Hoppas inte Färjestad klarar sig till slutspel

Färjestad har bevisat för mig tyvärr att man inte håller. Därför att om man nu klarar sig till slutspel så kommer man att bli utspelade precis som förra säsongen. Färjestad slogs ut redan i kvarten och det kan man räkna med att bli i år också. Skulle man otroligt nog resa sig och möta Skellefteå i final så kommer det att bli en kort och angenäm seger för Skellefteå. Färjestad saknar alla verktyg för att ta guldet i år. Jämför man med laget 2011 då de vann guld och detta så finns det stora skillnader.
 
Laget har anpassats till att spela i European Tropy inte i Hockeyligan. Vilket gör mig mycket besviken. Ta spelare som till exempel Stafford och många andra som fått lämna. Ingen större överraskning att dessa gjorde bra ifrån sig i ET men föll i kvalitet då det gällde SHL. Färjestad har stora problem i hockeyligan för närvarande. Färjestad kommer att garanterat möta Växjö i Kvartsfinalen om man skulle komma så långt. Hur många tror då att Färjestad lyckas med att slå Växjö fyra matcher för att sedan möta nästa och sedan slutligen Skellefteå? Om inte Färjestad lyckades med att knäcka Växjö under säsongen så tror jag knappt att man kan göra det då det verkligen gäller. Ta en sådan målvakt som Tuokkola som nu har inte särskilt bevisat att han kan vinna matcher åt Färjestad. Har inte varit med hittintills att han lyckats föra Färjestad till seger genom att vara omedgörlig och freda sitt mål. Den som däremot har lyckats med detta så är det PW. Har svårt att se Tuokkola och Shawn Belle fortsättningsvis i Färjestad under nästa säsong faktiskt. På minner lite om målvakten Reinhard Divis som inte gör särskilt bra matcher ifrån sig. Skulle vilja få tillbaka spelare som till exempel: Alexander Salak eller Jonas Gustafsson till nästa säsong.
 
Skadade spelare så som till exempel: Danny Taylor och andra känns för närvarande bara som en börda. Enligt mig så hade nog det varit bättre om man kunde köra med yngre lovande spelare och kanske till och med få tillbaka Brodin och Klefbom. En back som kanske skulle vara bra att få tillbaka hade varit: Jonas Holös eller kanske ge sig in i striden om Daniel Zaar och försöka få över den lovande 19 åringen att spela i Färjestad istället? Denna Forward borde vara en spelare som kanske till och med skulle få ett a-lags kontrakt och spela i tillsammans med Patrik Lundh och någon mer som Milan Gulas. Då tror jag poängen trillar ned i denna formation garanterat.
 
Färjestad behöver nog kolla in lite vad Skellefteå spanar efter för att skapa ett bra lag som kan komma upp på guldspåret igen. Risken finns att om man inte gör detta så kan man bli precis så mediokert som Frölunda varit tidigare. Satsa mindre på transatlanter utan inrikta sig på spelare från Tjeckien och svenska spelare för dessa dem som kommer att prestera i alla lägen. Att Färjestad redan nu gör klart med spelare till nästa säsong och ser också till att laget är bra balanserat och inte har lika många skadade spelare. Därför tror jag att om man satsar på rivigare spelare med framtiden framför sig så kommer man också bädda för att ta guldet inom en rimlig tid. Men idag så skulle det vara nästan pinsamt om man lyckades att bli utslagen redan i kvartsfinalen vilket tyvärr som jag ser det mycket stor risk. Bättre då att slicka sina sår och göra det riktigt klart med spelare till nästa säsong. Dessutom se till att man får en ordentligt träningstid samt spika laget så tidigt som möjligt så att tränare kan arbeta med spelarna och göra dem riktigt bra. Undvika utländska spelare från USA, Kanada osv. Dessa måste köras in först under en ganska lång tid innan de spelar Svensk hockey. Någon enstaka kanske kan gå bra men inte fler än en eller två. Tycker också att inte ha så många Finska spelare i laget. ska man ha någon så räcker det med en spelare. Gärna några tjecker och några norrmän ungefär som det är idag. Många svenska spelare dock.
 
Jag känner idag att det vore bättre om Färjestad slapp spela i slutspelet och fick god tid på sig att ladda inför nästa säsong. Färjestad är ganska långt från att ta guld i år, det är tyvärr den nakna sanningen.