Nashville kan tappa Thuressons rättigheter.

Så här gick det att läsa från Hockeysverige.se: "Andreas Thuressons möjligheter till spel i NHL kan ha blivit större. Nashville Predators anklagas ha lämnat in svenskens och sex andra spelares kvalificerande kontraktsförslag för sent. Enligt reglementet skulle dokumenten ha varit infaxade till ligan senast klockan 16 lokal tid i måndags.

NHLPA har anmält den påstådda förseningen. Om de får rätt innebär det att Thuresson, Sergei Kostitsyn, Cal O'Reilly, Nick Spaling, Matt Halischuk, Matt Halischuk och Linus Klasen alla kommer att förvandlas från begränsade free agents till obegränsade free agents och kan välja fritt bland anbud från andra NHL-klubbar. Nashville påstår genom en talesperson att klubben visst lämnat in dokumenten i tid, skriver The Tennessean.

Så kallade kvalificerade kontraktsförslag måste lämnas in i tid för att klubbarna ska få behålla rättigheterna till spelarna som ännu inte har åldern eller erfarenheten inne för att bli obegränsade free agents.

För Linus Klasen skulle det bara vara av akademiskt intresse att han blir obegränsad free agent. Detta då han redan har gjort klart med Malmö. För Andreas Thuresson kan det däremot innebära en större möjlighet till permanent istid i NHL då han bara har fått göra sporadiska inhopp i Nashville Predators laguppställning under sina fyra säsonger i klubben.

Sedan tidigare har flera elitserieklubbar visat intresse för svensken, som spelade i Malmö innan han flyttade till Nordamerika 2007. Modo och Färjestad har listats som toppkandidaterna."

Med andra ord så finns det en ganska stor risk att svensken stannar i NHL/AHL även nästa säsong om nu inte Modos eller Färjestads bud lockar mer. Men som sagt var han har faktiskt redan klargjort att han hellre spelar transatlantisk ishockey än att går till Elitserien.