för nytta i Afghanistan? Iran? Irak och andra länder om vi inte är där med FN mandat? Inkräktar vi inte då på andra länders mark? Hur upplever de föräldrar och släktingar till dem som kommer hem i en kista då kriget har skördat sina offer?

Kriget är som sagt var inte mot andra länder utan mot Terrorism. Sverige bör därför satsa på katastrofarbete och uppdatering kring hur man klarar av katastrofer liksom terrorism.

Sverige kan inte ens hantera problemen inrikes som i Malmö. Då bör vi också inte heller satsa på att gå med i något annat som tar resurserna ifrån de verkliga problemen. Krig löser inte krig.

Det skapar fler konflikter och att vara med i en krigsorganisation blir därmed en del av problemet inte en del av lösningen.