Modo hockey

Nu presenterar jag Modo Hockey.

 
 
Målvakter.
Nr 69. Oscar Alsenfelt, 25 år. En snabb och akrobatisk målvakt. Alsenfelt har bra teknik, hyfsad storlek och är
stark mentalt. Vinnarskalle.
 
Nr. 29. Bernhard Starkbaum, 26 år. Hårt arbetande målvakt. Har hållit 93% i österrikanska ligan. Dock oprövad i Elitseriesammanhang.
 
Backar.
Nr 51. Jonas Ahnelöv, 24 år. Ahnelöv är en storväxt tvåvägsback. Han gillar att spela relativt fysiskt och
smäller på när han får tillfälle. Rörlig i sitt spel med bra skridskoåkning och passningar. Vill mycket, men gör ändå en del misstag i egen zon och tar på sig för stort ansvar.
 
Nr 6. Ludvig Byström, 18 år. Junior. Har en imponerande spelstil, inte flashig utan enkelt spel med en imponerande inställning, har dessutom offensiva kvaliteter.
 
Nr 15. Kyle Cumiskey, 25 år, Cumiskey är en riktigt bra skridskoåkare. Han är även en skicklig
passningsspelare och pucktransportör. Dock är han inte särskilt stor och kan få problem i närkamper.
 
Nr 3. Joonas Lehtivuori, 24 år, En småväxt offensivt duktig back. Hans största styrka hans puckkontroll och sin
förmåga att ta in pucken i offensiv zon. Mycket bra spelförståelse. Behöver bli starkare och utveckla sitt defensiva spel.
 
Nr 49. Richie Regehr, 29 år. Regehr är en allroundskicklig back som är bra i spelet med puck. Mycket
användbar i powerplay tack vare sitt utmärkta slagskott från blålinjen Har inget emot fysiskt spel.
 
Nr 75. Rickard Stehlik, 28 år. En storväxt, allround back som har det mesta, storlek, styrka, teknik och
spelförståelse. Bra arbetsmoral. Stark i sargspelet och en utmärkt tacklare. Har inget bra skott och hans rörlighet kan förbättras.
 
Nr 38. Nichlas Torp, 23 år. Torp är en aggressiv back som gillar att spela fysiskt. Går ibland kanske lite
överstyr och drar på sig en del onödiga utvisningar, men annars utrustad med bra blick för spelet och rätt hyfsad offensiv. Skottet är bra och goda ledarkvalitéer. Kompromisslös spelstil och därför också skadad ibland.
 
Nr 2. Jens Westin. 23 år, En mycket stabil och klok back med fint spelsinne. Westin spelat ett enkelt spel
utan att ta några större risker. Ingen jätte till växten och till spelet, men är smart och har ett fint spelsinne som han använder till sin fördel. Bra inställning, positionsspel och hyfsat skott. Ingen större poänggörare dock.
 
Analys: Backar och målvakter ser enligt min uppfattning en aning tunnt ut. Visst det finns intressanta namn som Cumiskey och Regehr. Men jag anser ändå att det inte finns någon riktigt kraftkarl som tar tag i det defensiva arbetet. Målvakten Ahlsenfelt är den ende i målet som verkar vara stabil nog att kunna bära laget men som sagt var det är för tunnt.
 
Forwards
Nr 28. Kristian Forsberg, 26 år, C/RW. En komplett spelare med bra teknik, fin skridskoåkning och en bra skott. Klok and laglojal spelare. Defensivt skicklig och med en bra potential i det offensiva spelet. Bra ärkampsspelare. Duktig på att förstöra motståndarnas spel.
 
Nr 62. Janos Hari, 20 år. LW, en intressant spelare som kan mycket väl få ett genombrott denna säsong.
 
Nr 70. Mario Kempe, 23 år. Rw/Lw, Kempe är en mycket skridskoskicklig forward med bra teknik. Jobbar mycket hårt och är en bra forecheckare. Spelar med viss aggressivitet och kan leverera en bra tackling ibland. Är relativt målfarlig och kreativ med puck. Kombinerad lirare och gnuggare. Snabbt skott.
 
Nr 34. Måns Krüger, 20 år, C/RW. Junior som har en viss talang utöver det vanliga. Kommer testas på elitserienivå denna säsong.
 
Nr 17. Morten Madsen, 25 år. LW. En skicklig spelare. Madsen har bra speed, händer och teknik och är en duktig passningsspelare. Spelar ett bra tvåvägsspel och skjuter gärna när han kommer in i zon. Har ett bra skott, men måste förbättra målskyttet. Bra i boxplay. Duktig på straffar.
 
Nr 25. Marcel Müller, LW, 24 år. Oprövad men speedig forward som gärna satsar full fart.
 
Nr 22. Ladislav Nagy, 33 år. LW//RW En offensiv spelare med ett enormt spelsinne och mycket duktig i spelet med puck. Bra händer och duktig skridskoåkare. Skjuter ofta och bra. Mycket bra i powerplay. Trots sin mindre storlek ger han sig gärna in i närkamper. Tar ibland onödiga utvisningar. Blir också onödigt frustrerad och irriterad på motståndare. Fysiskt inte stark och det är ett problem mot stora, starka motståndare. Målfabrikation har avtagit med åren, men har då förbättrat sitt defensiva spel.
 
Nr 26. Samuel Påhlsson, 34 år. Center. Defensiv center som gärna vill spela enkelt och smart.
 
Nr 18. Mattias Ritola, 25 år. C/W, En mycket tekniskt skicklig forward. Ritola är en tvåvägssforward som utmärker sig med sin fina puckkontroll. Har fint spelsinne och är en bra playmaker.
 
Nr 10. Per Åge Skröder, 33 år. LW. En hårt arbetande forward med en näsa för målet. Inte nämnvärt stor till växten, men ändå aggressiv och fysisk i sitt spel. Farlig framför motståndarmålet. Har förbättrat defensiven de senaste åren. En av ligans bästa offensiva tacklare.
 
Nr 12. Dave Spina, tryout kontrakterad 29 årig forward som har dubbelt pass från både USA och Italien. LW/RW. Har gjort en hel del poäng i AHL under den senaste säsongen.
 
Nr 24. Niklas Sundström, 37 årig center. En utmärkt defensiv spelare. Sundström backcheckar föredömligt och har bra arbetskapacitet över hela isen. God skridskoåkning och hyfsade händer. Bra passningsspelare och skicklig i numerärt underläge.
 
Nr 23. Björn Svensson, 26 år. LW/RW. Duktig tvåvägsspelare. Björn Svensson är snabb på rören, har fina handleder och har bra spelsinne. Kanske inte en supervass målgörare, men desto skickligare playmaker. Kan användas i en producerande roll, så väl som rollspelare, då arbetskapaciteten är bra.
 
Nr 35. John Westin, 20 år. LW/RW. En orädd lagspelare och brunkare med mycket stor arbetskapacitet. Offrar sig för laget och är tuff för motståndarna att möta. Är rent tekniskt inte den mest begåvade spelaren, men producerar ändå hyfsat med sin uppoffrande spelstil.
 
Nr 27. Peter Öberg, 29 år. C/W. Riktig bra skridskoåkare. Bra spelsinne och utmärkt passningsspelare. Riktigt
bra i det defensiva spelet. Har inget bra skott. Har spelat i Västerås, allsvenskan.
 
Analys: Känns lite tunnt även på forwardssidan. Visserligen rätt mycket aggresivitet i laget men känns inte så bekvämt ändå anser jag. Får känslan av att laget inte kommer att klara sig i elitserien i år. Tyvärr så finns det en mycket stor risk att vi ser laget i kvalserien och då tror jag att risken är stor för Modo att de åker ur.
 
Min placering i år: 11 plats. Kvalserie med risk att Modo lämnar Elitserien.