Tre terminssystem bättre än två

Jag har läst att moderaterna vill införa tre terminer men samtidigt inte fördela upp terminerna under året som jag tänkte. De vill minska sommarlovet för barnen något som jag menar inte riktigt är korrekt att göra. Däremot om Sverige behåller nuvarande system så ser jag ett större problem för föräldrarna.

Mitt förslag är därför att istället för att minska ledigheten dela upp den precis som jag skrev i ett tidigare inlägg. Det innebär därmed inte att lärare måste anställas endast för detta däremot så kommer mitt förslag att ge lärare mer andrum. Under en termin som ingår i ett tre termin system så innebär det att tre månader används för effektivt lärande och en månad blir antingen en ledighetsperiod för lärarna eller så kan de själva välja att arbeta med skolan utan att behöva fokusera på att lära ut. Väljer en lärare då att ta semester kan en hel månad användas för att vila upp sig.

Jag tror att skolan behöver andrum, en paus. Det är tufft att vara både lärare och elev i dagens samhälle. Därför anser jag att tre månaders ledighet borde delas upp och läggas mellan terminerna. Eleverna blir inte lika rastlösa som de annars blir då det är lång ledigt samtidigt som föräldrar kan planera in sin semester med sina barn. Oftast är det bättre väder i augusti månad och många väljer att ta ut sin semester då. Med andra ord behöver inte fler anställningar av lärare just på grund av det nya systemet. Eleverna har samma i princip antal timmar i skolan men de får en månad mellan varje termin att koppla av på och känna att de kan återhämta sig från intensiva lektioner.

Systemet borde vara intressant särskilt för de elever och skolor som fokuserar på högskola, universitet och YH - utbildning.