Det är inte Czarneckis fel.

Att kasta skit på en tränare är nästan tragiskt löjligt och barnsligt. Hur kan det vara en tränares fel då laget inte presterar? Vad är det som säger att det är just Czarneckis fel och inte någon annans? Personligen så tror jag att det handlar om en mental kollaps.

"Självklart är inte Färjestads svaga säsongsstart godkänd. Ingen, absolut ingen, i klubben går runt och myser. Lita på det. Media har heller inte skapat Färjestads jumboplats. Men eftersom Krisen alltid måste ha ett ansikte och storyn redan från start var att Han aldrig kommer att accepteras av Familjen så är syndabocken en given lågoddsare."

Detta skrev Kalitzki på Färjestads egna hemsida. Han skriver också där följande:
"För mig har det aldrig funnits varken Kris eller Katastrof. Aldrig i idrott. Inte Krig heller. Kris och Katastrof bor någon helt annanstans än i en hockeyrink. De bor där Krig ofta finns. I spåren av Kris och Katastrof finns ofta Död och Sorg."

Sunt och sant skrivet, håller med till fullo. Så här analyserar dessutom Kalitzki vad som har inträffat och jag är övertygad att om det är någon som borde veta vad som har inträffat så borde det vara just Kalitzki.
"Färjestad har på sex matcher spelat tre oavgjorda vid full tid och förlorat tre. Av kryssmatcherna har en vunnits, två förlorats på straffar. Katastrof? Sämre än förväntat naturligtvis. Mycket sämre. Men därifrån till den klappjakt som just nu pågår på Niklas Czarnecki är det ett smaklöst långt steg. Visst har hockeymedia – och säkert även hockey-Sverige – längtat sig vindögda efter att få sätta krisstämpeln på Färjestad. Och när chansen finns är ribban låg. Katjong, där satt den. Låt oss säga att femtio procent – nio poäng – på de inledande sex matcherna hade varit OK. Färjestad har tagit fyra. Underkänt, såklart – men katastrof? Knappast . Och aldrig så länge laget bara är fyra segrar från serieledning."

Med andra ord så har säsongen bara börjat och jag delar Kalitzkis tanke om fansen:

"Det är nu man önskar att Färjestads fans sluter sig samman och visar vad de är byggda av.
Vi Är Färjestad – eller hur? Ståplats har redan visat att man står raka när det blåser som hårdast. Fantastiskt stöd matchen igenom. Nu är det upp till resten av hockey-Karlstad och Värmland. Låt oss alla som gillar att stå på ett soligt torg också lyfta och stötta vårt lag när det blåser som snålast. Låt oss visa att skadeglädjen i alla fall inte bor i Karlstad eller Värmland." Den senaste matchen analyserar Kalitzki följande:
"Färjestad gjorde en moraliskt stark match i ett utsatt läge. Vände två gånger underläge och tog med sig en helt annan hetta och desperation in i den här matchen. Det skapades chanser och utmanades och laget är helt klart på rätt spår. Det krävs fortfarande ett rakare och snabbare spel genom mittzonen, ett spel fyllt av mindre ängslan och mer självförtroende. Ett spel som skapar spelvändningar och överraskar motståndarna.
Ett spel med mer frenesi och mindre frustration. Lördagsmotståndarna Modo hade 1-0 men packade ihop trunken med 1-6 i bagaget. Det lag som bäst kontrollerar nerver och som får tidigt resultat av offensiven vinner ett möte mellan två lag som krisstämplats." Med andra ord så finns inte kris i Kalitzkis vardag och jag säger följande till alla de fans som nu sätter krisstämpel på laget redan: Bra att krisen kommer tidigt i år för då lär den inte dyka upp då den annars brukar göra, det vill säga vid vinteruppehållet. Tänk på att om FBK redan har haft sin kris och andra lag sina kriser framför sig.

 

Med andra ord så kommer fansen att troligtvis att jubla i december.