Målvaktsbyte mot Zug

Bara ett insläppt mål och en bragdmatch mot Zürich. Fredrik Pettersson-Wentzels belönas med en kvälls "ledigt" efter sin succématch. Istället släpper FBK-coacherna fram nästa målvakt. European Trophys tätaste. Daniel Taylor vaktar kassen ikväll mot Zug.

Färjestads dynamiska målvaktsduo har klivit fram som det i särklass tätaste i hela turneringen. Danny Taylor leder målvaktsligan, Fredrik Pettersson-Wentzel  är trea. Tillsammans har de bara släppt fyra mål på fem matcher i turneringen.

Inget lag av de 32 i turneringen har visat upp ett stabilare försvarsspel.

Mot EVC Zug ikväll får PW ”ledigt” efter supermatchen mot ZSC Zürich och Färjestad ställer Danny Taylor.

# Några andra ändringar i laget? - Vi funderar kring några forwardspositioner där vi inte riktigt bestämt oss, säger Carlsson.

Målsättningen inför kvällen är dock given.

- Vi ska avsluta Schweizturnén på bästa sätt och förlänga vår vinstrad i turneringen, säger Leif Carlsson.

Och planen hur det ska gå till är klar; - Vi ska spela hockey, inte bara tvingas till krigarhockey som mot Zürich, säger Leif Carlsson.

En seger mot Zug placerar Färjestad verkligen i vinnarhålet för en plats i slutspelet i Berlin i december. Gruppsegrarna är direktkvalificerade liksom turneringens bästa tvåa.

Med en seger på de tre återstående matcherna har Färjestad utgångsläget i egna händer. En intressant utveckling som sätter ytterligare spännande prägel på ET-avslutningen mot Frölunda i Löfbergs Lila Arena om en vecka.

Frölunda, tabelltvåa i den Västra divisionen två poäng bakom Färjestad, möter på lördag kväll Zürich i Chreis, Dübendorff. Den matchen börjar klockan 19, en timme senare än nedsläpp i FBK-mötet.

Färjestads lagledning gav spelarna frivilligt val om man ville gå på is eller köra ett eget fyspass. Efter gemensam lunch blev det laddning på hotellet inför kvällens match med nedsläpp klockan 18.

Matchen följer du på direkttwitter på @FBKLive eller via European Trophys livetjänst på webben. Det finns ingen live-TV-stream från matchen.

Farjestadbk.se/Jörgen Kalitzki